Неділя, 28 Квітня 2024, 11:29:33 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » Архів новин

« 1 2 ... 50 51 52 53 54 ... 72 73 »

Всі ми знаємо, що наша Краснопільщина славиться своїми спортивними талантами. На цій землі було викохано багато видатних спортсменів. Одним із них був  Литвиненко Микола Максимович, наш уславлений марафонець, засновник і духовний наставник Краснопільського клубу любителів бігу «Явір». Ця людина віддала все своє життя спорту, чим і прославила не тільки свій рідний край, а й всю Україну. На власному прикладі він стверджував, що «Рух –це життя». Цей XIV «Осінній напівмарафон здоров’я» відбувся задля вшанування пам`яті Миколі Максимовичу. Нам, як членам історико-краєзнавчого гуртка, було дуже цікаво дізнатися більше про  життєву долю, кар`єру цієї талановитої людини, і тому ми звернулися безпосередньо до його дружини, Лідії Олександрівни. 

«Микола Масимович Литвиненко, переїхавши з Харкова в Краснопілля, почав займатися бігом. Його побачили на трасі, і йому запропонували зайнятися цим видом спроту професіонально. Пізніше він заснував маленький клуб, почав тренувати молодь. Потім перейшов до тренувань старшої категорії, літніх людей. Чудовий організатор, добра людина.» - Так розпочала свою розповідь його вірна дружина.

- Де та за яких обставин ви познайомились зі своїм чоловіком?

«Знайомство відбулося досить не звично. Ми познайомились на радіопередачі «Розрада», де транслювалися його ... Переглянути повністю »

Переглядів: 520 | Дата: 23 Вересня 2013 | Комментарі (0)

Шановні пані та панове!

Дозвольте сердечно привітати Вас від імені Асоціації сприяння міжнародному бізнесу та розвитку (АСМБР, м. Кременчук, Україна)!

Одним із головних напрямків діяльності нашої громадської організації є розвиток народної та молодіжної (дитячої) дипломатії, сприяння розвитку та діяльності Центрів дитячої дипломатії та європейських клубів, що діють при навчальних закладах. В рамках цього нами створено та координується робота більше 100 центрів дитячої дипломатії в різних містах України.

Ці центри вивчають та пропагують ідеї європейської інтеграції, європейські цінності, виховують у студентської та учнівської молоді повагу до верховенства права, толерантність, прагнення до ознайомлення з культурними надбаннями, історією та традиціями різних народів світу.

Як показує досвід, одним із вдалих шляхів виховання національної еліти є сприяння ознайомленню молоді з іноземними країнами, їх культурною спадщиною, європейськими цінностями, передовим досвідом тощо. Саме тому наша Асоціація періодично організовує ознайомчі поїздки до столиць та відомих міст європейських держав для учнів та вчителів, молодих науковців, митців.

Наші активісти вже побували в Празі, Братиславі, Відні, Ризі, Будапешті, Кракові та інших містах. Члени делегацій наро ... Переглянути повністю »

Переглядів: 578 | Дата: 10 Вересня 2013 | Комментарі (0)

ХІV традиційний легкоатлетичний пробіг «Осінній напівмарафон здоров’я», присвячений пам’яті Литвиненка М.М. відбувся 8 вересня 2013 року в районному центрі. Головною метою проведення марафону є пропаганда здорового способу життя та залучення широких верств населення до занять спортом.

У своєму виступі під час відкриття фестивалю голова Краснопільської райдержадміністрації Губа М.О. зазначив: «Спорт має дивовижні властивості. Він об’єднує людей, знайомить їх між собою, спорт зміцнює здоров’я, характер і навіть розумові здібності людей, які ним займаються. Бажаю вам вдалого старту та переможного фінішу. Будемо працювати над тим, щоб розширювати наші змагання та наступного року пробігти повний марафон: 42 км 100 м.»

Після параду відкриття, всі учасники змагань, яких зареєструвалося 79 чоловік в різних вікових категоріях (до 18 років, 18-29 років, 30-39 років, 40-49 років, старше 50 років), розпочали марафон масовим стартом.

Учасники змагалися на двох дистанціях: 5 км. та 21 км. Рекордним за всі роки проведення пробігу стала кількість учасників, які вирішили подолати 21 км., їх зареєструвалося 47 чоловік.

Переможці та призери кожної вікової групи на обох дистанціях були нагороджені медалями та дипломами Управління молоді та спорту Сумської ОДА. Не без подарунків зал ... Переглянути повністю »

Переглядів: 571 | Дата: 10 Вересня 2013 | Комментарі (0)

Минулої неділі у загальноосвітніх школах Краснопільщини стартував новий навчальний рік.

Він традиційно розпочався  Днем знань. У освітянських закладах району сіло за парти понад 2600 учнів. 2014-1015 навчальний рік очікується напруженим, але цікавим і наповненим новим змістом, адже педагогам і їх вихованцям належить втілювати у життя нові Соціальні ініціативи Президента України В. Ф. Януковича та Державні стандарти початкової та базової освіти, що передбачають наблизити рівень навчання  до європейських стандартів .  – Районна влада і надалі дбатиме про розвиток матеріально-технічної бази освітніх закладів, створюватиме всі необхідні умови для навчання і виховання молоді, занять спортом, щоб ростити здорове майбутнє України, - підкреслив голова Краснопільської районної адміністрації Микола Губа.

На святі першого дзвоника у загальноосвітніх  школах Краснопільщини побували  і виступили з вітальними словами перед вчителями та учнями керівники району, начальники районних служб, депутати обласної та районної рад.

Не обійшлося у День знань без подарунків від держави, уряду, обласної і районної влади, місцевих територіальних громад, спонсорів. Зокрема, у рамках реалізації програми розвитку дитячо-юнацкого футболу на Краснопільщині футбольну форму і м’ячі отримали&nb ... Переглянути повністю »

Переглядів: 498 | Дата: 10 Вересня 2013 | Комментарі (0)

Традиційна серпнева конференція педагогічних працівників Краснопільщини, що відбулася 30 серпня 2013 року, висвітлила нові вимоги до вчителя в сучасних умовах, коли в світі змінюється інформаційне та мовне середовище.

Перед початком конференції Тамара Іщенко, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації, оглянула виставку творчих надбань освітніх закладів району, поспілкувалася з молодими фахівцями, яким побажала впевненого та вдалого старту в новому навчальному році, не зазнавати розчарувань від обраної професії.

«Кожен освітянин має усвідомити що саме від нього залежить майбутнє держави, яке формується сьогодні», - зазначила Тамара Іщенко, відкриваючи районну конференцію освітян. Вона побажала освітянській спільноті сил, наснаги, натхнення, поваги та шани для виконання державницької місії.

«Меседж обласної конференції педагогічних працівників «Освіта Сумщини – перезавантаження: нові стандарти – нова школа». Сподіваюсь, що ви витримаєте це перезавантаження», - наголосила Тамара Іщенко.

Зі слів Миколи Губи, голови Краснопільської районної державної адміністрації, район має «могутній кадровий потенціал, який формує та дає путівку в життя нашій молоді». Він запевнив, що завдання 100% забезпечення дошкільною освітою дітей та збільшення показників позашк ... Переглянути повністю »

Переглядів: 772 | Дата: 09 Вересня 2013 | Комментарі (0)

Рівно 70 років тому відбулася битва на Курській дузі. Цій події і був присвячений традиційний міжнародний краєзнавчо-туристичний похід «Біль фронтових доріг». Керівниками та організаторами походу (Радченко Г.М. та Шалашенко В.І.) була поставлена мета залучити учнів до активної діяльності з вивчення історії, формувати практичні вміння і навички зі спортивного туризму, організувати змістовне дозвілля та популяризація здорового способу життя.

Маршрут пішохідного походу проходив по території Крснояруського району Бєлгородської області Російської федерації та Краснопільського району Сумської області. Похід стартував в Красній ярузі Белгородської області і завершився в с. Хмелівка Краснопільського району. Саме тут у 1943 році відбувалися запеклі бої у битві на Курській дузі.

Протягом шести днів 16 юнаків і дівчат крокували від села до села аби вшанувати пам’ять тих, хто загинув на полі бою, захищаючи рідну землю.

У населених пунктах учасники проводили мітинги пам’яті, покладали квіти до меморіальних пам’ятників.

Діти спілкувалися з ветеранами Великої Вітчизняної війни. Ветерани розповідали про героїчні подвиги нашого народу, про своїх фронтових друзів. Учасники походу дізнались як будучи ще зовсім юними вони допомагали партизанам.  

Дітей вразила кількість орден ... Переглянути повністю »

Переглядів: 521 | Дата: 16 Серпня 2013 | Комментарі (0)

16 липня 2013 року в управлінні освіти і науки Сумської облдержадміністрації пройшла співбесіда керівництва управління з робочою групою відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської райдержадміністрації з питань реалізації соціальних ініціатив Президента України та впровадження нових стандартів початкової та базової середньої освіти.

Обговорена реальність створення 101 додаткового місця в дошкільних начальних закладах. Це відкриття двох груп в Осоївському НВК та Великобобрицькому ДНЗ, збільшення площі групових осередків у Мезенівському НВК (5 місць), Малорибицькому НВК (12 місць), Грабовському НВК (11 місць), Сіннівському НВК (10 місць), Чернеччинському НВК (10 місць), Миропільському НВК (6 місць), Ряснянському НВК (12 місць). При цьому зменшиться кількість дошкільнят на 100 місць з 123 до 111 дітей та збільшиться охоплення дітей дошкільною освітою з 69,7%  до  72%. Президент України В.Ф. Янукович ставить завдання до 2015 року охопити дошкільною освітою 85% дітей дошкільного віку. Важливе значення для розвитку дітей, зміцнення їх здоров’я матиме створення на базі Краснопільського НВК Центру розвитку дитини та організація на базі дошкільних навчальних закладів у липні-серпні 2013 року літніх таборів оздоровлення та відпочинку дошкільнят.

Проаналізовано хід підготовки до впровадження в навчальних закладах ... Переглянути повністю »

Переглядів: 638 | Дата: 18 Липня 2013 | Комментарі (0)

З 12 по 14 липня з метою залучення молоді до активного, культурного відпочинку, популяризації здорового способу життя, залучення молоді до реалізації державної молодіжної політики, активізації діяльності органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування в цій сфері, визначення найсильніших команд з туризму відбувся V Туристичний зліт сільської молоді.

У зльоті брали участь команди із 7 сільських та селищних рад Краснопільського району.

Згідно програми туристичного зльоту проводилися такі конкурси як туристично-екстремальна естафета, конкурси розпалювання багаття, на кращий туристський табір, на кращий гумористичний репортаж, конкурси «Кашоварів», «Візитка», «Туристичні вузли».

І місце виборола команда Великобобрицької сільської ради, ІІ місце – Хмелівської сільської ради, ІІІ місце – Запсільської сільської ради. Команди-переможці та призери в загальнокомандному заліку та в окремих видах програми нагороджені грамотами райдержадміністрації, переможці загальнокомандних змагань нагороджені медалями та грамотами.

                                                                                  &nbs ... Переглянути повністю »

Переглядів: 547 | Дата: 16 Липня 2013 | Комментарі (0)

11 липня цього року Краснопільський район отримав 1 шкільний автобус для безпечного, регулярного та безкоштовного перевезення учнів та педагогів за Державною цільовою соціальною програмою «Шкільний автобус».  Урочисте вручення автобуса відбувалося в м. Суми на площі Незалежності, де брала участь делегація від Краснопільського району в складі начальника відділу освіти, молоді та спорту Матлахова І.М., директора Миропільського НВК Гордієнка В.І., учнів та супроводжуючих.  Згідно попереднього розподілу даний автобус буде здійснювати підвезення учнів на навчання до Миропільського НВК та в зворотньому напрямку.

«До цього часу підвезення учнів частково здійснювалось автобусом Миропільського МНВК, який підвозив учнів із найближчих населених пунктів, а з дальніх – діти доїжджали рейсовим транспортом. Із отриманням шкільного автобусу, всі учні Миропільського НВК, які проживають за межею пішохідної доступності, будуть забезпечені регулярним безкоштовним підвезенням», - запевнив директор Миропільського НВК Гордієнко В.І.

«Ми вдячні Міністерству освіти і науки України, особисто міністру та всім, хто причетний до цієї важливої події. Мої діти раніше тяжко добиралися до школи та назад додому: коли – рейсовим транспортом, інколи – попутним транспортом. Із отриманням шкільного автобуса  для Миропільського НВК я буду набагато спокійніша за своїх дітей, які на ... Переглянути повністю »

Переглядів: 550 | Дата: 12 Липня 2013 | Комментарі (0)

Протягом червня з метою підтримки творчої, талановитої молоді у різних сферах діяльності, виявлення та сприяння розвитку творчих молодіжних ініціатив, з метою підтримки талановитої молоді в галузі освіти, культури, медицини, сільського господарства, місцевого самоврядування, правоохоронних органів, спортивних змаганнях тощо тривав районний конкурс «Молода людина року».

«Молодість - це прекрасний час надій і впевненості у тому, що всі мрії обов'язково здійсняться. Час, коли зустрічаєш найвірніших у своєму житті друзів, коли закладаються основи майбутнього життя. Тому важливо використати всі переваги цієї прекрасної пори», - зазначив заступник голови райдержадміністрації Яремчук Ю.А., звертаючись зі словами привітання.

Вже традиційним стало проведення конкурсу «Молода людина року» до Дня молоді. Під час святкового концерту, на центральній площі селища зібралися учасники та переможці конкурсу. Цього року конкурс проводився в дев’яти номінаціях. Відкриттям року в області спорту став молодий талант с.Великий Бобрик, капітан волейбольної команди «Вікторія» Штанько Андрій. Єдиною представницею слабкої статі серед переможців конкурсу стала Лєвшакова Тетяна Борисівна в номінації «Молодий працівник місцевого самоврядування року». Молодим вчителем року став Роєнко Віталій – координатор туристичної роботи серед школярів у Краснопільському ... Переглянути повністю »

Переглядів: 567 | Дата: 03 Липня 2013 | Комментарі (0)

Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz