Понеділок, 29 Квітня 2024, 01:10:36 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » Архів новин

« 1 2 ... 58 59 60 61 62 ... 72 73 »

7 лютого на базі РМК пройшла інструктивно-консультаційна нарада з працівниками, які відповідають за роботу з бібліотечним фондом підручників у закладах, де відсутні бібліотечні працівники. На нараді були присутні не лише керівники ЗОШ І ст., працівники, які відповідають за роботу з бібліотечним фондом ЗОШ І-ІІ ст., а й деякі бібліотекарі ЗОШ І-ІІІ ст., які вирішили покращити свій фаховий рівень.

Згідно «Положення про бібліотеку загальноосвітнього навчального закладу» бібліотека є обов’язковим структурним підрозділом будь-якого навчального закладу. Особливість шкільної бібліотеки полягає в тому, що вона підпорядковується як заклад культури Міністерству культури, а як структурний підрозділ закладу освіти – МОНмолодьспорт, тому має керуватись у своїй діяльності законодавством обох міністерств.

Всі книги, журнали, брошури та інші документи, що надходять до шкільної бібліотеки, є державною власністю. Це зобов`язує вести чіткий уніфікований облік фонду бібліотеки та забезпечувати його належне

Під час лекції «Мінімум знань по роботі з бібліотечним фондом» були розглянуті основні питання організації бібліотечної роботи, технологія обліку бібліотечного фонду. Слухачі дізнались про основні особливості сумарного та інвентарного обліку різних фондів, правила проведення списання, перевірки фонду, правила ведення облікової документації та нюанси обліку р ... Переглянути повністю »

Переглядів: 535 | Дата: 12 Лютого 2013 | Комментарі (0)

Цієї суботи, 9 лютого, гостинно відкрила свої двері спортивна зала районного палацу культури, запрошуючи до себе всіх бажаючих. Адже саме в цей день стартував довгоочікуваний чемпіонат Краснопільського району по волейболу приурочений дев’яностій річниці від створення району. Беручи до уваги славні спортивні традиції краснопільчан та їхні досягнення на світових аренах, чемпіонат покликаний популяризувати здоровий спосіб життя, активну громадянську позицію та відданість малій Батьківщині.

І ось у залі стихла музика. Спортивне свято розпочалося із урочистостей. Із привітальним словом до членів команд, вболівальників та всіх присутніх звернулися заступник голови Краснопільської РДА Яремчук Ю.А та начальник відділу освіти, молоді та спорту Матлахов І.М. Наголошуючи на значенні чемпіонату по волейболу вони висловили найщиріші побажання учасникам і перемоги найсильнішим. Після ознайомлення публіки із суддівською колегією право підняти державний прапор було надано капітанові команди с.Рясне, переможцям минулорічного чемпіонату. Урочисто зазвучав державний гімн, він нагадував про одвічну боротьбу українського народу та стремління до перемоги. О, як горіли очі учасників чемпіонату споглядаючи як прапор повільно підіймається догори, як кожен бажав опинитися на місці переможця!

Перша гра відбулася між командами с.Великий Бобрик та с.Рясне. Ко ... Переглянути повністю »

Переглядів: 555 | Дата: 11 Лютого 2013 | Комментарі (0)

На базі  Краснопільського ЦДЮТ, з метою утвердження і пропаганди здорового способу життя 6 лютого 2013 року було проведено районний етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я». Програмою конкурсу  передбачався:
                            • конкурс літературно-музично-спортивних міні-композицій;
                            • конкурс плакатів;
                            • конкурс фотографій.

У конкурсі літературно-музично-спортивних міні-композицій взяли участь представники 13 команд (91 чол.) із загальноосвітніх навчальних закладів району. Учасники фестивалю мали можливість поширити кращий досвід з профілактики запобігання негативним проявам серед молоді, використовуючи вокальні, хореографічні, спортивні здібності, літературно-мистецькі засоби, власне бачення проблеми з активної позиції самих підлітків, що мало особливо переконуючу силу та мотивацію на здоровий спосіб життя.

Оцінювали конкурс:

  • методист відділу освіти Краснопільської райдержадміністрації Наталія Іванівна Середа
  • директор Краснопільського райо ... Переглянути повністю »
Переглядів: 740 | Дата: 11 Лютого 2013 | Комментарі (0)

07 лютого 2013 року у Сумській області філармонії відбулося урочисте закриття ІІ (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2013». Участь у очному етапі обласного туру зазначеного конкурсу взяла вчитель музики Великобобрицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Ткаченко Тетяна Олександрівна. Педагог гідно представила Краснопільщину, показавши високий рівень професіоналізму серед п’яти учасників, які вийшли до фіналу змагань. Тетяну Олександрівну визнано лауреатом обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2013» у номінації «музичне мистецтво». Освітяни району щиро вітають свого колегу із заслуженим успіхом, зичать їй здоров’я, щастя та нових педагогічних здобутків.

Переглядів: 507 | Дата: 08 Лютого 2013 | Комментарі (0)

6 лютого 2013 року відбулось чергове засідання творчої групи практичних психологів та соціальних педагогів. Активними її учасниками є Супрун Наталія Миколаївна, практичний психолог Угроїдського освітнього округу та Мікаєлян Світлана Анатоліївна, практичний психолог Краснопільського навчально-виховного комплексу.

В ході зібрання розглядалось одна із найактуальніших проблем сьогодення «Формування навичок захисту і збереження репродуктивного здоров’я учнівської та студентської молоді».

Вплив батьківсько-дитячих стосунків на психологічне здоров’я дитини є досить важливим фактором у формуванні навичок здорового способу життя у дітей та підлітків, тому саме цій темі і було присвячене засідання творчої групи.

Турбота про здоров'я - найважливіша праця батьків. Від життєрадісності, бадьорості дітей залежить їх духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань віра в свої сили. Важлива роль у модернізації освіти відводиться проблемі зміцнення та збереження психологічного здоров'я підростаючого покоління, оскільки за останні роки в країні значно збільшилась кількість дітей, які мають невротичні розлади та інші емоційні порушення. Серед них немало дітей дошкільного віку.

Саме в цьому віковому періоді формування особистості дитини, її психологічне здоров’я пов’язане з родиною, основним призначенн ... Переглянути повністю »

Переглядів: 897 | Дата: 07 Лютого 2013 | Комментарі (0)

Обереги – наші давні і добрі символи, їхнє коріння сягає глибини століть. Обереги – це наша оселя, усе, що в ній є, усе, що ми нажили, що одержали в спадок від своїх батьків та дідусів, чим збагатилися і освяти­лися: хатнім пожитком, дітьми, піснею, злагодою та суперечкою, добрим словом, спогадом у цій хаті. Саме  цим символам було присвячене  народознавче свято «Наші обереги», яке    нещодавно відбулося  в Краснопільському центрі дитячої та юнацької творчості.

Метою заходу  було розширити знання дітей про звичаї, обереги і обряди свого народу, свята народного календаря,  залучити вихованців до джерел національної історії, культури; сприяти осмисленню себе, своєї особистості як частини великого українського народу.

Учасниками свята  стали  вихованці гуртків «Історики-краєзнавці» (керівник Янкова О.Л.), «Жива вода» (керівник Маслій О.Є.), «Щасливе дитинство» (керівник Ушкалова В.М.). І це не випадково, що діти з різних гуртків  проводять разом заняття і заходи, які класифікуються як інтегровані.

Адже сьогодні ідея інтеграції знань є надзвичайно популярною в освіті. Її освоєння дає можливість формувати у вихованців  якісно нові знання, що характеризуються вищим рівнем мислен­ня, динамічністю застосування в нових ситуаціях. Інтеґровані заняття в позашкільному закла ... Переглянути повністю »

Переглядів: 1258 | Дата: 07 Лютого 2013 | Комментарі (0)

З метою створення сприятливих умов для розвитку, підтримки, стимулювання інтелектуально і творчо обдарованих дітей та молоді, посилення ролі освіти як пріоритетної сфери соціально-економічного розвитку суспільства Розпорядженням голови обласної державної адміністрації № 23-ОД від 29.01.2013року «Про встановлення стипендії голови обласної державної адміністрації обдарованим учням-переможцям олімпіад, турнірів, конкурсів, спортивних змагань у 2013 році» стипендія призначена Павленко Катерині Юріївні, учениці 9 класу Самотоївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Краснопільської районної ради Сумської області,  яка навчається на високому та достатньому рівні, учасниці та неодноразовій  переможниці  чемпіонату України з зимових видів спорту серед спортсменів уражених ОРА та вадами зору (2012 рік -  два ІІІ місця з біатлону та два ІІІ місця з лижних гонок), ІІ місце в бігу на 100 метрів при проведенні Олімпійського Дня, що проходив під егідою Національного комітету України в 2011році в м. Чернігів , яка відповідно до наказу Державної служби молоді та спорту України №4089 від 02.10.1012 року є  у складі спортсменів – кандидатів на участь у ХІ Параолімпійських іграх 2014 року в м. Сочі,  неодноразовій переможниці районного та обласного фестивалю «Повір у себе, і в тебе повірять люди», яка є активною учасницею громадського ж ... Переглянути повністю »

Переглядів: 573 | Дата: 04 Лютого 2013 | Комментарі (0)

30 січня 2013 року на базі Краснопільського дошкільного навчального закладу відбулося засідання методичного об’єднання вихователів дошкільних навчальних закладів та НВК району з теми «Від екології природи до екології душі». Відкрила засідання керівник методоб’єднання Пашнєва Раїса Іванівна, яка зупинилася на інноваційних підходах до формування екологічної компетентності дитини згідно програми «Я у світі».                                          

Під час засідання вихователі переглянули виставку робіт батьків, дітей та працівників «Щоб земля була у квітах, бережіть природу, діти», інтегроване заняття в ІІ молодшій групі «До Зайчика на день народження», яке майстерно провела вихователь Кекіна Раїса Дмитрівна. В ході якого діти виявили змістовні знання про пору року, зимівлю звірів, проявляли гуманні почуття до оточуючої природи та ще й математиці навчались.                  

На занятті з дослідницької діяльності, проведеного вихователем Рупенко Іриною Вікторівною, діти старшої групи були активні, самостійні, проявляли своє позитивне емоційне ставлення до об’єктів природи, виявляли бажання працювати, що яскраво продемонструвала, створена ними, в кінці заняття «Квітка бажань».       < ... Переглянути повністю »

Переглядів: 701 | Дата: 01 Лютого 2013 | Комментарі (0)

До істини кожен іде своїм шляхом. А що є істиною, коли ти вчитель? Відповідь лише одна – особистість учня. Більшість учителів району працюють під девізом «Кожен учень – це особистість», вони впевнені, всі діти мають творчий потенціал. Звідси головне  завдання для педагога – створити умови необхідні для розвитку індивідуальних та неординарних здібностей учнів, які матимуть  свої позитивні результати. Навчання буде успішним, якщо людина розвивається як особистість, якщо володіє позитивною самооцінкою, почуттям власної гідності. Й завдання вчителя в сучасній школі - створити умови для формування освіченої, творчої особистості…                                                                                

З метою пошуку, підтримки, розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді в районі пройшли І та ІІ етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад базових дисциплін.

У першому етапі олімпіад взяли участь до 60% учнів усіх загальноосвітніх закладі, у ІІ етапі взяли участь 429  учнів із 21 навчального закладу району, із них  134 учнів-учасників стали переможцями.                        

25 січня 2013 року в актові ... Переглянути повністю »

Переглядів: 541 | Дата: 01 Лютого 2013 | Комментарі (0)

                            Лунає пісня українська,
                  У кожну хату шле тепло,
                          Як своїм дітям добра мати
                    Дарує спокій і любов.

23 січня у Краснопільському районному центрі дитячої та юнацької творчості відбувся VIІ районний етап обласного конкурсі юних вокалістів «Співуча веселка». Конкурс проводиться в рамках Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», номінація «художнє виконавство» з метою широкої пропаганди серед дітей і молоді кращих зразків народної та сучасної української естрадної пісні.           

Конкурс проводиться за 2-ма рівнями виконавської майстерності: початковим та основним (згідно з результатами атестації творчих колективів), у трьох вікових групах:              


Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz