Четвер, 02 Травня 2024, 12:50:47 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2011 » Травень » 18 » Перлини декоративно – прикладного мистецтва
Перлини декоративно – прикладного мистецтва
15:06:19

Вільний час дитина повинна проводити цікаво. Але, крім цього, дозвілля дитини повинно бути і корисним. Найкраще розвинути художній смак дітям Краснопільщини допомагають гуртки декоративно – прикладного мистецтва, які працюють на базі Краснопільського районного центру дитячої та юнацької творчості. 

У вільний від навчання час діти займаються у гуртках, що дає їм можливість не тільки самовиразитися, а і знайти своє покликання: хтось із них у майбутньому може стати майстром декоративно – прикладного мистецтва, а хтось просто працює, бо це цікаво, бо це насичує естетикою, дарує широкий спектр задоволення. 

Твори декоративно – прикладного мистецтва допомагають пізнавати життя людини і природи, розвивають не тільки зорове сприйняття, але і фантазію. 

Підлітковий вік – це роки, коли людина відкриває для себе новий світ переживань, захоплень. Діти легко переймаються авторським чуттям, переносять себе в світ мистецтва.

Робота у галузі ужиткового мистецтва – це насолода для душі і відпочинок. Діти приходять на гуртки, за їхніми словами, морально відпочити від школи, від усіх «треба». Тут їм цікаво. Зробивши виріб власноруч несуть його додому, а перехожі зупиняють свій погляд, дивуються, як таку красу роблять, запитують, де вони купили. Гуртківцям це приємно, до того ж, такі речі завжди в ціні і дуже цінуються навколишніми. Отже таке захоплення може стати додатковим заробітком для збільшення бюджету в майбутньому. 

Зараз маленькі майстри розвивають смак, просторове мислення і дрібну моторику. 

Для більшої зацікавленості та стимулу дітей, з метою збереження та відродження української національної культури, пропаганди кращих традицій різних видів мистецтва для гуртківців проводяться районні та обласні конкурси юних майстрів декоративно – прикладного мистецтва. 

Вихованці нашого закладу є активними учасниками таких конкурсів і неодноразово виборюють призові місця. Не став винятком і цей рік. 

В обласному заочному конкурсі «Різдвяний янгол» призові місця посіли Масалітіна Анна вихованка гуртка «Паперопластика», керівник Жаботинська О.Л. – ІІ місце, Овєчкіна Богдана вихованка гуртка «Плетіння з бісеру», керівник Овєчкіна О.В. – ІІІ місце. 

В обласному конкурсі творчо обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини» мета якого полягала в сприянні виявлення і подальшому розвитку творчо обдарованих дітей і підлітків у галузі декоративно – прикладного мистецтва переможці нагороджувалися призами та грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації, обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю. 

При визначенні переможців враховували: якісний рівень представлених робіт, рівень володіння технікою виконання виробів під час роботи творчої майстерні. 

В цьому конкурсі посіли призові місця, вихованки гуртка «Плетіння з бісеру»,керівник Овєчкіна О.В., Нікітіна Катерина – І місце та Кубрак Марія – ІІ місце, а також вихованка гуртка «Флористики»,керівник Жаботинська О.Л., Масалітіна Анна – ІІ місце. 

Представники гуртків таким чином презентують свою діяльність, сприяють відродженню національних джерел мистецтва, а також дають новий поштовх для розвитку ужиткових ремесел на теренах Сумщини.


Культорганізатор Краснопільського ЦДЮТ
Овєчкіна О.В.   

Переглядів: 914 | Додав: методист
Всього коментарів: 1
1 citadel  
Виходить, наша молодь може робити своїми руками таке, що нам у їхньоьму віці і не снилося! Успіхів та підтримки їм та їхнім педагогам! Хай не згасає бажання творити красу своїми руками.
Хотілося б в майбутньому бачити більше експонатів крупним планом на сайті.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz