П'ятниця, 19 Квітня 2024, 11:28:49 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » Архів новин

« 1 2 ... 66 67 68 69 70 ... 72 73 »

В умовах реформування освітньої галузі дошкільна освіта має забезпечувати системний розвиток дитини, формувати базис її особистісної культури, сприяти самореалізації та саморозвитку дитини.

Проте відомо, що виконання навчально-виховних завдань, визначених Базовою програмою розвитку дитини дошкільного віку  «Я у світі»,   в умовах різновікової групи викликає у вихователя значні труднощі. До того ж майже вся методична література з дошкільної освіти розрахована на дошкільні заклади з одновіковим складом груп.

Метою виставки, яка відбулася 25.01.2012 року на базі відділу освіти Краснопільської райдержадміністрації, було поповнення методичних матеріалів з організації діяльності дітей дошкільного віку в умовах різновікового колективу.

Присутні мали можливість ознайомитись з перспективними планами освітньої роботи, орієнтовним тематичним плануванням, розробками занять, методичними рекомендаціями в основу  яких покладено науково-методичні засади побудови педагогічного процесу шляхом раціонального поєднання загальних вимог дошкільної педагогіки та дидактики з конкретними умовами спільного виховання в одній групі дітей різного віку.

... Переглянути повністю »

Переглядів: 898 | Дата: 09 Лютого 2012 | Комментарі (0)

Сьогодення вимагає  від нас бути відкритими і зацікавленими людьми. Все, що відбувається довкола, і зокрема з природою, стосується нас безпосередньо, виявляє наші людські якості, зрештою, зміна мислення від обмежених власних інтересів людства до думки, що наша пасивність – ще один крок до подальшого погіршення стану природного середовища й винищення багатьох форм життя.

Кожній людині відомо, що здоров’я за гроші не купити, тому здоров’я – найцінніше, чим ми володіємо. 

Здоров’я людини залежить від навколишнього середовища: чистого повітря, чистої води, чистих грунтів тощо. Тому думаючи про своє  здоров’я, ми повинні думати про природу, яка нас оточує, піклуватися про неї, берегти її.

Річки є важливим джерелом прісної води, без якої людству не обійтись. На сьогодні проблема збереження малих річок у всьому світі набула великих масштабів і вимагає негайного вирішення. Подальше забруднення водних артерій може призвести до незворотних наслідків та екологічних катастроф.

Учні Мезенівського НВК провели дослідження річки Пожня, що протікає через село Мезенівка Краснопільського району. Були проведені дослідницькі експедиції з метою вивчення річки Пожня, забір води урізних місцях, експериментальне дослідження по визначенню забруднення води.

Річка Пожня протікаючи через село Мезенівка зазнає ... Переглянути повністю »

Переглядів: 638 | Дата: 12 Січня 2012 | Комментарі (0)

Переглядів: 2136 | Дата: 03 Жовтня 2011 | Комментарі (0)

Не встигли опорні заклади нашого району порадіти новим комплектам літератури, як чергова порція подарунків від обласної державної адміністрації не змусила себе довго чекати.

Цього разу два заклади отримали мультимедійні комплекти (ноутбук, проектор, екран). Щасливими володарями нової техніки цього разу стали Угроїдська та Великобобрицька загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів.

За доброю традицією учнівському та педагогічному колективу було урочисто вручено дані комплекти на загальношкільному святі - святі Першого дзвоника.

Як і в решті закладів, новенька техніка стане чудовим помічником у навчально-виховному процесі для вчителів та учнів. Адже ноутбук стане вірним другом бібліотеки, а у поєднанні з проектором - чудовим засобом наочності не лише на уроках, а й при підготовці та проведенні різноманітних позаурочних заходів.


на фото: вручення подарунків на святі Першого дзвоника у Великобобрицькій ЗОШ І-ІІІ ст.


Переглядів: 684 | Дата: 12 Вересня 2011 | Комментарі (0)

Перед Новим роком учні п’яти опорних шкіл нашого району отримали щедрі подарунки від Сумької обласної державної адміністрації у вигляді комплектів літератури та техніки.

Напередодні ще одного шкільного свята, Останнього дзвоника, наш район отримав ще 4 комплекти навчальної літератури за кошти обласного бюджету. Кожен комплект складається з 174 примірників довідкової літератури, словників, творів вітчизняних та зарубіжних письменників, хрестоматій.

Дані комплекти були вручені на святі Останнього дзвоника в Угроїдській, Великобобрицькій ЗОШ І-ІІІ ст., Мезенівському та Ряснянському НВК. У вересні ці заклади презентують нові бібліотечки дочірнім школам, які входять до освітніх округів.

З урахуванням минулорічних подарунків для попередніх 5 шкіл, кожен освітній округ нашого району має чудове поповнення навчальної літератури.  


На фото: вручення комплекту літератури у Ряснянському НВК.

Переглядів: 1242 | Дата: 02 Червня 2011 | Комментарі (0)

Вільний час дитина повинна проводити цікаво. Але, крім цього, дозвілля дитини повинно бути і корисним. Найкраще розвинути художній смак дітям Краснопільщини допомагають гуртки декоративно – прикладного мистецтва, які працюють на базі Краснопільського районного центру дитячої та юнацької творчості. 

У вільний від навчання час діти займаються у гуртках, що дає їм можливість не тільки самовиразитися, а і знайти своє покликання: хтось із них у майбутньому може стати майстром декоративно – прикладного мистецтва, а хтось просто працює, бо це цікаво, бо це насичує естетикою, дарує широкий спектр задоволення. 

Твори декоративно – прикладного мистецтва допомагають пізнавати життя людини і природи, розвивають не тільки зорове сприйняття, але і фантазію. 

Підлітковий вік – це роки, коли людина відкриває для себе новий світ переживань, захоплень. Діти легко переймаються авторським чуттям, переносять себе в світ мистецтва.

Робота у галузі ужиткового мистецтва – це насолода для душі і відпочинок. Діти приходять на гуртки, за їхніми словами, морально відпочити від школи, від усіх «треба». Тут їм цікаво. Зробивши виріб власноруч несуть його додому, а перехожі зупиняють свій погляд, дивуються, як таку красу роблять, запитують, де вони купили. Гуртківцям це приємно, до того ж, такі речі завжди в ціні і дуже цінуються ... Переглянути повністю »

Переглядів: 913 | Дата: 18 Травня 2011 | Комментарі (1)

З першими променями справжнього весняного сонця з'явилося на світ перше, можна сказати, "пілотне" видання "Історії закладів освіти Краснопільського району". У збірник увійшли історії створення та розвитку 13 навчальних закладів. На більш, ніж двохстах сторінках видання розмістились як статистичні матеріали, так і старі фото, як спогади  і переживання колишніх працівників, так і перемоги та досягнення сучасників. Створенню даного видання передувала досить кропітка пошукова робота учнів, працівників закладів, пошукових загонів. Матеріали збирались по крупинках як з документів, так і зі свідчень старожилів. Звичайно, історія - це не лише минуле. Історія твориться кожного дня. Постійно з'являються нові, раніше невідомі факти, відбуваються події, що є значними для закладів освіти. Тому пошукова робота ніколи не припиняється, історія не закінчується. А значить, і дане видання ніколи не стане повністю завернешим. Сподіваємось, вже у наступному виданні збірник поповниться новими історіями решти закладів, які ще не встигли подати матеріали.
Переглядів: 961 | Дата: 17 Березня 2011 | Комментарі (0)

Чим живе сьогодні бібліотека? Які проблеми доводиться вирішувати сучасному шкільному бібліотекарю? Які питання їх найбільше трубують?

Все це пробували з'ясувати учасники районного семінару шкільних бібліотекарів, який відбувся 16.02.2011 на базі Славгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Тема семінару: "Роль і місце бібліотеки у навчально-виховному процесі школи".

Не дивлячись на мороз за вікном, учасників семінару зігрівала тепла гостинність господарів школи. Після невеликої, але досить показової екскурсії по школі, бібліотекарі мали можливість відвідати шкільний музей села, який, при здійсненні кращих сподівань, буде номінуватись на звання "зразковий музей".

Під час безпосередньої роботи за темою семінару, було прослухано самопрезентацію досвіду роботи Ошомок Т.І., бібліотекаря школи; обговорено дуже болючі, актуальні на сьогодні проблеми, озвучені заступником директора Загоскіною Л.О.: "Оновлення змісту діяльності шкільної бібліотеки".

Дирекція закладу не стоїть осторонь проблем бібліотеки, а, усвідомлюючи важливість інформаційного центру для досягнення основної мети школи, активно впроваджує інноваційну модель розвитку бібліотеки та перетворення її в самодостатній інформаційний центр з ви ... Переглянути повністю »

Переглядів: 2962 | Дата: 23 Лютого 2011 | Комментарі (0)

12 грудня на запрошення, президента Сумського обласного благодійного фонду  «Благовіст» Галини Василівни Карпенко та опікуна цього фонду, почесного президента   концерну «Укрросметал» Григорія Петровича Дашутіна, директори загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступенів Краснопільського району разом з колегами з Великописарівського Охтирського, Лебединського, Тростянецького районів, та міст Лебедин, Охтирка, Тростянець відвідали виробничі підрозділи концерну «Укрросметал»  в м.Суми, ознайомилися з продукцією, що виробляється в його цехах.

Поважно постають тут виставлені зразки котлів, компресорів, милують око дерев’яні столярні, ковані металеві вироби, та найяскравіші враження гості отримали від вітражів, світильників та декоративних виробів, виконаних у студії стиль «Тіффані», які не просто виготовляються тут із завезеного із Сполучених Штатів Америки спеціального кольорового скла, а і є частиною дизайну багатьох приміщень концерну. Використання фьюзінгу (високотемпературної обробки скла) дає можливість створювати художнє скло, що не піддається старінню та зміні кольору, з унікальною об’ємною  фактурою  та широкою кольоровою гамою, схожою на акварель.

Поряд із художніми цехами – сучасні аудиторії навчального центру, який відкрито у 2010 році в результаті тісної спів ... Переглянути повністю »

Переглядів: 819 | Дата: 16 Лютого 2011 | Комментарі (0)

З метою оновлення та поповнення навчально-матеріальної бази опорних шкіл освітніх округів області, осучаснення книжкового фонду шкільних бібліотек, упровадження інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховний процес управлінням освіти і науки облдержадміністрації за кошти обласного бюджету було закуплено 80 комплектів навчальної літератури та 75 мультимедійних комплектів. По 5 комплектів літератури та обладнання отримав і наш район.

Щасливими володарями ноутбуків, проекторів з екранами та бібліотечок стали Самотоївська, Славгородська, Угроїдська ЗОШ І-ІІІ ст., Миропільський НВК, Краснопільська гімназія. В опорні загальноосвітні навчальні заклади було направлено по 333 примірники літератури, куди ввійшла класика української та зарубіжної літератури, твори сучасних та давніх письменників, методична, довідкова, краєзнавча література, словники та енциклопедії, цікаві та захоплюючі художні твори для дітей різних вікових категорій.

В цих закладах були проведені презентації обладнання та бібліотечок для суб’єктів освітнього округу, а саме дочірніх шкіл, із залученням учнівської, педагогічної, батьківської громадськості, представників органів місцевої влади. Змістовно пройшли огляди літератури, де дітей захопили яскраві новенькі книги, семінари, батьківські збори, де презе ... Переглянути повністю »

Переглядів: 734 | Дата: 16 Лютого 2011 | Комментарі (0)

Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz