Понеділок, 20 Травня 2024, 19:47:33 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » Архів новин

« 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 72 73 »
Інвалідність — це не обділеність долею, це, скоріше, 
такий спосіб життя при обставинах, що склалися,
і цей спосіб життя може бути дуже цікавим — і мені, і іншим»
— Олена Дунаєва  

Відповідно до Указу Президента України від 28 листопада 1992 року №185/92 – рп «Про відзначення Міжнародного дня інвалідів в Україні», з метою привернення уваги суспільства до проблем інвалідів, Краснопільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  спільно з відділом освіти, молоді і спорту Краснопільської районної державної адміністрації організовано та проведено спортивні змагання серед дітей з особливими потребами та дітей з різних категорій сімей на базі дитячої юнацької спортивної школи за підтримки ТОВ «Промінь» та Управління пенсійного фонду Краснопільського району Сумської області.

Проведення Міжнародного дня інвалідів спрямовано на привернення уваги до проблем інвалідів, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспіль ... Переглянути повністю »

Переглядів: 548 | Дата: 04 Грудня 2013 | Комментарі (0)

Кожна дитина талановита,
головне – допомогти їй знайти себе…  

1 грудня  2013 року, на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти - майбутнє України»,  відбувся Всеукраїнський фестиваль-конкурс танцювального мистецтва «Кубок Візаві 2013». Діти – це майбутнє кожної нації, кожної держави, адже саме з них починається усе на світі. Ні для кого не таємниця, що найбільше неймовірно обдарованих дітей - в Україні. Українські дітки вже неодноразово доводили, що талановиті діти – талановиті у всьому!!! Це і музиканти, танцюристи, спортсмени, і майбутні мультиплікатори, гумористи, шахісти, і, навіть, техніки, конструктори… Ті, які мають потенціал стати відомими зірками світового рівня.

Славиться своїми талантами і Краснопільщина. Вже декілька років поспіль хореографічний колектив «Доміно» (молодша група, керівник Світлана Гриценко) Краснопільського районного центру дитячої та юнацької творчості беруть участь у  конкурсі танцювального мистецтва «Кубок Візаві», що проводиться з метою розвитку дитячої хореографії та танцювального мистецтва, естетичного виховання молоді та підтримки обдарованих дітей. 

І хочеться зазначити, що не безуспішно. От і цього року організатор конкурсу і головний суддя Людмила ВЕЛІНСЬКА сказала: - ... Переглянути повністю »

Переглядів: 929 | Дата: 04 Грудня 2013 | Комментарі (0)

В кінці листопада 2013 року, під час зібрання представників футбольних команд та футболістів, Віктор ПОБІДИНСЬКИЙ зазначив: «Футбол в Краснопільському районі постійно розвивається. Доказом цього є участь 13 команд в Першості району  з футболу 2013 року».

Метою зібрання всіх присутніх стало підведення підсумків районних змагань, які проходили з травня по листопад та вирішення проблемних питань.

«Чемпіонат був цікавим, напруженим, і якщо долю чемпіонства Краснопільський «Рост» вирішив за декілька турів, то інтрига щодо розподілу інших призових місць тривала до останнього туру. Зросла майстерність деяких команд, порівнюючи з минулорічним чемпіонатом. Найбільший прогрес продемонструвала команда «Колос» з Самотоївки, яка закінчила минулорічний чемпіонат на останньому місці, а вже цього року фінішувала четвертою, та ще й здобула Кубок закриття сезону.» - зазначив Іван МАТЛАХОВ.

Серед проблемних питань, які піднімалися під час зустрічі, постало питання суддівства, підвезення учасників.

Піднімалося також питання дотримання порядку на стадіонах, присутності на матчах медпрацівників і правоохоронців. Зрозуміло, що на всіх стадіонах зробити це важко, футболісти цього й не вимагають, кажуть, досить забезпечити правопорядок у тих населених пунктах, болільники яких протягом ... Переглянути повністю »

Переглядів: 434 | Дата: 04 Грудня 2013 | Комментарі (0)

Почуття любові до  рідного краю, глибока повага до народних вікових традицій – це невичерпне джерело духовності, моральності та культури сучасної людини. Саме краєзнавство в позашкільному закладі є безцінною скарбницею збереження історичного досвіду, бо, як відомо, високі почуття «Батьківщина», «національна гідність» починаються зі знання рідного краю, села, школи, вулиці, домівки.

З початку навчального року юні історики-краєзнавці з Краснопільського центру дитячої та юнацької творчості встигли зробити чимало  корисних справ. До дня туризму цікаво пройшла  конкурсно-ігрова програма. Надовго запам’ятається і захід «Хліб дарує щедра нива», який відбувся в Краснопільському НВК.

Вихованці  із задоволенням взяли участь в інтелектуальних   заходах,  таких  як: «Ремесла рідного краю», краєзнавчий брейн-ринг, «Суперкросворд»,  вікторина «Що ти знаєш про Україну?», гра «Два кораблі». 

Колективні роботи вихованців гуртка «Історики-краєзнавці» постійно є переможцями районних, обласних та Всеукраїнських конкурсів. У жовтні відбувся районний етап  Всеукраїнського конкурсу «Моя Батьківщина- Україна», на якому робота краєзнавців «Народні промисли і ремесла Краснопільщини»  визнана переможцем і відправлена на обласний етап цього ж конкурсу.

... Переглянути повністю »

Переглядів: 498 | Дата: 27 Листопада 2013 | Комментарі (0)

24 листопада 2013 року на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти - майбутнє України» в актовій залі Сумського державного університету відбувся обласний конкурс сучасного і класичного танцю "Магія танцю".

Конкурс проводився з метою виявлення та подальшого розвитку творчих здібностей дітей та учнівської молоді, збереження та відродження української національної культури, популяризації класичної і сучасної хореографії, формування творчої компетентності вихованців і керівників творчих об’єднань хореографічного мистецтва позашкільних і загальноосвітніх навчальних закладів.

У конкурсній програмі взяли участь близько 800 юних танцюристів, вихованців дитячих колективів хореографічного мистецтва основного та вищого рівнів виконавської майстерності з міст Глухів, Охтирка, Ромни, Суми, Конотоп, Лебедин; Краснопільського, Недригайлівського, Роменського, Конотопського, Буринського, Білопільського, Тростянецького та інших районів.

На розсуд журі конкурсанти представили сюжетні хореографічні композиції у різних стилях: сучасний танець, класичний танець, балет, джаз-танець, модерн-танець, contemporary, бродвейський джаз танець, джаз-модерн танець, рок-н-ролл, кантрі, belly dance та чарльстон.

Краснопіль ... Переглянути повністю »

Переглядів: 460 | Дата: 25 Листопада 2013 | Комментарі (0)

Згідно з розпорядженням  Кабінету міністрів України "Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932–1933 років в Україні», плану роботи Краснопільського районного ЦДЮТ,  з  метою забезпечення належного вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932–1933 років та проведення відповідних заходів, формування у вихованців щирих людських почуттів, співчуття до трагічної долі рідного народу, громадянську відповідальність за його майбутнє, у Краснопільському районному центрі дитячої та юнацької творчості відбувся вечір-реквієм «Запалимо свічку пам’яті», організований культорганізатором закладу.

Від страшних архівних даних, свідчень очевидців, які наводили ведучі і демонстрував відеоряд  «Голодомор  - розказують очевидці», «Геноцид в Україні» -  холонула у жилах кров. Своїм чорним тавром голодомор пройшовся і по Краснопільщини: вимерли цілі родини, а подекуди і цілі села. Про злочин тодішнього тоталітарного режиму проти українського народу, коли без війни, у порівняно благополучний врожайний рік, загинули голодною смертю близько 10 мільйонів українців, говорили у своїх виступах члени пошукового загону гуртка «Історики-краєзнавці» ЦДЮТ (керівник Оксана Янкова).

Під час вечора звучала поезія «Вічний монолог», «Україна»,  «Ніч огорнула мою Україну», музична «Молитва» Оксани та Анни ... Переглянути повністю »

Переглядів: 442 | Дата: 25 Листопада 2013 | Комментарі (0)

На виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти - майбутнє України» у Краснопільському районному центрі  дитячої та юнацької творчості відбулося засідання круглого столу керівників гуртків  художньо-естетичного напряму з метою вирішення проблем  організації навчально-виховного процесу.

«У рамках виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА «Діти – майбутнє України» питання стану та розвитку позашкільної освіти є одним із найбільш пріоритетних у діяльності влади», − зазначив голова Краснопільсої районної державної адміністрації Микола ГУБА.

На початок навчального року гуртки художньо-естетичного циклу розпочали роботу на базі Краснопільського районного центру дитячої та юнацької творчості та більшості загальноосвітніх навчальних закладів району. У сільській місцевості позашкільною освітою охоплено 890 осіб, що становить 59%.

306 вихованців – діти з малозабезпечених, багатодітних сімей, діти-сироти та діти з прийомних сімей, діти з обмеженими фізичними можливостями.

На засіданні були розгляну ... Переглянути повністю »

Переглядів: 536 | Дата: 20 Листопада 2013 | Комментарі (0)

18 листопада 2013 року під час позачергового засідання координаційної ради з питань фізичної культури і спорту, тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу освіти, молоді та спорту Лариса ДЕРЕВ’ЯНЧЕНКО зазначила: «Всебічний розвиток підростаючого покоління, залучення його до занять спортом та популяризація здорового способу життя – пріоритетне завдання влади».

Підвищення рівня охоплення позашкільною освітою, залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом з метою всебічного розвитку кожної дитини на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА «Діти-майбутнє України» - головна тема засідання координаційної ради з питань розвитку фізичної культури і спорту.

У Краснопільському районі активно розвивається позашкільна освіта. Діяльність влади направлена на поліпшення стану існуючої матеріально-технічної бази та будівництво сучасних спортивних споруд. В районі протягом 2013 року побудовано два футбольних поля, майданчики для вуличного футболу.

Сьогодні в Краснопільському районі функціонує 2 спортивні школи, в яких відкрито 6 відділень з 4 олімпійських та неолімпійських видів спорту. До навчально-тренувальної роботи в них залучено понад 300 осіб у віці від 6 до 18 років. Навчально-тренувальний пр ... Переглянути повністю »

Переглядів: 443 | Дата: 18 Листопада 2013 | Комментарі (0)

Нещодавно закінчилася Х тематична зміна в ДП МДЦ «Артек», під час якої оздоровлювалося троє дітей нашого району з числа талановитих та обдарованих, переможці обласних олімпіад та конкурсів.    

Відповідно до соціальних ініціатив Президента України основними завданнями є покращення якості оздоровлення та відпочинку, збільшення кількості дітей, охоплених різними формами відпочинку та оздоровлення, організація високого рівня безпеки   життя і здоров’я дітей, особлива увага оздоровленню  обдарованих  і талановитих дітей.                     

З метою заохочення і стимулювання дітей до творчого та особистісного зростання, відділ освіти, молоді та спорту Краснопільської райдержадміністрації щоліта виділяє путівки до закладів оздоровлення області та України талановитим та обдарованим дітям.                               

Так, протягом 2013 року 12 найталановитіших та найобдарованіших, переможців та призерів Всеукраїнвьких та обласних конкурсів, олімпіад, оздоровлювалися в таборі «Чайка», наметовому таб ... Переглянути повністю »

Переглядів: 431 | Дата: 18 Листопада 2013 | Комментарі (0)

8 листопада 2013 року в Мезенівському НВК відбувся семінар класних керівників «Адаптація учнів 5 класу до навчання в школі ІІ ступеня». Учасники семінару мали можливість подивитися й обговорити заняття, проведене Н.Л.Сердюк у 5 класі, «Таємничий острів, або Наш клас – одна велика сім’я». Шкільний практичний психолог О.Я.Моїсеєнко провела тренінг для класних керівників «Адаптація учнів 5 класу» та показала презентацію «Адаптація учнів 5 класу до навчання в школі ІІ ступеня».

                                                                                                               

                                  &nb ... Переглянути повністю »

Переглядів: 478 | Дата: 13 Листопада 2013 | Комментарі (0)

Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz