П'ятниця, 26 Квітня 2024, 23:49:55 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » Архів новин

« 1 2 ... 65 66 67 68 69 ... 72 73 »
29 березня на базі райметодкабінету проведено майстер-клас для вчителів образотворчого мистецтва, який проводили Козир З.П. – народна майстриня по виготовленню виробів з бісеру (детальніше про цю особистість можна почитати тут), керівники гуртків ЦДЮТ «Бісероплетіння» Овечкіна О.В., «Паперова пластика» Жаботинська О.Л. та вихованці вищезазначених гуртків, які розповіли про методику роботи з бісеру та паперу, презентували свої вироби. Вчителі з великим задоволенням працювали і по закінченні уроку поїхали додому з готовими виробами з бісеру та паперу.
... Переглянути повністю »
Переглядів: 682 | Дата: 03 Квітня 2012 | Комментарі (0)

Неправда, що романтика зникає із сучасного життя, її вистачає і в нашому ХХІ столітті. Нещодавно у стінах районного палацу культури вітала гостей на своєму балу сама покровителька танців. І ось ще один бал, цього разу Зірковий, що відбувся у Краснопільському центрі дитячої та юнацької творчості, почесними учасниками якого стали майже 50 учнів з різних шкіл нашого району - відмінники навчання, переможці олімпіад, активісти шкільного життя та самоврядування.

Все за правилами: дівчата в елегантних вечірніх сукнях, з вишуканими зачісками, їх супутники в костюмах та краватках і, звичайно ж, вальс…

- Ми з великим задоволенням проводимо цей захід, хоча й вдається це не так часто як хотілося б, - говорить методист Центру дитячої та юнацької творчості І. М. Савченко. – В першу чергу, це просто цікаве свято для обдарованих дітей. Щодня вони старанно вчаться, прославляють наш район на різних олімпіадах та конкурсах, тому заслуговують на відпочинок. А ще для них це можливість поспілкуватися, ближче познайомитися один з одним.

Програма була насиченою – море гарної музики і пісень, цікаві веселі конкурси, солодкі частування і… танці, танці, танці. Влаштували також для учасників майстер-клас з бального танцю, який провела хореограф В.М.Ушкалова. В залі панувала атмосфера дружби та ввічливості.

Ніхто не стояв осторонь, дівчата не сумували, бо галантних ... Переглянути повністю »

Переглядів: 689 | Дата: 02 Квітня 2012 | Комментарі (0)

Цієї середи, 28 березня, відбулася зустріч старих друзів, для яких навіть державні кордони не є перешкодою. Юні краєзнавці Краснопільщини та члени молодіжного патріотичного клубу «Южный рубеж» селища Красна Яруга (Російська Федерація) зібралися у Красноярузькому краєзнавчому музеї на презентацію під промовистою назвою «Дорогами дружби». Делегація під керівництвом завідуючого методичним кабінетом відділу освіти Краснопільського району Наріжного В. М. складалася з вчителів історії Шалашенка В.І., Дегтярьова Р.К., Ткаченка О.С., Супрун Н.В.,  Щербак О.О. та учнів шкіл району.

Програма заходу була надзвичайно серйозною, адже передбачала презентацію гранта губернатора Бєлгородської області, направленого на розвиток міжнародного співробітництва у сфері патріотичного виховання молоді прикордонних територій.

Головними цілями презентації було визначено активізацію патріотичної роботи з молоддю, соціалізація та виховання сучасного громадянина на матеріалах історико-культурної спадщини рідного краю. Значну увагу було звернуто на розвиток міжнародного співробітництва з питань збереження історичної пам’яті про видатних земляків та найбільш значимих подій,  які відбулися на прикордонних територіях.

Зібрання розпочалося із урочистої вступної промови Галини Михайлівни Радченко – наукового співробітника Красноярузького краєзнавчого музею  та головно ... Переглянути повністю »

Переглядів: 625 | Дата: 02 Квітня 2012 | Комментарі (0)

14 березня 2012 року відділом освіти Краснопільської райдержадміністрації проведено нараду керівників загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. На нараді розглянуто питання:  

  1. Про підготовку до проведення засідання атестаційної комісії.
  2. Про вакансії та розподіл випускників вищих навчальних закладів педагогічного профілю.
  3. Про порядок закінчення навчального року.
  4. Про порядок проходження пробного ЗНО-2012 для випускників пільгових категорій.
  5. Про стан роботи закладів освіти щодо організації харчування та заходи по покращенню його якості.
  6. Про щорічне анкетування з питань профорієнтації в ЗНЗ.
  7. Про проведення  Всеукраїнського дитячого конкурсу «Вітаємо в Україні» (на виконання листа Сумського ОІППО від 07.03.2012 р.№ 255).
  8. Про проведення Всеукраїнського науково-практичного семінару за науково-педагогічним проектом «Росток» (на виконання листа МОН, молоді та спорту України від  від 06.03.2012 р.№ 14.1/10-737).

На нараді підведені підсумки районного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту сучасної моделі навчального закладу «Школа сприяння здоров’ю», підсумки участі учнів району в ІІІ етапі олімпіад, районних конкурсів. 

В нараді взяли участь керівники загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, помічник  санітарного лікаря Краснопільської  райсане ... Переглянути повністю »

Переглядів: 609 | Дата: 20 Березня 2012 | Комментарі (0)

В дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах спільно з працівниками 27-ї самостійної державної пожежної частини, Краснопільської дільниці Охтирського газового господарства, енергетиками, медичними працівниками району  проведено Тиждень знань з безпеки життєдіяльності, в ході якого проведено спільні наради працівників вище вказаних служб із керівним складом дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, керівниками шкільних дружин юних пожежників-рятувальників, педагогами  щодо  організації та проведення відповідної роботи в навчальних закладах району, надано необхідну практичну допомогу педагогічним колективам у підготовці проведення Тижня знань.

З метою запобігання загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій організовано екскурсії до СДПЧ-27 смт.Краснопілля та пожежних підрозділів інших населених пунктів, проведено практичні заняття, бесіди вікторини, конкурси, відкриті уроки, батьківські збори,  практичні заняття, бесіди з залученням працівників 27-ї самостійної державної пожежної частини, Краснопільського цеху  Охтирського управління з експлуатації газового господарства, енергетиків та медичних працівників району. Під час проведення тижня було проведено індивідуальні бесіди з учнями, які мають власні мопеди, мотоцикли.

Діти підготували стінгазети, виставки-конкурси малюнків, переглянули фільми, прочитали літературу, ... Переглянути повністю »

Переглядів: 1072 | Дата: 16 Березня 2012 | Комментарі (0)

07.03.2012 року підведено підсумки районного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту сучасної моделі навчального закладу «Школа сприяння здоров’ю». На розгляд журі було надано матеріали з дванадцяти загальноосвітніх навчальних закладів (Бранцівський, Миропільський, Осоївський, Сіннівський, Великорибицький, Запсільський, Тур’янський НВК; Великобобрицька, Самотоївська, Славгородська, Хмелівська ЗОШ І-ІІІ ступенів та Покровська ЗОШ І-ІІ ступенів) і одного дошкільного навчального закладу (Краснопільський ДНЗ №1 «Малятко»). Переможцями у номінації «Загальноосвітні навчальні заклади» визнані Славгородська ЗОШ І-ІІІ ступенів (І місце); Хмелівська ЗОШ І-ІІІ ступенів (ІІ місце); Великобобрицька ЗОШ І-ІІІ ступенів (ІІІ місце); у номінації «Дошкільні навчальні заклади» переможцем визнано Краснопільський ДНЗ №1 «Малятко». Матеріали Славгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Краснопільського ДНЗ №1 «Малятко» надано до участі у обласному етапі зазначеного конкурсу.

До банку районної мережі Шкіл сприяння здоров’ю станом на березень 2012 року занесені Великобобрицька, Самотоївська, Славгородська, Хмелівська ЗОШ І-ІІІ ступенів; Миропільський, Осоївський НВК; Краснопільський ДНЗ №1 «Малятко».

Переглядів: 761 | Дата: 12 Березня 2012 | Комментарі (0)

28 лютого 2012 року на базі дошкільних навчальних закладів району відбувся науково-практичний семінар «Організація життєдіяльності та планування роботи у різновіковій групі відповідно Державної базової програми розвитку дитини дошкільного віку «Я у світі».

Під час пленарного засідання були розкриті теоретичні аспекти роботи у різновіковій групі. Учасників семінару ознайомили із особливостями планування в таких групах, психологічними особливостями  розвитку дитини в умовах життєдіяльності різновікової групи та розкрили питання готовності дошкільника до подальшого шкільного життя.

Досвідом роботи з організації життєдіяльності дітей у різновіковій групі поділились педагоги-дошкільники Краснопільського, Охтирського, Сумського та Білопільського районів.

Ознайомитись із надбаннями освітян Краснопільщини гості  мали можливість під час перегляду виставки навчально-методичних матеріалів.

У практичній частині семінару присутні ознайомились з організацією життєдіяльності дітей у різновіковій групі в умовах сільського дошкільного навчального закладу та переглянули театралізоване дійство «Дюймовочка».

На завершення семінару учасники обмінялися думками, висловили свої враження та побажання.

Упродовж заходу панувала атмосфера відкритості, доброзичливості та щирого зацікавлення.

Переглядів: 610 | Дата: 07 Березня 2012 | Комментарі (0)

Над землею ллється пісня знов і знов,
Сіє між людьми краси й добра насіння,
Гнів заколисує і несе любов
Із покоління в нові покоління.  


«Музика – це справжнє мистецтво, єдина всесвітня мова, яку не треба перекладати, на ній душа говорить з душею» - сказав відомий німецький письменник Бертольд Авербах. Коли вірші та мелодія поєднуються в пісні, вони починають жити як новий твір мистецтва, в якому музика і література збагачують і доповнюють одна одну.

29 лютого 2012 року у Краснопільському ЦДЮТ відбулося справжнє свято вокального мистецтва - VI районний  конкурс дитячих вокальних колективів «Співограй», який проводиться в рамках Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» з метою широкої пропаганди серед дітей і молоді кращих зразків народної та сучасної української естрадної пісні та розкриття талантів юних виконавців.

Конкурс проводився за 2-ма рівнями виконавської майстерності: початковим та основним (згідно з результатами атестації творчих колективів), у трьох вікових групах: молодша, середня та старша – учнівська молодь.

Конкурсанти демонстрували не тільки вміння якісного звуко ... Переглянути повністю »

Переглядів: 917 | Дата: 02 Березня 2012 | Комментарі (0)

Про цінність здоров’я та шкідливі звички, пропаганду та роз’яснення серед молоді переваг здорового способу життя та формування безпечної поведінки агітували всіх учасники районного конкурсу літературно-музичної міні-композиції „Молодь обирає здоров’я”, який 15 лютого відбувся в приміщенні районного будинку дитячої творчості в рамках Всеукраїнського фестивалю відповідної назви.

У ньому взяли участь представники 12 команд загальноосвітніх навчальних закладів нашого району. Деякі з учасників прибували на конкурс із запізненням, адже важко було добиратися засніженими дорогами до районного центру. І, майже відразу, перевдягнувшись, виходили на сцену, але настрою свята це аж ніяк не зіпсувало. Діти підтримували один одного щирими оплесками під час кожного номеру.

Зрозуміло, одні виступили досить сильно, інші – трішки слабше, але взагалі рівень підготовки школярів приємно вражав. За словами працівників ЦДЮТ, з кожним роком команди виступають все краще. Навіть ті учасники з сільських шкіл, де немає хореографів, які б допомагали у постановці номерів, можливо і не займуть призового місця, але вони кожного року беруть участь, дивляться на виступи інших команд і кожного наступного разу виступають краще і підготовленіше.

Фестиваль проводиться кожного року.Це тільки районний етап і сьогодніш ... Переглянути повністю »

Переглядів: 1014 | Дата: 02 Березня 2012 | Комментарі (0)

Згідно Положення про атестацію педагогічних працівників працівники психологічної служби також атестуються раз на п’ять років. В ході атестації практичний психолог чи соціальний педагог має можливість показати свою напружену роботу, розкритися як творча особистість. В процесі атестації  кожен фахівець прагне   продемонструвати  свої професійні надбання, навички та  вміння.

З метою якісного та  об’єктивного  аналізу діяльності працівників психологічної служби у відділі освіти створена експертна комісія, до складу якої увійшли не тільки представники відділу освіти  Краснопільської райдержадміністрації, керівники освітніх закладів, досвічені спеціалісти психологічної служби, а й представник управління освіти Растроста Г.Б.

В цьому році серед фахівців психологічної служби атестуються практичний психолог Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст. Дядечко Н.І. (керівник Яремчук А.І.), Угроїдської ЗОШ І-ІІІ ст. Супрун Н.М. (керівник Соляник Н.В.), Ряснянського НВК Гайдабрус Л.В. (керівник Карпенко О.М.). Відповідно до плану заходів, який розробляється методистом з психологічної служби  практичні психологи  провели семінари-практикуми, запропонували  своїм  колегам  корекційно-розвиваючі заняття та виховні заходи. На високому фаховому рі ... Переглянути повністю »

Переглядів: 612 | Дата: 17 Лютого 2012 | Комментарі (0)

Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz