Субота, 04 Травня 2024, 01:38:14 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2016 » Листопад » 14 » СПОРТИВНА ГОРДІСТЬ КРАСНОПІЛЬЩИНИ – 2016
СПОРТИВНА ГОРДІСТЬ КРАСНОПІЛЬЩИНИ – 2016
11:56:34

Краса і велич, боротьба і сила духу, вирій почуттів, усе це чудовий і багатий світ спорту. Саме у великий спортивний світ увійшли багато видатних спортсменів та тренерів нашої землі. І нам є чим пишатися, бо наші спортсмени одні із найкращих.

4 листопада 2016 року в святковій атмосфері відбулося підбиття підсумків спортивного життя Краснопільщини 2016 року. Адже немає більшого щастя насолоди пишатися тим, що саме спортивні досягнення спортсменів району і їхня наполеглива праця поповнює скарбницю здобутків нашого краю і нашої України.

Нещодавно наша Красиопільшина прославилася своїми здобутками в непростому виді спорту пауерліфтингу. Саме в Сумському національному аграрному університеті відбулася першість ДЮСШ «Спартаківець» з класичного пауерліфтингу та жиму лежачи. У цьому турнірі приймали участь більше 70 спортсменів з різних регіонів нашої області. Золоті медалі отримали наші Краснопільчани Максим Горбач та Вячеслав Коноваленко.

Красиопільшина останнім часом славна і своїми шаховими досягненнями. В Краснопільській ДЮСШ працює відділення «шахи», де працюють два тренери - Бесараб Олександр та Бесараб Сергій. Вихованці відділення шахів активно приймають участь у районних та обласних турнірах та чемпіонатах.

Окрім юного підростаючого покоління шахістів сьогодні гучно про себе дають знати і вже давно відомі - Придатко Оксана та Рибалко Володимир.

Особливою гордістю нашого краю є відділення «лижні гонки» Краснопільської ДЮСШ. Незмінним тренером якого є Заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури України – Світлана Байда.

Говорячи про спортивне життя нашого району не можна не згадати про розвиток волейболу. В Краснопільському районі щороку проходить ряд турнірів з волейболу, це такі як - турнір пам'яті воїна-інтернаціоналіста Миколи Савоненка, Першість району з волейболу серед команд сільських та селищних рад.

Легка атлетика в нашому районі культивується на базі Краснопільської дитячо-юнацької спортивної школи, де не змінним тренером є справжній фанат своєї справи – Юрій Ноженко. Його вихованці є постійними призерами та переможцями районних та обласних легкоатлетичних змагань, членами збірних команд Сумської області з легкої атлетики. Також гордістю нашого району є легкоатлетичний клуб любителів бігу «Явір». Голова клубу - Акименко Олександр. Клуб відомий такими іменами, як – Микола Литвиненко, Михайло Ткаченко. Сьогодні члени клубу є активістами спортивного руху на Краснопільщині. Вони відомі не лише на теренах нашого району, але й далеко за його межами.

Щороку наші юні спортсмени-школярі представляють Краснопільщину в різновидових змаганнях Обласних спортивних ігор школярів. Минулого, 2015-2016 навчального року, команди учнів загальноосвітніх навчальних закладів представляли район у XXIV обласних спортивних іграх школярів де вкотре (три роки поспіль) вибороли І загальнокомандне місце. У обласних змаганнях честь району захищали учні з Краснопільської, Славгородської, Угроїдської, Великобобрицької, Краснопільської гімназії, Миропільського, Великорибицького, Грабовського та Ряснянського НВК. Вагомий внесок у підготовку команд до обласних змагань внесли вчителі фізичної культури Голота Олександр, Турчак Віктор, Мигаль Наталія, Штанько Володимир, Вольвач Юрій, Сурган Володимир, Пулях Сергій, Шумейко Віктор, Сумець Володимир.

Багаторічні славні традиції Краснопільщини несе величний вид спорту – футбол. Коли говоримо про футбол на Краснопільщині – відразу згадуємо футбольну команду «Явір». 12 січня 1982 року при лісгоспі селища Краснопілля створено футбольний клуб із назвою «Явір». Все було на шляху і падіння і злети. І пройшовши великі спортивні випробовування Краснопільський клуб відродився знову, розпочавши виступи із другої групи обласної першості, куди він був заявлений під назвою ФК «Краснопілля». Про відновлення Явора» вперше зайшла мова восени 2010 року, а влітку 2011 року після перемоги дитячо-юнацького клубу «Явір» у чемпіонаті Сумської обласної організації дитячо-юнацької футбольної ліги України сезону 2010— 2-! 11 років ФК «Краснопілля» став виступати під назвою «Явір». А цього року, наші футболісти в напруженій боротьбі вибороли срібні медалі Першості Сумської області з футболу, під тренерським керівництвом Анатолія Прилєпи.

За перемогами і досягнення молодих спортсменів, у різних видах спорту є заслуга ветеранів спортивної ниви, які які стояли у витоків спортивного життя Краснопільщинн! Це Лебеденко Микола, Корнієнко Тетяна, Акименко Олександр. Ветерани футбольного клубу «Явір», які й до сьогодні є невід'ємною частинкою футбольних змагань району: Бабич Григорій, Завалій Микола, Чехунов Петро, Остріщенко Віктор, Алфьоров Олександр, Кругляк Іван, Панасенко Микола, Пахомов Іван, Шатьорний Олександр, Лисенко Анатолій, Савоненко Віталій, Наливайченко Ігор.

Нині в Краснопільському районі функціонує Краснопільська дитячо-юнацька спортивна школа. На сьогодні школа налічує 278 вихованців. В ДЮСШ працює 4 відділення – лижні гонки, футбол, легка атлетика, шахи, де викладають тренери-викладачі з відповідною освітою. У закладі працює один заслужений тренер України. Всього учбово-навчальний процес сьогодні проводять 8 тренерів. Щороку вихованці ДЮСШ приймають участь в спортивних змаганнях різного рівня, де постійно займають призові місця.

З 1999 року у керма виховання спортивної молоді Краснопільщини стоїть видатна спортивна постать – член футбольної команди «Явір» – Володимир Мигаль. Це людина, яка всі свої сили покладає на підняття рівня розвитку фізичної культури та спорту Краснопільщини, без нього неможливо уявити жодного спортивного заходу в нашому районі, людина яка живе спортом.

Ну що ж, можна з упевненістю сказати – Краснопільщина спортивний край.

З головної сцени району спортсменів, учасників урочистостей привітали голова Краснопільської райдержадміністрації, депутат обласної ради Юрій Яремчук, голова районної ради Віталій Савоненко, начальник управління молоді і спорту Сумської облдержадміністрації Дмитро Лантушенко, голова федерації футболу Сумщини Андрій Прохорович, заступник директора ТОВ «Псьол» Микола Бірченко.

- Краснопільщина відома за межами Сумщини, України, перш за все, завдяки спортивним досягненням. Вона є батьківщиною багатьох відомих спортсменів, це і Леонід Жаботинський, Михайло Фоменко, Віта та Валентина Семеренко, Тетяна Завалій та багато інших видатних постатей. Наше завдання – не лише пишатися цими здобутками і результатами, а і докладати зусиль влади, бізнесу, любителів спорту для того, щоб ці славні спортивні традиції продовжувалися. Дивлячись на 2015-2016 роки, то вони проходили під гаслом зміцнення спортивної інфраструктури району, оновлення матеріально-технічної бази дитячої юнацької спортивної школи, реконструкції споруд тощо. Тому що без створення належних умов досягти якихось результатів досить важко. Попереду ще багато роботи, але спільними зусиллями ми будемо продовжувати втілювати наші цілі, плани, писати спортивні сторінки життя Краснопільщини, - зазначив Юрій Яремчук.

Під щирі овації почесні гості свята вручили нагороди кращим спортсменам та їх наставникам у різних номінаціях.

Далі свої музичні вітання присутнім дарували аматори сцени Краснопільського районного Палацу культури.

Переглядів: 464 | Додав: krrono
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz