Понеділок, 20 Травня 2024, 22:43:39 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2013 » Вересень » 23 » «Рокова п’ятниця 13»
«Рокова п’ятниця 13»
14:52:26

13 вересня жителі та гості Краснопілля мали можливість відвідати Молодіжний фестиваль рок-музики «П`ятниця 13!».

Концерт був розрахований, звичайно, на великих шанувальників, фанатів рок – стилю в музиці. Сам я, чесно кажучи, не являюсь таким, але, будучи там, ця атмосфера енергійного, позитивного настрою проникла в мене і «підняла» на вищий рівень розуміння з самою музикою. Зрозуміло, що цей напрямок розрахований саме на молодих людей, тому в дискозалі РПК їх було чимало. Грали для публіки колективи Краснопільського РПК: ВІА «АЕС» та гурт «Схід Сонця», а також гості із Сум, гурти: «Тень Сурка» і «State Road».

Мені вдалося «спіймати» одного учасника рок - концерту і взяти в нього інтерв`ю, його звати Андрій:

- Скільки Вам років?

- Ось уже 26, але незабаром буде 27.

- Яка у Вас професія і, взагалі, стиль життя?

- Я – менеджер по торгівлі. Все йде звичним руслом по, так званій, «стандартній схемі»: робота-дім-робота. Свій вільний час я присвячую музиці.

- Відколи почали займатися музикою?

- Десь років 5 назад, це хобі припало мені до душі. З тих пір для мене це не стільки хобі, а, навіть, часточка мого життя.

- Чому ви обрали саме рок?

- На це питання важко відповісти, ну, можливо, тому, що я дотримуюсь принципів, що найкраща музика повинна бути живою, дякуючи музичним інструментам, рок-співаки грають «наживо». Також подобається саме цей напрямок в музиці, бо вираження почуттів в ньому є щирішим, ніж, наприклад, у поп музиці.

- Ким ви являєтесь у своїй групі?

- Я – барабанщик. З даним колективом, «Тень сурка», я граю тільки рік, раніше я співпрацював з іншими колективами, безпосередньо в Краснопіллі. Ми стараємося грати ту музику, яка приносить задоволення не тільки нам, але й людям, які прийшли нас послухати. Загалом це, або блюз - рок, або панк-рок.

Вирушаючи на концерт, я мав у голові повно стереотипів про цих людей, але після спілкування моя думка кардинально змінилась, адже навіть деякі політики не знають своєї державної мови, хоча, відповідно обійнятій посаді, вони повинні прекрасно володіти і спілкуватися виключно нею. Тож, я веду до того, що ця людина, як і всі інші «рокери» говорила чистою українською мовою, що показувало її освіченість і перекреслювало всі мої упередження.

Також я мав можливість взяти інтерв`ю у шанувальниці рок музики Ані:

- Чим тобі подобається рок?

- Це пісні від душі, вони допомагають правильно розуміти почуття.

- Раніше ти була на концертах рок - груп саме в Краснопіллі?

- Та ні, я чула про них, але можливості відвідати, на жаль, не було.

- В майбутньому ти б хотіла пов`язати своє життя з такого роду діяльністю?

- Я думаю, що ні, у мене є інші захоплення пов’язані з творчістю, але слухати рок – це просто, як «релаксація» для душі, вона дійсно допомагає відволіктись від буденності.

- Як батьки ставляться до твоїх інтересів? Особливо до захоплення слухати пісні в такому стилі?

- Батьки зазвичай підтримують мене. А на рахунок року, то ніяких заперечень з їхнього боку не було, адже це моє життя, і вони розуміють це.

- Подобаються «важкі» чи, можливо, «легші» версії року?

- Для мене це неважливо, головне, щоб пісня була насичена почуттями.

Абсолютно випадково мені пощастило поговорити з солісткою гурту «State Road», Дашею:

- Як відчуття від концерту? Як Вас прийняли краснопільчани?

- Мені в Краснопіллі сподобалось. Зал простенький, людей зібралось чимало. Я сама з Конотопу, і там ми проводили свята в такому ж форматі.

- Відколи Ви почали займатися роком? І що саме приваблює в ньому?

- Ой, та це давно уже було. Я починала слухати рок-музику з дуже важких направлень, зараз почала слухати легші, мені дуже подобається гурт AC|DC.

- Як Ваші рідні віднеслись до вашого захоплення?

- Спочатку мама скептично поставилась до цього. Але потім все налагодилось. У нас був гурт у Конотопі, там я була солісткою протягом 2-х років, саме з того моменту почалася моя «кар`єра».

Ось у такому рокерському дусі краснопільська громада провела вечір п`ятниці 13. Хоча термін «рок» і означає «важка, невідворотна доля», проте гучна музика та непідробні емоції відігнали всі негаразди від довгоочікуваних вихідних.  

Криворотенко В., учень Краснопільської ЗОШ I-III ступенів.

Переглядів: 534 | Додав: krrono
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz