Неділя, 12 Травня 2024, 23:47:38 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2013 » Вересень » 9 » НОВІ СТАНДАРТИ – НОВІ ВИМОГИ ДО ВЧИТЕЛЯ
НОВІ СТАНДАРТИ – НОВІ ВИМОГИ ДО ВЧИТЕЛЯ
14:08:08

Традиційна серпнева конференція педагогічних працівників Краснопільщини, що відбулася 30 серпня 2013 року, висвітлила нові вимоги до вчителя в сучасних умовах, коли в світі змінюється інформаційне та мовне середовище.

Перед початком конференції Тамара Іщенко, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації, оглянула виставку творчих надбань освітніх закладів району, поспілкувалася з молодими фахівцями, яким побажала впевненого та вдалого старту в новому навчальному році, не зазнавати розчарувань від обраної професії.

«Кожен освітянин має усвідомити що саме від нього залежить майбутнє держави, яке формується сьогодні», - зазначила Тамара Іщенко, відкриваючи районну конференцію освітян. Вона побажала освітянській спільноті сил, наснаги, натхнення, поваги та шани для виконання державницької місії.

«Меседж обласної конференції педагогічних працівників «Освіта Сумщини – перезавантаження: нові стандарти – нова школа». Сподіваюсь, що ви витримаєте це перезавантаження», - наголосила Тамара Іщенко.

Зі слів Миколи Губи, голови Краснопільської районної державної адміністрації, район має «могутній кадровий потенціал, який формує та дає путівку в життя нашій молоді». Він запевнив, що завдання 100% забезпечення дошкільною освітою дітей та збільшення показників позашкільної освіти буде виконано. У своєму виступі Микола Губа звернув увагу присутніх на важливість визначення професійної спрямованості молоді, яке дасть результат: випускники поповнять ряди місцевих підприємств, а не центру зайнятості. «Влада повинна працювати на авторитет вчителя», - зазначив наприкінці виступу очільник районної влади.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся Микола Вітушкін, голова Краснопільської районної ради який визначив два пріоритетні завдання у новому навчальному році: створення належних умов для учнів і вчителів у навчальних закладах та забезпечення самодостатності місцевих бюджетів, яке дасть змогу повною мірою вирішувати нагальні питання освітян.

Почесні гості привітали кращих освітян району, вручили їм нагороди.

Із аналізом роботи галузі освіти за минулий навчальний рік та перспективами розвитку на наступний 2013-2014 навчальний рік виступив начальник відділу освіти, молоді та спорту Іван Матлахов який наголосив, що «соціальні ініціативи Президента України передбачають протягом наступних двох років забезпечити охоплення дітей дошкільною освітою на рівні не нижче 85%. Зараз ми маємо 69,7% охоплення, що дещо нижче середньообласного показника, який становить 71,6%.

Робота, яка проводилася всіма нами в останні роки, дала позитивні результати – всі діти п’ятирічного віку охоплені дошкільною освітою.

На часі створення Центру розвитку дитини на базі Краснопільського НВК. Завдання поставлені серйозно тож і вирішувати їх потрібно з усією відповідальністю».

Здоров’я дитини – найголовніший скарб, про це повинні дбати в першу чергу батьки та вчителі. Саме застосування здоров’язберігаючих технологій в навчанні – запорука успішної діяльності школярів.

Робота вчителя – це результативність випускника, що у подальшому визначить його майбутній життєвий шлях, дасть можливість обрати вищий навчальний заклад. «Над покращенням якісних показників учнів, які будуть здавати зовнішнє незалежне оцінювання у 2014 році , – саме на цьому необхідно зосередити зусилля вчительської спільноти у новому навчальному році», - зазначив Іван Матлахов.

Створення комфортних умов для кожного учня – головне завдання влади, вчителів, батьків, громадськості. «Використання інформаційно-комунікаційних технологій у навчальному процесі, електронний облік підручників, створення веб-сайтів у кожному навчальному закладі, забезпечення доступу до швидкісного Інтернету – це вимога сьогодення», - наголосив у своєму виступі очільник місцевого органу управління освітою.

Цікавим та емоційно-позитивним став виступ минулорічного випускника Сумського державного педагогічного університету ім. А.С.Макаренка Максима Кокадея, який поділився проблемами молодого спеціаліста за рік роботи на посаді вчителя української мови та літератури.

У своїй промові після завершення обговорення доповіді Тамара Іщенко, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації, акцентувала увагу присутніх, що аналіз розвитку освіти району та окреслення перспектив неможливо без визначення місцезнаходження Краснопільщини за кількісними та якісними показниками серед інших районів області. Також було зазначено, що реалії сьогодення вимагають прийняття дієвих рішень влади щодо зменшення перевантаження у дошкільних навчальних закладах. Необхідно проведення ефективної виховної роботи, яка б мотивувала дітей до здорового способу життя.

«Позитивним є досвід району, коли 100% варіативної складової навчальних планів використовується у навчальному процесі. Місцева влада повинна забезпечити безпечне підвезення дітей шкільними автобусами», - зазначила Тамара Іщенко.

На Краснопільщині є певні напрацювання, кадровий потенціал, усі інші чинники, які мають забезпечити виконання завдань, поставлених на обласній конференції педагогічних працівників.

Збірник серпневої конференції можна завантажити тут.

Переглядів: 773 | Додав: krrono
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz