Четвер, 28 Березня 2024, 13:29:34 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
 
Головна » Архів новин

« 1 2 ... 52 53 54 55 56 ... 72 73 »
Команда Краснопільського району взяла участь в обласних літніх сільських спортивних іграх 2013 року (ІІ обласна спартакіада серед працівників агропромислового комплексу). Змагання проводилися серед команд сільських, селищних рад районного підпорядкування, галузей агропромислового комплексу, фермерів, приватних землевласників, районних рад товариства «Колос».                              

Програма змагань включала армреслінг, настільний теніс, гирьовий спорт, шашки, шахи, легкоатлетичний крос, перетягування линви, волейбол (змішаний склад) та міні-футбол.                          

Всього прийняло участь 18 команд з районів області. Команда Краснопільського району зайняла 8 позицію.                                                    

Кращими серед земляків були шахісти Придатко О.І. та Криваль В., які зайняли друге місце. 

                                               

       &nb ... Переглянути повністю »

Переглядів: 522 | Дата: 04 Червня 2013 | Комментарі (0)

У 2013 році МОН України було передбачено видання підручників для учнів 2, 5 класів, які будуть навчатись за новою програмою.

На відміну від попередніх років, коли видача підручників на навчальний рік починалась влітку, в цьому році наш район вже отримав всі підручники для 2 класу, а це 3416 підручників. Всі отримані підручники вчасно надійшли до навчальних закладів. Таким чином, кожен майбутній другокласник повністю забезпечений підручниками на наступний навчальний рік.

На даний час планується надходження підручників для 5 класу, загальна кількість яких становитиме більше 4 тис.

Таким чином, враховуючи перерозподіл підручників між закладами освіти, планується досягти стовідсоткового забезпечення підручниками учнів початкової та середньої ланки.

На жаль, досягти такого ж показника для учнів старшої школи практично неможливо, оскільки на даний час не всі підручники для 10-11 класів у достатній мірі надійшли у район. Крім того, у цих класах з часу замовлення підручників змінились профілі та контингенти учнів, що також не дозволяє повноцінно забезпечити учнів підручниками.

На даний час у закладах освіти проходить інвентаризація підручників, за наслідками якої в тому числі буде визначено забезпеченість по кожному підручнику для перерозпо ... Переглянути повністю »

Переглядів: 560 | Дата: 03 Червня 2013 | Комментарі (0)

27 травня 2013 року розпочали роботу 20 пришкільні табори з денним перебуванням на базі освітніх закладів району та 2 профільних табори розпочнуть роботу з 03 червня на базі Центру дитячої та юнацької творчості та з 5 серпня на базі Краснопільської дитячо-юнацької спортивної школи. У них відпочиватимуть 1651 дитина віком від 7 до 16 років. Для цих цілей у районному бюджеті передбачено 205 тисяч гривень.

Серед дітей, які проводитимуть час у пришкільних відпочинкових таборах – 67 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 35 дітей-інвалідів, 519 дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, 364 дитини які перебувають на диспансерному обліку. Саме ці категорії: діти із соціально незахищених верств населення, юні обдарування, лідери учнівського самоврядування користуються пільговим правом на відвідування оздоровчого закладу.

Для організації дозвілля та відпочинку школярів складено цікаву та пізнавальну програму культурних і спортивно-масових заходів. В рамках літнього відпочинку буде проведено зліт туристів краєзнавців району (13-16 червня 2013 року у с. Запсілля), футбольний фестиваль для дітей початкових класів «Футбол на Краснопільщині починається з тебе», цікаві екскурсії та поїздки, зустрічі з працівниками правоохоронних органів та медицини.

Переглядів: 504 | Дата: 29 Травня 2013 | Комментарі (0)

27 травня 2013 року розпочалася державна підсумкова атестація для випускників загальноосвітніх навчальних закладів 9 –х та 11-х класів. Успіхів, дорогі випускники!
Переглядів: 481 | Дата: 28 Травня 2013 | Комментарі (0)

24 травня 2013 року в школах району відбулося свято «Останнього дзвоника», головним героєм якого завжди був всім відомий Шкільний дзвоник.

Під урочисті звуки шкільного духового оркестру розпочалася святкова лінійка в Самотоївській ЗОШ І-ІІІ ст.

Головних винуватців свята – випускників востаннє  на урочисту  лінійку   вивели наймолодші школярі – першокласники, які побажали  випускникам скласти екзамени на «відмінно» та сміливо йти у доросле життя.

Одинадцятикласники слова подяки присвятили тим, хто  йшов поряд з ними всі шкільні роки – учителям, вручили їм оригінальні почесні дипломи та подарували квіти.

Теплим, щирим словом  привітала  всіх присутніх директор школи Кравченко Т.І.  У її виступі прозвучали і дружні  побажання школярам, і настанови  випускникам, і гордість за досягнення учнів. А пишатися дійсно є чим. Протягом року діти посіли багато призових місць в районних,обласних конкурсах та предметних олімпіадах, всеукраїнських спортивних змаганнях.

Гордістю школи є стипендіатка голови облдержадміністрації учениця  9 класу Павленко Катерина та стипендіат голови райдержадміністрації Тараненко Сергій - учень 8 класу. 

Щирі вітання прозвучали  і з вуст почесних гостей – Поставської Н.І. - провідного спеціаліста відділу дошкільної, заг ... Переглянути повністю »

Переглядів: 672 | Дата: 28 Травня 2013 | Комментарі (0)

Сьогодні українська молодь проходить тяжке випробовування - випробовування необмеженою свободою: пити чи не пити, палити чи не палити, починати сексуальне життя чи утриматися, практикувати безпечний секс чи ризикувати. Цей вибір існував завжди, але сьогодні за поширенням ВІЛ/ЗПСШ, вільної пропаганди алкоголю, тютюну - стає вибором життя. Тому необхідно мобілізувати всі можливості для допомоги молодій людині у свідомому самовизначенні. Один з найефективніших шляхів цього - ініціювання діалогу між ровесниками, діалогу свідомого та інформованого. Це є частиною цілеспрямованої сучасної системи профілактичних дій в усьому світі. Тому з серпня 2000 року Уряд України впроваджує Програму «Сприяння просвітницькій роботі «рівний-рівному» серед молоді України щодо здорового способу життя».

В закладах освіти нашого району дана Програма впроваджується з 2002 року. Ефективною є робота у 9 закладах: Краснопільська ЗОШ І-ІІІ ст., Краснопільська гімназія, Самотоївська ЗОШ І-ІІІ ст., Чернеччинський НВК, Хмелівська ЗОШ І-ІІІ ст., Покровська ЗОШ І-ІІ ст., Угроїдська ЗОШ І-ІІІ ст., Мезенівський НВК, Великобобрицька ЗОШ І-ІІІ ст.

Головними принципами реалізації методу «рівний-рівному» є: превентивність, рівноправність, активність, інтерактивність, відповідальність.

І саме таких принципів дотримуються учасники агітбригади ... Переглянути повністю »

Переглядів: 798 | Дата: 24 Травня 2013 | Комментарі (0)

Завершено роботу по завезенню обладнання для харчоблоків та медичного обладнання для медичних кабінетів опорних шкіл освітніх округів Краснопільського району на загальну суму 85714 гривень, які були надані рішенням сесії Сумської обласної ради від 27.07.2012р. як субвенція до бюджету району у 2012 році на виконання обласної програми «Освіта Сумщини у 2012-2015 роках».

Поставка цього обладнання дає можливість вирішити багато болючих питань організації харчування учнів та вихованців Мезенівського навчально-виховного комплексу. Сюди придбано електроплиту, ванни для миття посуду, електрокип’ятильник на 50 літрів, столи для розробки продуктів.

Електроплити отримали також Миропільський та Ряснянський навчально-виховні комплекси, Славгородська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. Харчоблок Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ст. поповнився двохсекційною пекарською шафою, Ряснянського НВК – водонагрівачем на 100 літрів, Угроїдської ЗОШ І-ІІІ ст. – ванною для миття посуду. Крім цього, навчальні заклади отримали десять м’ясорубок та інше дуже потрібне обладнання.

Поповнився давно очікуваним обладнанням медичний кабінет Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст. Найнеобхідніше медичне обладнання придбане також для потреб Великобобрицької ЗОШ І-ІІІ ст.  

Методист райметодкабінету відділу освіти, молоді та спорт ... Переглянути повністю »

Переглядів: 530 | Дата: 24 Травня 2013 | Комментарі (0)

Відбулася традиційна учнівська конференція «В подорож по Краснопільщині».

До учасників конференції з привітальним словом і побажанням плідної роботи звернувся начальник відділу освіти, молоді та спорту І.М.Матлахов.

Цьогорічна подія не є випадковою, вона знаменна і урочиста в історії нашого району, тому і зібрала кращих пошуковців навчальних закладів в святково-прибраній актовій залі Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст. Саме в цьому році Краснопільщині виповнилося 90 років, тому учні провели значну пошукову роботи і теми виступів розкривали історію і сьогодення нашого району.

В роботі конференції взяли участь пошуковці Краснояружського району Бєлгородської області, з якими ми співпрацюємо близько десяти років з питань вивчення історичної спадщини, яка об’єднує наші райони.

На конференції також підведені підсумки районного конкурсу малюнків і фотографій «Моя батьківщина – мій Краснопільський район», краєзнавчої експедиції «Материнські долі» та виставки творчих здобутків юних майстрів народних ремесел «Знай і люби свій рідний край». Переможці нагороджені дипломами та грамотами відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської районної державної адміністрації.

Переглядів: 474 | Дата: 24 Травня 2013 | Комментарі (0)

Танець ніжний, не зрадливий,
Танець світлий, дійсно щирий
Танець в котрім ти і я
Відчуваєм звук життя.

17 травня у Центрі дитячої та юнацької творчості відбулося чергове свято дитячих талантів. На цей раз свої вміння демонстрували 17 хореографічних колективів з 9 навчальних закладів району (Осоївський НВК, В.Бобрицька ЗОШ І-ІІІ ст., Чернеччинський НВК, Покровська ЗОШ І-ІІ ст., Славгородська ЗОШ І-ІІІ ст., Краснопільський ЦДЮТ, Хмелівська ЗОШ І-ІІІ ст., Краснопільська ЗОШ І-ІІІ ст., Мезенівський НВК), які взяли участь у районному етапі конкурсу сучасного танцю, що проводиться в межах Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» з метою популяризації хореографічного мистецтва, сприяння та розвитку національної культури шляхом підтримки дитячої та юнацької творчості, естетичного виховання дітей і підлітків.

Конкурс проводився за 2-ма рівнями виконавської майстерності: початковим та основним (згідно з результатами атестації творчих колективів) у трьох вікових категоріях.

У програмі виступу конкурсантів були сюжетні хореографічні композиції у стилі сучасний танець, модерн-танець, contemporary, чарльстон та ін.

Представлятимуть наш район на обласно ... Переглянути повністю »

Переглядів: 619 | Дата: 22 Травня 2013 | Комментарі (0)

Темі організації та проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей дошкільного віку району у 2013 році присвячувався районний науково-теоретичний семінар, який відбувся 17 травня 2013 року на базі Краснопільського дошкільного навчального закладу № 1 «Малятко».

На семінар були запрошені заступник начальника Сумського міжрайонного управління Держсанепідслужби в Сумській області Крамаренко М.Г., керівники дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів.

В ході семінару розглянули питання планування, організації освітньо-виховної роботи у літній період, харчування, звернули особливу увагу на відповідальність керівників, вихователів та інших працівників дошкільних закладів за життя і здоров’я дітей.

Переглядів: 484 | Дата: 20 Травня 2013 | Комментарі (0)

Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz