Понеділок, 13 Травня 2024, 16:07:02 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2013 » Серпень » 16 » Біль фронтових доріг 2013
Біль фронтових доріг 2013
14:47:53

Рівно 70 років тому відбулася битва на Курській дузі. Цій події і був присвячений традиційний міжнародний краєзнавчо-туристичний похід «Біль фронтових доріг». Керівниками та організаторами походу (Радченко Г.М. та Шалашенко В.І.) була поставлена мета залучити учнів до активної діяльності з вивчення історії, формувати практичні вміння і навички зі спортивного туризму, організувати змістовне дозвілля та популяризація здорового способу життя.

Маршрут пішохідного походу проходив по території Крснояруського району Бєлгородської області Російської федерації та Краснопільського району Сумської області. Похід стартував в Красній ярузі Белгородської області і завершився в с. Хмелівка Краснопільського району. Саме тут у 1943 році відбувалися запеклі бої у битві на Курській дузі.

Протягом шести днів 16 юнаків і дівчат крокували від села до села аби вшанувати пам’ять тих, хто загинув на полі бою, захищаючи рідну землю.

У населених пунктах учасники проводили мітинги пам’яті, покладали квіти до меморіальних пам’ятників.

Діти спілкувалися з ветеранами Великої Вітчизняної війни. Ветерани розповідали про героїчні подвиги нашого народу, про своїх фронтових друзів. Учасники походу дізнались як будучи ще зовсім юними вони допомагали партизанам.  

Дітей вразила кількість орденів та медалей ветеранів. Ветерани розповідали про післявоєнні роки. Наприкінці зустрічі ветерани відповідали на запитання учнів, бажали успіхів у навчанні, закликали вести здоровий спосіб життя, щоб бути гідними слави наших пращурів.

Змістовною та цікавою для дітей була екскурсія в музеї «Третье ратное поле России» в Прохоровці, тому що тут – зібрана справжня зброя радянських та німецьких солдат, пробиті кулями власні речі, кулемети та мотоцикли.

Традиційно похід завершився останнім «посохом». На якому діти поділилися своїми враженнями та побажаннями. 

Переглядів: 522 | Додав: krrono
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz