П'ятниця, 10 Травня 2024, 11:54:17 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » Архів новин

« 1 2 ... 49 50 51 52 53 ... 72 73 »

14 жовтня відзначається одне з найбільш шанованих свят в Україні - свято Покрови Пресвятої Богородиці, або, як зазвичай кажуть, "Покрови" чи "Святої Покрови".

Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богородиця боронила наш народ, наше козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом. Саме тому в Україні свято отримало другу назву – Козацька Покрова і відзначається ще й як день українського козацтва.

Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів це свято духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері за людській рід, за мир і добро на нашій землі.

Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг.

Тож в це велике свято учні 8 та 9 класів разом із вчителями школи вирушили до осіннього лісу, щоб відпочити і провести козацькі забави на природі.

Не поспішаючи, наповнивши свої рюкзаки тормозками, вирушили до осіннього лісу. Ми прийшли в гості до чарівної золотої осені. День видався погожий, сонячний, теплий. А вдалині грає дивовижними барвами осінній ліс. Ко ... Переглянути повністю »

Переглядів: 994 | Дата: 21 Жовтня 2013 | Комментарі (0)

Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен, насамперед, створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб – МОВА. Недарма говориться, що без усякої іншої науки ще можна обійтися, а без знання рідної мови обійтися не можна. І це справді так. Людина, яка не хоче знати рідної мови, руйнує те, що повинно стати фундаментом її особистості.          

Визначальною ознакою вивчення української мови за новою навчальною програмою є зміщення акцентів на готовність учня застосовувати здобуті знання й набуті вміння й навички для розв’язання проблем, що виникають у реальному житті.                

На базі Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів 10 жовтня відбувся семінар-практикум для вчителів української мови та літератури з теми «Викладання української мови та літератури в 5 класі за новим Державним стандартом».                            

Вчителі району мали змогу відвідати уроки в 5-А клас ... Переглянути повністю »

Переглядів: 563 | Дата: 16 Жовтня 2013 | Комментарі (0)

11 жовтня на базі Угроїдської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбулося засідання методичного об’єднання вчителів математики району з теми «Компетентністий підхід при вивченні математики за новою програмою».                               

Учасникам засідання було запропоновано уроки вчителя вищої категорії Побідинської Лідії Миколаївни у 5 та 8 класі.                                    

Після напруженої роботи та дискусії, яка була викликана питаннями пов’язаними з впровадженням нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти у 5 класі, вчителі відвідали шкільний математичний ярмарок. Тут вони мали змогу отримати печиво та різні солодощі, розв’язавши завдання, які підготували для них учні.                                    

Членами методичного об’єднання було ... Переглянути повністю »

Переглядів: 470 | Дата: 16 Жовтня 2013 | Комментарі (0)

Восьмого жовтня на базі Мезенівського НВК відбувся семінар для вчителів світової літератури, учасники якого мали нагоду обговорити проблеми використання проектних технологій на уроках літератури. Учителі Мезенівського НВК провели відкриті уроки у 5 класі «Національний колорит народних та літературних казок, окремі засоби його створення» (учитель – Н.Л.Сердюк), у 7 – «Поетизація давньоруської минувшини в баладі О.С.Пушкіна «Пісня про віщого Олега» (учитель – Л.П.Гетьман) та в 11 – «Франц Кафка – письменник-модерніст, письменник-пророк. Концепція світу та людини в оповіданні «Перевтілення» (учитель – В.М.Заїкіна).

Учасники семінару дійшли згоди, що використання проектних технологій на уроках забезпечує високу активність учнів, самостійність, викликає у дітей справжню зацікавленість, особливо на етапі формування продукту діяльності та його презентації. Тому варто відзначити, як достойно учні представили свої проекти: Сумченко Аліна, учениця 11 класу, Пісклова Марія, Хиценко Євген, Тюріна Яна – учні 7 класу. Найменші школярі теж не стали осторонь, за результатами своєї діяльності Корх Ваня створив презентацію «Індійська народна казка», електронну газету «Казковий вечір» видав Красніков Олег, а Ганжала Альона підготувала путівник «Казковими шляхами».

Переглядів: 433 | Дата: 14 Жовтня 2013 | Комментарі (0)

На базі Краснопільського дошкільного навчального закладу відбулося засідання методичного об’єднання вихователів дошкільних навчальних закладів та НВК району з теми «Гурткова робота як засіб розвитку дітей дошкільного віку». Відкрила засідання керівник методоб’єднання Панченко Л.Д., яка наголосила на тому, що сьогодні надзвичайно актуальною є проблема щодо виявлення здібностей, інтересів, нахилів дітей та їх розвиток, тому у зв’язку з цим перед дошкільним закладом стоїть важливе завдання розвитку творчого потенціалу підростаючого покоління, що, в свою чергу, вимагає вдосконалення навчально-виховного процесу з урахуванням психологічних закономірностей всієї системи пізнавальних процесів.

Широкі можливості у розв’язанні проблеми розвитку творчих здібностей дитини надає гурткова робота, яка набуває сьогодні дедалі більшої популярності і є однією з частин організації життєдіяльності дітей.

Члени методоб’єднання переглянули організацію роботи гуртка з вивчення англійської мови. Вихователь Рибалко Віра Миколаївна в ході заняття «У світі тварин» використала цікаві, різноманітні стимулювальні завдання, які сприяли швидкому запам’ятовуванню мовленнєвих структур та відтворенню їх в життєвих ситуаціях.

В ході методичного об’єднання було проведено круглий стіл «Методика організації гурткової роботи в ДНЗ» та анк ... Переглянути повністю »

Переглядів: 593 | Дата: 14 Жовтня 2013 | Комментарі (0)

В роки Великої Вітчизняної війни територія Сумської області, особливо її північна частина, стала найважливішим в Україні осередком зародження і розвитку партизанської боротьби. Густі ліси Полісся стали надійним захистом для народних месників та навіювали непереборний страх ворогові, саме тому напередодні окупації на Сумщині було організовано 35 партизанських загонів із загальною кількістю 1450 чол. У жорстких умовах війни для них було закладено близько 30 баз зі зброєю та продовольством. Із створених партизанських формувань з початку окупації і до кінця 1941 року бойову діяльність розгорнули 13 загонів, серед яких найбільше відзначився в історії Другої Світової війни Путивльський загін під командуванням С.А. Ковпака та С.В. Руднєва. Саме тому у місті Путивлі, у колисці партизанського руху - Спадщанському лісі, відбувся обласний зліт пошукових загонів загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних навчальних закладів «Пам’ятати. Відродити. Зберегти» присвячений 72 річниці Партизанського руху в Україні. Честь Краснопілля захищав загін «Варта пам’яті» у складі учнів Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівництвом Ткаченка О.С. та Кошлатої Н.М. 

Спадщанський ліс зустрів учасників зльоту із партизанською суворістю, відразу вирішивши перевірити сулу духу учасників зльоту дрібним дощем, але коли примхи природи ставали на заваді справжнім ... Переглянути повністю »

Переглядів: 490 | Дата: 07 Жовтня 2013 | Комментарі (0)

27 вересня група освітян нашого району здійснила поїздку і відвідала туристичні об'єкти Бєлгородської області. Перша зупинка – в селі Олексіївка Яковлевського району. Це Батьківщина видатного російського актора Михайла Семеновича Щепкіна. З великим інтересом ми відвідали історико-театральний музей, де ознайомились з історією становлення театру на Бєлгородщині. Інтер'єри музею наближені до атмосфери театру, дух театрального життя XIX ст. допомагають передати софіти, картини, народні та театральні костюми, афіші, предмети старовини, реконструкції гримерної кімнати провінційного актора і московської гостинної  М.С. Щепкіна. Зовнішня частина експозиції музею представлена реконструкцією садиби заможного селянина XIX ст. Хата, клуня, господарські будівлі для домашніх тварин та сільськогосподарського реманенту покриті соломою, вибілені вапном.

На 624-му кілометрі автомагістралі Москва – Сімферополь північніше селища Яковлево споруджено Меморіальний комплекс – філіал Белгородського державного краєзнавчого музею. Саме тут в районі висоти 254,5 радянські війська вели важкі оборонні та наступальні бої  у липні 43-го року. Саме цю висоту захопили танкісти 398-го танкового батальйону 183-ї танкової бригади 10-го танкового корпусу.

Ми оглянули всі об'єкти цього комплексу – пам'ятник танкістам, Вічний вогонь, братську могилу ... Переглянути повністю »

Переглядів: 469 | Дата: 07 Жовтня 2013 | Комментарі (0)

21 листопада у м. Суми відбулися 1/4 фіналу шкільної ліги КВН. Для участі були запрошені 10 команд які пройшли відбірковий тур. Серед них і команда КВН «На ушах» Краснопільської гімназії.

У півфінал пройшли 6 команд м. Сум, Харкова і найприємніше - Краснопілля.

Члени команди КВН «На ушах»: Завалій Максим, Корнієнко Едуарда, Мигаль Марина, Северин Тетяна, Нікончук Катерина, Деревицька Катерина знову довели, що вони найкращі, а капітан команди Сергій Авраменко отримав спеціальний приз від одного із членів журі як найяскравіший квнщик.

«Ми вже давно не грали в КВН, нарешті наважилися спробувати. Діти були неперевершені, безпосередні, відкриті Вони добре володіють сценічною культурою, майстерністю перевтілюватися, цим вони завоювали симпатію не лише глядачів, а й компетентного журі, які у найбільш яскраві моменти виступу команди, аплодували їм стоячи», - говорить керівник команди Лариса Миколаївна Хомічова.

Тож залишається побажати команді «На ушах» і їхньому керівнику подальших перемог.  

Діана Биченко міністр інформації учнівського самоврядування Краснопільської гімназії

Переглядів: 509 | Дата: 23 Вересня 2013 | Комментарі (0)

Днями розпочала свою роботу школа лідерів учнівського самоврядування.

На першому засіданні було розібрано план роботи школи та доведена методика проведення тренінгів з профілактики ВІЛ, СНІДу. Своїм тренерським досвідом поділилися Хомічова Лариса Миколаївна, Савицька Тетяна та Джуліана Ро.

Позитивним моментом даного заняття стала небайдужа активність молодих лідерів Краснопільщини.

Переглядів: 555 | Дата: 23 Вересня 2013 | Комментарі (0)

13 вересня жителі та гості Краснопілля мали можливість відвідати Молодіжний фестиваль рок-музики «П`ятниця 13!».

Концерт був розрахований, звичайно, на великих шанувальників, фанатів рок – стилю в музиці. Сам я, чесно кажучи, не являюсь таким, але, будучи там, ця атмосфера енергійного, позитивного настрою проникла в мене і «підняла» на вищий рівень розуміння з самою музикою. Зрозуміло, що цей напрямок розрахований саме на молодих людей, тому в дискозалі РПК їх було чимало. Грали для публіки колективи Краснопільського РПК: ВІА «АЕС» та гурт «Схід Сонця», а також гості із Сум, гурти: «Тень Сурка» і «State Road».

Мені вдалося «спіймати» одного учасника рок - концерту і взяти в нього інтерв`ю, його звати Андрій:

- Скільки Вам років?

- Ось уже 26, але незабаром буде 27.

- Яка у Вас професія і, взагалі, стиль життя?

- Я – менеджер по торгівлі. Все йде звичним руслом по, так званій, «стандартній схемі»: робота-дім-робота. Свій вільний час я присвячую музиці.

- Відколи почали займатися музикою?

- Десь років 5 назад, це хобі припало мені до душі. З тих пір для мене це не стільки хобі, а, навіть, часточка мого життя.

- Чому ... Переглянути повністю »

Переглядів: 532 | Дата: 23 Вересня 2013 | Комментарі (0)

Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz