Понеділок, 29 Квітня 2024, 13:24:31 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » Архів новин

« 1 2 ... 62 63 64 65 66 ... 72 73 »

Нелегке питання стоїть  зараз перед учнями випускних класів – вибір професії. Однак, більшість із них уже визначилися, яку стежину в житті  обрати,  в якому вузі здобути обраний фах. Та вирішальні кроки ще попереду. Тому  14 жовтня багато хто з випускників загальноосвітніх навчальних закладів району організованою групою та з батьками відвідали День відкритих дверей  СумДПУ імені А.С.Макаренка, який був організований як  свято «Його величність – Учитель». 

Презентація, виступи, концертні номери, відзначення найзаслуженіших випускників вузу,  демонстрація досягнень працівників та студентів  – все було спрямоване на утвердження абітурієнтів у своєму виборі. Після свята абітурієнти відвідали обрані інститути та факультети університету,   багато учнів нашого району  залишилися на перші заняття підготовчих курсів.

Переглядів: 511 | Дата: 22 Жовтня 2012 | Комментарі (0)

Фольклор - це незамулена, чиста криниця,
З якої нам пити і не напиться,
Під звуки бандури кобзарський спів лине,
Мов з нами говорить душа України.
 

17 жовтня відбувся VIІ районний конкурс дитячих фольклорних колективів «Лелеченька», що  проводиться у межах Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», номінація «фольклорне мистецтво», з метою залучення дітей та учнівської молоді до процесу збереження надбань національної культурної спадщини, відродження традицій і обрядів, що побутували в різних регіонах Сумщини та України.Конкурс проводиться за 2-ма рівнями виконавської майстерності: початковим та основним  у 2-х номінаціях: обряд або фрагмент обряду  та автентичний спів.

Рішення журі:

основний рівень виконавської майстерності, номінація «Автентичний спів»

  • І місце колектив «Калинонька» Хмелівської ЗОШ І-ІІІ ст. керівник О.Б. Слюсарєва та В.М. Чичикало 

основний рівень виконавської майстерності, номінація «Обряд, або фрагмент обряду»

  • І місце Самотоївська ЗОШ  І-ІІІ ст. колектив «Перлинка», кер. Н.В. Осадча
  • ІІ місце Хмелівська ЗОШ І-ІІІ ст. колектив «Калина»,кер. І.І. Ахтирцева  

початковий рівень виконавської майстерності, номінація «О ... Переглянути повністю »

Переглядів: 761 | Дата: 19 Жовтня 2012 | Комментарі (0)

2 жовтня на базі районного методичного кабінету пройшов семінар учителів української мови та літератури з участю старшого викладача кафедри української літератури Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка Домчук Мирослави Пилипівни на тему: «Підготовка випускників загальноосвітніх закладів до участі в незалежному зовнішньому оцінюванні з української мови та літератури»  Учителі мали нагоду поспілкуватися, обговорити нагальні проблеми, поділитися досвідом своєї роботи, запропонувати шляхи вирішення окремих проблем. Крім того Мирослава Пилипівна прочитала змістовну лекцію на тему: «Сучасний літературний процес в Україні», супровід до якої можна закачати у форматі .pptx (303 Kb)              

                                                                                           ... Переглянути повністю »

Переглядів: 692 | Дата: 19 Жовтня 2012 | Комментарі (0)

Неабияку роль в житті кожної школи відіграє  позакласна виховна робота. Адже, для формування повноцінної соціально сталої особистості  недостатньо лише навантажувати учнів нагромадженням правил та теорем. У наш час актуальною проблемою виховання дитини є зародження в ній та плекання почуття любові до життя, толерантності до оточуючих та активної громадської позиції в житті. Шкільні роки запам’ятовуються на все життя і треба прикласти якомога більше зусиль для того, щоб діти з радістю та самовіддачею пройшли не такий вже й довгий шлях від свого дитинства до юності – шлях шкільною стежиною. Необхідно давати волю їхній творчості та таланту, які в повній мірі розкриваються в участі учнів в культурно-масовій роботі школи. А підтримує злагоджену роботу цього «механізму» не хто інший, як заступник директора з виховної роботи. Саме він, як вартовий учнівського відпочинку, пильнує за проведенням виховних годин у класах, під час яких учні  розкривають для себе проблеми моралі, пізнають такі важливі для кожного цінності життя, формують своє світосприйняття; допомагає готувати учням вечори відпочинку, на яких учні відпочивають із користю, адже, кожен захід є тематичним, націленим виховувати в дітей перш за все людяність та почуття поваги до оточуючих.

З такою метою й пройшов на базі Ряснянського НВК семінар заступників директорів з виховної роботи. 9 жовтня колеги ... Переглянути повністю »

Переглядів: 753 | Дата: 11 Жовтня 2012 | Комментарі (0)

Шановні друзі!

Раді повідомити, що в нашому районі стартував IV щорічний регіональний конкурс "Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу" для учнів 4-5 класів.

Протягом літа юні читачі, прочитали багато цікавих книжок і тепер мають можливість поділитися своїми враженнями про прочитане зі своїми однолітками.

Завдяки цьому конкурсу читання стало не лише гарним способом проведення дозвілля, а й чудовою нагодою виграти ноутбук для учня та чудові дитячі книги для школи.

Отже, запрошуємо вас взяти участь у дивовижних мандрах у країну книг та читання! Не забудьте при цьому взяти з собою любов до книги, кмітливість, гумор і добру посмішку.

Детальніше - на дошці оголошень.

Чекаємо на вас, шановні читачі!

Переглядів: 547 | Дата: 10 Жовтня 2012 | Комментарі (0)

У ці дні вся велика освітянська родина відзначає своє професійне свято. Свято скромних, але достойних людей, свято добра, мудрості та любові. Як би не вирували політичні пристрасті в країні, куди б не закинула нас доля, є в житті речі, які ніколи не знецінюються, не тьмяніють, не забуваються. Це – Рідна Земля, Мамина Любов, Погляд Першої Вчительки.

Ми хочемо вас привітати
У цей святковий осінній день
Тепла і сонечка побажати
І щоб радісно було кожен день!
Бажаєм здоров'я, добра, довголіття,
Хай вистачить щастя на ціле століття!
Хай скрізь буде лад - на роботі, в сім'ї,
І радість на серці, і хліб на столі.
І мрій, і бажань, і наснаги творити,
Щоб серцю хотілося жити й любити!
Хай учні шанують, повагу дарують,
Злагода й мир у житті хай панують!
Переглядів: 564 | Дата: 05 Жовтня 2012 | Комментарі (0)

Двадцять восьмого вересня відбулася довгоочікувана зустріч юних дослідників історії у стінах національної бібліотеки Української академії банківської справи у місті Суми. Приводом до зустрічі був обласний етап краєзнавчої конференції учнівської молоді. Юні краєзнавці спрямували всі свої зусилля для детальної дослідницької роботи у двох напрямках, а саме «Місцевий товаровиробник: минуле, сьогодення, майбутнє» та «Пам’ятки архітектури та нові архітектурні споруди».

Національна бібліотека зустріла учнів у всій своїй красі довершеності архітектурних форм та модерновістю технічного оснащення, а це лише підкреслювало високий рівень конференції та її значення. Проте ніхто не мав намірів пасувати, адже за плечима кожного із краєзнавців тривала та копітка робота в архівах, на підприємствах, в бібліотеках, яка трансформувалася у повномасштабні дослідницькі роботи. Ніхто так як історики не може осягнути плин часу та сприйняти його вимоги. Тому учні готували свої роботи у трьох варіантах – текстовому, електронному та у формі презентації.

Краснопільський район гідно представили учні Краснопільської, Славгородської та Великорибицької шкіл. Детальне роботу про Краснопільський хлібокомбінат підготувала учениця 10 класу Новікова Валерія, яка не лише дослідила історію та виробничий процес, а ще разом із адміністрацією підприємства визначила плани розвитку. Кошлата Ірина ... Переглянути повністю »

Переглядів: 583 | Дата: 02 Жовтня 2012 | Комментарі (0)

З 21 по 23 вересня поблизу с.Шпилівка Сумського району відбувся Чемпіонат області зі спортивного туризму серед працівників освіти. На участь у Чемпіонаті прибуло 10 команд-районів серед яких і Краснопільський район. Нашу команду представляли наступні вчителі:                    

Роєнко Віталій – Запсільський НВК;                         
Буднік Валентин – Хмелівська ЗОШ;                      
Мотузний Микола- Великорибицький НВК;                         
Сусік Констянтин – Сіннівський НВК;             
Шалашенко Євген – Мезенівський НВК;
Матлахова Альона – Мезенівський НВК;
Угніч Аліна  - Самотоївська ЗОШ;
Ємельяненко Наталія -  Великорибицький НВК.   

Програма Чемпіонату включала в себе: веслувальний слалом на байдарці ... Переглянути повністю »

Переглядів: 781 | Дата: 26 Вересня 2012 | Комментарі (0)

22 вересня у місті Путивлі відбувся зліт експедиційних пошукових загонів позашкільних навчальних закладів області, в якому взяли участь вихованці гуртка «Історики-краєзнавці» Краснопільського центру дитячої та юнацької творчості. Діти презентували результати своєї роботи під час ІІІ оздоровчого семестру, взяли участь у лінійці-реквіємі, присвяченій 71-й річниці партизанського руху в Україні, переглянули святковий концерт, який  відбувся на стадіоні.                                   

Юні краєзнавці відвідали партизанський заповідник «Спадщанський ліс». До цього Меморіального комплексу входять: Музей партизанської слави, алея Героїв, монумент партизанської слави, укріпрайон тощо. Із великим захопленням діти розглядали експозицію Музею зброї та військової техніки під відкритим небом, який налічує 30 зразків зброї та техніки. До числа раритетів цього музею можна віднести паровоз Ер-799-02, гармату ЗИС-3  1945 року та інші. Відвідавши Музей партизанської слави, діти мали змогу простежити шлях партизанського з’єднання від Спадщанського лісу до далеких Карпатських гір. Додому  діти поверталися з новими враженнями та бажанням  ще відвідати Путивль, а також інші цікаві мі ... Переглянути повністю »

Переглядів: 560 | Дата: 24 Вересня 2012 | Комментарі (0)

Позашкілля – це крила,
що натхненням навколо всі звуть.
Нездоланна могутня  їх сила
прокладає  для творчості путь!


Не всі діти народжуються геніями – один з мільйона, чи навіть двох, десяти… Але  немає дитини, у якої б не було ніякого нахилу, здібності і потягу до творення прекрасного. Саме такий погляд у педагогічно-творчого колективу Краснопільського  районного центру дитячої та юнацької творчості.

19 вересня працівники та вихованці цього закладу презентували   громаді райцентру мистецькі здобутки, які вдалося досягти дітям та підліткам під час занять у гуртках, що діють в ЦДЮТ.

Захід, що мав назву «Ласкаво просимо», відбувся в  рамках соціально-освітнього проекту «Дійти до кожного, зацікавити всіх», метою якого є створення ефективного позашкільного середовища, спрямованого на реалізацію культорологічної, виховної, соціально-реабілітаційної функції позашкільної освіти, забезпечення права дітей і молоді на здобуття позашкільної освіти.

З самої назви проекту зрозуміло, що держава по-новому переосмислює роль і покликання педагогічної діяльності з акцентом на розвиток самодостатньої творчої особистості, здатної до творення і самовираження, досягнення результату у напрямку людської діяльності, якою займається не з обов’язку, а  від цікавості, якщо х ... Переглянути повністю »

Переглядів: 841 | Дата: 24 Вересня 2012 | Комментарі (0)

Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz