Субота, 27 Квітня 2024, 03:08:36 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » Архів новин

« 1 2 3 4 5 ... 72 73 »

         Краєзнавство – це унікальний феномен, який,

             незважаючи на численні дослідження,донині

              залишається цілісно не вивченим…

       Вивчення історії , географії  рідного краю, популяризація його традицій, культурних цінностей, надбаних народом протягом століть, у наш час, є одним із найголовніших завдань, що стоять перед усіма закладами освіти, культури району.

       З метою формування гармонійно розвиненої особистості шляхом залучення дітей до активної діяльності з вивчення історичної та культурної спадщини рідного краю, виховання в дітей та учнівської молоді патріотизму, поваги до культурних і духовних цінностей українського народу на базі читального залу районного Палацу культури та спільно з його працівниками проведена щорічна учнівська краєзнавча конференція «В подорож по Краснопільщині».

... Переглянути повністю »

Переглядів: 546 | Дата: 05 Грудня 2018 | Комментарі (0)

       Основним завданням сучасної освіти є розвиток особистості учнів, а не тільки передача знань.  Гуманізація  навчання  передбачає  ціннісне відношення до особистісних проявів учнів.  Знання стали не метою, а способом розвитку особистості.

       В той же час спостерігається зниження зацікавленості учнів до вивчення природничих наук, що не може не турбувати вчителів, оскільки саме ці науки формують наукове сприйняття оточуючого світу та сприяють формуванню особистості.

       Відповідно плану роботи районного методичного кабінету чергове засідання вчителів природничого циклу за темою «Використання активних методів навчання та інтерактивних технік на уроках» проведено  на базі Ряснянського НВК. Свої надбання з даної проблеми презентували вчитель географії Павлова Т.В.(6клас) та вчитель основ здоровя Веремієнко В.І.(8клас).

... Переглянути повністю »

Переглядів: 341 | Дата: 05 Грудня 2018 | Комментарі (0)

       Учитель – професія унікальна. Подібної у світі просто немає. Оновлення суспільства, модернізація освіти, а особливо сучасний учень вимагають яскравої, творчої особистості вчителя, педагогічна діяльність якого має бути міцним засобом формування і всебічного розвитку особистості кожної дитини. Які ж вони – вчителі двадцять першого століття? Які вони – кращі вчителі району? Хорошою нагодою поміркувати над цим є Всеукраїнський конкурс  «Учитель року», який є щорічним конкурсом професійної майстерності з певної номінації.

        Конкурс дає можливість розкрити професійні здібності і напрацювання, поділитись власним досвідом з колегами, взяти щось найголовніше для подальшого зростання.

       В цьому році конкурс «Учитель року- 2019» проводився з таких номінацій: «Вчитель інклюзивного класу», «Захист Вітчизни», «Основи здоровя», «Географія», «Французька мова».

       Із закладів загальної середньої освіти району виявили бажання продемонструвати свою професійну майстерність вчителі з географії та основ здоров’я  Гнилокозова Л.Ф. та Бєсєдіна Л.М.(Славгородська ЗОШ І-ІІІ ст).

... Переглянути повністю »

Переглядів: 556 | Дата: 03 Грудня 2018 | Комментарі (0)

 

     Як  добра  господиня ,   керівник  Грабовського НВК, Кривошей Наталія Василівна, зустріла учасників районного   семінару,   який відбувся  21.11.2018 року. 

       Завдяки  зусиллям  Наталії Василівни, підтримці  педколективу, заклад  перетворився в затишний, наповнений  дитячим сміхом, дім.

       Практичні психологи, соціальні педагоги   спільно з класними керівниками мали можливість переглянути різні форми психолого-педагогічного супроводу освітнього процесу в закладі. Активну участь у  семінарі взяла практичний психолог Ушкалова Вікторія Миколаївна.

       Цікавим і досить позитивним видався  квест « Я обираю життя». Діти разом обговорювали важливі   проблеми сьогодення: спілкування с Віл-інфікованими, толерантне ставлення до дітей з особливим освітнім потребами, здоровий спосіб життя.

       Важко назвати період  більш важливий ,ніж адаптація     першокласників, адже від того наскільки успішно даний період життя дитина пройшла ,залежить не тільки успішне навчання, а й життя у цілому.

... Переглянути повністю »

Переглядів: 364 | Дата: 03 Грудня 2018 | Комментарі (0)

       Для учнів 10 класу Ряснянського НВК вчителем історії навчального закладу Кононенком О.І., з метою виховання в учнівської молоді патріотичності, бажання відстоювати незалежність та суверенітет нашої держави , проведена фотоекскурсія з використанням матеріалів фотодокументальної виставки «УПА – відповідь нескореного народу. Повстанці проти нацизму і комунізму».

 

 

... Переглянути повністю »

Переглядів: 325 | Дата: 30 Листопада 2018 | Комментарі (0)

       27 листопада 2018 року відбувся фінальний етап районних змагань з баскетболу у спортивній залі Краснопільського РПК, в залік XXVII районних спортивних ігор школярів.

       У змаганнях взяли участь 3 команди: Краснопільської ЗОШ І-ІІІст., Миропільського НВК та Угроїдської ЗОШ І-ІІІст.

       Перемогу виборола команда Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст., друге місце посіла команда Миропільського НВК, третє місце – Угроїдська ЗОШ І-ІІІ ст.

       30 листопада 2018 року команда Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст. буде захищати честь району на зональному етапі обласних змагань з баскетболу у смт. Велика Писарівка.

... Переглянути повністю »

Переглядів: 406 | Дата: 28 Листопада 2018 | Комментарі (0)

       Одним із основних завдань  сучасної школи є формування у дітей загальнолюдських духовних цінностей та орієнтирів. Серед них доброта, любов до ближніх, повага до навколишніх.

       Сьогодні стає очевидним, що будь-які порушення або відсутність культури поведінки, її моральних норм, негативно відбиваються на моральному та емоційному стані суспільства, його фізичному та психологічному здоров’ї.

       Саме з цієї проблеми проведено семінар-практикум  за темою «Духовно-моральний розвиток учнів в умовах сучасної школи» на базі Грабовського НВК. На семінар запрошувались класні керівники та практичні психологи закладів загальної середньої освіти району.

       Учасників семінару  директор закладу  Кривошей Н.В. ознайомила  з навчально-матеріальною базою предметних кабінетів та системою роботи  педагогічного колективу з морально-духовного виховання школярів.

       Потім класні керівники відвідали урок  з християнської етики у 5 класі «Щедрість і гостинність як християнські чесноти», який провела Угнівенко Н.М.

       Учні за допомогою вчительки, в ігровій формі, визначили тему, мету уроку.

... Переглянути повністю »

Переглядів: 339 | Дата: 26 Листопада 2018 | Комментарі (0)

       Досвід роботи  свідчить ,що  семінари-практикуми –є  ефективною і досить дієвою формою  методичного супроводу працівників психологічної служби Краснопільського району та Миропільської ОТГ. Під час семінарів є можливість не тільки познайомитись  з досягненнями закладу в цілому, а  й    обмінятись досвідом  з колегами, запозичити у колег краще із професійних надбань і реалізувати  їх  у своєму закладі.  

       14.11.2018  року на базі Славгородської ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся семінар-практикум для працівників психологічної служби за темою : «Використання інноваційних технологій психологічного супроводу в умовах Концепції « Нова українська школа»». Учасники семінару із задоволенням оглянули затишні та  по-сучасному обладнані кабінети закладу, відвідали тренінгове заняття зі старшокласниками  з теми: « Темперамент  і характер- стрижнєві особливості».

... Переглянути повністю »

Переглядів: 344 | Дата: 26 Листопада 2018 | Комментарі (0)

       Відділ освіти, молоді та спорту Краснопільської райдержадміністрації доводить до відома, що районні спортивні сільські ігри, які були заплановані на 24 листопада та 1 грудня 2018 року будуть перенесені на 1 та 8 грудня 2018 року, у зв’язку із проведенням заходів до дня вшанування пам’яті жертв голодомору.

       1 грудня 2018 року відбудуться змагання, які були визначені на 24 листопада 2018 року: шахи, волейбол, гирьовий спорт, настільний теніс, дартс.

       8 грудня 2018 року відбудуться змагання, які були визначені на 1 грудня 2018 року: міні-футбол, перетягування канату (линви), армспорт, шашки. ... Переглянути повністю »

Переглядів: 373 | Дата: 23 Листопада 2018 | Комментарі (0)

       22 листопада 2018 року у спортивній залі Краснопільського РПК відбулись змагання з баскетболу, в залік XXVII районних спортивних ігор школярів.

       У змаганнях взяли участь 11 команд: Краснопільської ЗОШ, Миропільського НВК, Краснопільської гімназії, Осоївського НВК, Самотоївської ЗОШ, Славгородської ЗОШ, Ряснянського НВК, Чернеччинського НВК, Хмелівської ЗОШ, Великобобрицької ЗОШ, Угроїдської ЗОШ.

       27 листопада 2018 року відбудуться фінальні районні змагання з баскетболу у смт. Краснопіллі, у яких приймуть участь команди Угроїдської ЗОШ, Миропільського НВК і Краснопільської ЗОШ.

... Переглянути повністю »

Переглядів: 362 | Дата: 23 Листопада 2018 | Комментарі (0)

Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz