Середа, 24 Квітня 2024, 09:22:28 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » Архів новин

« 1 2 ... 61 62 63 64 65 ... 72 73 »

Нещодавно в місті Путивлі на базі  Путивльського районного Центру Позашкільної Роботи відбувся VІІ обласний конкурс дитячих фольклорних колективів «Лелеченька».  Участь у конкурсі брало 16 фольклорних колективів вищого та основного рівня виконавської майстерності у двох номінаціях «Обряд або фрагмент обряду»  та «Автентичний спів».              

Номінацію «Обряд або фрагмент обряду» представляло 2 колективи вищого рівня виконавської  майстерності та 8 колективів основного рівня виконавської майстерності. Серед  колективів основного рівня виконавської майстерності виступ колективу «Перлинка» Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ступенів був відзначений Грамотою за участь у конкурсі, а керівнику колективу Осадчій Наталії Володимирівні оголошено Подяку організаторів конкурсу.               

В номінації «Автентичний спів» змагалося 6 колективів: 1 – колектив вищого рівня виконавської майстерності та 5 колективів основного рівня виконавської майстерності. Дитячий фольклорний колектив «Калинонька» Хмелівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, керівники Слюсарева Ольга Борисівна та Чичикало Валентина Миколаївна серед колективів основного рівня виконавської майстерності зайняв І ... Переглянути повністю »

Переглядів: 683 | Дата: 23 Листопада 2012 | Комментарі (0)

На базі Шосткинського міського Центру естетичного виховання відбувся VII обласний конкурс народного танцю «Віночок дружби». У конкурсі взяли участь 800 вихованців, учні позашкільних, загальноосвітніх навчальних закладів Кролевецького, Шосткинського, Ямпільського, Сумського, Путивльського, Тростянецького, Краснопільського районів, міст Суми, Лебедин, Конотоп, Ромни, Шостка.                                                                                                                                             

Гостями конкурсу був зразковий ансамбль естрадного танцю «Еліт» з м.Чернігів. Конкурс проводився за трьома віковими групами. В основному рівні виконавської майстерності (середня вікова категорія):                                                  ... Переглянути повністю »

Переглядів: 579 | Дата: 22 Листопада 2012 | Комментарі (0)

Нещодавно ми повідомляли про участь нашого району у IV щорічному регіональному конкурсі "Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу". У травні-листопаді 2012 року відбулись І-ІІ етапи цього дійства.

Приємно повідомити, що в цьому році активність учнів, які брали участь у Конкурсі зросла більш, ніж удвічі порівняно з минулим роком. В І етапі Конкурсу взяли участь 129 учнів 4-5 класів (що становить майже третину від загальної кількості) із сімнадцяти шкіл Краснопільського району. Одним із негативних моментів під час проведення конкурсу потрібно зазначити те, що в деяких закладах адміністрацією не приділяється належна увага організації даного Конкурсу, оскільки вони взагалі не брали участі у Конкурсі з моменту його заснування (Самотоївська ЗОШ І-ІІІ ст., Запсільська ЗОШ І-ІІ ст.).

У ІІ районному етапі огляду взяло участь 28 учасників з 15 шкіл району.

В ході перевірки, аналізу робіт журі відзначило, що вцілому роботи відповідають вимогам, викладеним у Положенні та Умовах проведення конкурсу, але, як і в минулому році, загальним недоліком стало те, що частина учасників у своїх роботах не вказують прізвище вчителя (бібліотекаря), який надавав допомогу чи інші дані (п. 5.2. Умов проведен ... Переглянути повністю »

Переглядів: 811 | Дата: 20 Листопада 2012 | Комментарі (0)

Підходить до завершення Експеримент зі створення єдиної системи централізованого електронного обліку підручників. Нагадаємо, що в даному експерименті брали участь 5 районів нашої області, серед яких був і Краснопільський район.

Реалізація Проекту дала можливість значно підвищити ефективність роботи по забезпеченню закладів освіти навчальною літературою, зокрема встановила чіткий облік фондів навчальної літератури за допомогою програми «Шкільний підручник», підвищила якість розподілу і перерозподілу навчальної літератури та забезпечення учнів підручниками.

В ході реалізації Проекту зіштовхнулись з труднощами по підготовці бібліотечних працівників азам комп’ютерної грамотності, що було успішно подолано з допомогою курсів, проведених методистом протягом 2011‑2012 н.р.

У зв’язку з завершенням проекту зі створення єдиної системи централізованого електронного обліку підручників в загальноосвітніх навчальних закладах Краснопільського району було проведено позачергову інвентаризацію бібліотечних фондів навчальної літератури та складено звіт про забезпечення підручниками по району у програмі «Шкільний підр ... Переглянути повністю »

Переглядів: 1423 | Дата: 15 Листопада 2012 | Комментарі (0)

Нещодавно  на базі Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся фінальний етап районного конкурсу «Класний керівник року», який започатковано Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти та Інститутом проблем виховання Національної академії педагогічних наук України і буде  проводитись один раз на три роки.                                                                                                   

В цьому році в конкурсі взяли участь кращі класні керівники із Великобобрицької ЗОШ І-ІІІ ст. Швед Світлана Миколаївна, Голота Тетяна Борисівна, Манжула Ольга Іванівна, Биченко Людмила Іванівна із Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст., Веремієнко Валентина Іванівна із Ряснянського НВК, Бесєдіна Людмила Миколаївна  із Славгородської ЗОШ І-ІІІ ст., Загорулько Світлана Леонідівна – Осоївський НВК, Грідчина Любов Миколаївна – Порозчанська ЗОШ І-ІІІ ст.                     ... Переглянути повністю »

Переглядів: 905 | Дата: 29 Жовтня 2012 | Комментарі (0)

Наша рідна Сумщина – це прадавня українська земля, край небесно- чистих річок і озер, батьківщина талановитих і працьовитих людей. Тут на кожному кроці – подих історії.

Понад 70 років минуло з часу заснування Сумської області. Є нам що згадати і чим пишатися. Кожен факт, кожне ім’я  увійшли в історію Сумщини. І чим міцнішою буде наша пам’ять, тим міцнішим буде наш рідний край. Адже,  перефразовуючи М. Сервантеса, можна сказати, що історія – скарбниця наших діянь, свідок минулого, приклад і повчання для сьогодення, застереження для майбутнього.

25 жовтня  група учнів Краснопільської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів мала можливість побувати у м. Суми на заключному етапі обласної конференції «Рідна Сумщина».

У святково прибраній залі палацу культури АТ  СМВО ім. Фрунзе було підведено підсумки конкурсів юних краєзнавців у чотирьох номінаціях. Учні були вражені високим рівнем організації свята. Вони мали змогу поспілкуватися з своїми однолітками, переглянути цікаву виставку дитячих робіт.  Це було справжнє святкове дійство, церемонія нагородження  чергувалася з феєричними концертними номерами.

Ми горді тим, що народились на Сумщині.
Батьки жили тут наші і діди.
Наш край - найкраще місце в Україні,
Чи може щось рідніше буть тобі?
Переглядів: 576 | Дата: 29 Жовтня 2012 | Комментарі (0)

У Краснопільському районному  центрі дитячої та юнацької творчості вже стало доброю традицією проводити  конкурси різних направлень та жанрів . Так  нещодавно відбувся конкурс народного танцю «Віночок дружби», який мав за мету  - популяризацію народного хореографічного мистецтва, сприяння та розвитку національної культури шляхом підтримки дитячої та юнацької творчості, естетичного виховання дітей і підлітків, пропаганди активних форм дозвілля. Хореографічну майстерність колективів Краснопільського району оцінювала Світлана Анатоліївна Абаскалова -  член національної хореографічної спілки України, старший викладач хореографічних дисциплін  Сумського вищого училища мистецтв і культури ім.. Бортнянського.

Початковий рівень виконавської майстерності

молодша вікова категорія  

  • ІІІ місце  - Краснопільська ЗОШ І-ІІІ ст.,к-в «Алегро» кер. С. Гриценко  
  • ІІ місце ЦДЮТ на базі Угроїдської ЗОШ,к-в «Краплинка» кер. С.  Гриценко
  • І місце В. Бобрицька ЗОШ І-ІІІ ст. к-в «Гармонія» кер. О. Гонтар

середня вікова категорія

  • ІІІ місце - Порозчанська ЗОШ І-ІІ ст. к-в «Козачата» кер. Л.  Грідчина 
  • ІІ місце - Покровська ЗОШ І-ІІ ст. к-в «Павонька» кер. І.  Придатко 
  • І місце - Угроїдська ЗОШ І-ІІІ ст. ,к-в «Капітошки» кер. С.  Гриценко
... Переглянути повністю »
Переглядів: 700 | Дата: 25 Жовтня 2012 | Комментарі (0)

23 жовтня 2012 року на базі Чернеччинського НВК відбувся семінар-практикум вчителів трудового навчання по темі: "Мета та мотиви проектно-технологічної діяльності учнів".                

Вчителі відвідали уроки у 7 класі, обговорили їх, поспілкувались за темою семінару.                                 

                                                                                                                                                                ... Переглянути повністю »

Переглядів: 589 | Дата: 24 Жовтня 2012 | Комментарі (0)

18 жовтня 2012 року на базі Ряснянського навчально-виховного комплексу відбувся семінар-практикум вчителів початкових класів по темі «Використання наочності на уроках математики в 1-4 класах.                                  

Планом роботи семінару було передбачено практичні питання. Вчителі відвідали 4 уроки математики в 1-4 класах, обговорили їх, ознайомились з навчально-методичним забезпеченням освітньої галузі «математика».                                                 

В роботі семінару взяла участь методист райметодкабінету Откидич Л.В. та вчителі початкових класів з кожного навчального закладу.                                                              


Переглядів: 544 | Дата: 23 Жовтня 2012 | Комментарі (0)

Новим державним стандартом початкової освіти передбачено вивчення іноземної мови з першого класу в усіх загальноосвітніх навчальних закладах.

Англійська мова набуває дедалі більшого поширення в світі і небезпідставно претендує на звання «мови міжнародного спілкування». Результативність навчально-виховної роботи вчителя іноземної мови зна­чною мірою залежить від знання і врахування ним вікових психологіч­них особливостей своїх учнів. Учителю необ­хідно зрозуміти психологічну сут­ність і витоки цього стану, всіляко підтримувати й активізувати в ін­тересах успішного вивчення англійської мови. І річ не в тім, щоб з цієї шкільної дисципліни у дитини були лише відмінні оцінки, а найперше в тім, щоб у своєму подальшому житті вона вільно володіла цією мовою, як своєю рідною.

17 жовтня на базі Краснопільського НВК  відбувся семінар-практикум для вчителів англійської мови, які викладають у 1 класі. Для гостей директор Придатко М.П.  провела екскурсію закладом, вчителі відвідали урок у 1 класі на тему: «Шкільне приладдя. Виконання простих інструкцій. Введення літер Аа, Вb» та побували на відкритому виховному заході, який представили учні 3-4 класу разом з вчителем англійської мови Янковою Оксаною Леонідівною. Змістовним та цікавим був урок, на якому учні активно відповідали, гралися та дізнавались нове. Дітям такого віку притаманна цікавість, невичерпна ... Переглянути повністю »

Переглядів: 637 | Дата: 22 Жовтня 2012 | Комментарі (0)

Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz