Середа, 15 Травня 2024, 18:39:31 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2012 » Жовтень » 2 » Досліджуючи рідний край
Досліджуючи рідний край
11:18:20

Двадцять восьмого вересня відбулася довгоочікувана зустріч юних дослідників історії у стінах національної бібліотеки Української академії банківської справи у місті Суми. Приводом до зустрічі був обласний етап краєзнавчої конференції учнівської молоді. Юні краєзнавці спрямували всі свої зусилля для детальної дослідницької роботи у двох напрямках, а саме «Місцевий товаровиробник: минуле, сьогодення, майбутнє» та «Пам’ятки архітектури та нові архітектурні споруди».

Національна бібліотека зустріла учнів у всій своїй красі довершеності архітектурних форм та модерновістю технічного оснащення, а це лише підкреслювало високий рівень конференції та її значення. Проте ніхто не мав намірів пасувати, адже за плечима кожного із краєзнавців тривала та копітка робота в архівах, на підприємствах, в бібліотеках, яка трансформувалася у повномасштабні дослідницькі роботи. Ніхто так як історики не може осягнути плин часу та сприйняти його вимоги. Тому учні готували свої роботи у трьох варіантах – текстовому, електронному та у формі презентації.

Краснопільський район гідно представили учні Краснопільської, Славгородської та Великорибицької шкіл. Детальне роботу про Краснопільський хлібокомбінат підготувала учениця 10 класу Новікова Валерія, яка не лише дослідила історію та виробничий процес, а ще разом із адміністрацією підприємства визначила плани розвитку. Кошлата Ірина, учениця 11 класу у роботі «Архітектурна спадщина мого краю» детально дослідила історію архітектурних окрас Краснопілля та розглянула еволюцію типової краснопільської хати. Учень 9 класу Славгородської школи Ільченко Ярослав поєднав духовність та архітектуру в дослідженні храмових споруд сел Славгорода, Порозка та Верхньої Пожні у своїй роботі «Святині рідного краю».

Учні були вражені високим рівнем проведення конференції. Вони отримали цінний досвід та змогу позмагатися своїми дослідженнями та проведеною пошуковою роботою. Саме такі заходи підсилюють учнівський інтерес до історії рідного краю, плекають любов до науки та дають змогу сподіватися на те, що учнівська молодь продовжить освоювати дослідницьку ниву, а вже зараз кожен із них є патріотом України!  

Вчитель історії Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст.
Ткаченко О.С.
Переглядів: 587 | Додав: методист
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz