Четвер, 16 Травня 2024, 13:00:37 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2016 » Березень » 12 » Вшанування обдарованих дітей та талановитих учителів
Вшанування обдарованих дітей та талановитих учителів
11:23:06

Обдаровані діти – це цілий світ,
особливий світ дитинства.
Це дуже цінна, але досить тендітна
частина нашого суспільства.

Епоха, що настала, - епоха змін, інновацій, епоха інтелекту, вона диктує свої умови життя, висуває нові вимоги до людини. Якісно нові зміни в суспільстві переконують, що найбільшою цінністю є неповторна людська особистість з її нахилами, вподобаннями, обдаруваннями.

Талановиті учні– запорука успіху не тільки навчального закладу, а й району і, безперечно, усієї держави. Обдарована молодь потребує особливої уваги та піклування, щоб не розгубити свого хисту в життєвій буденності, а використати його на благо іншим.

9 березня в Краснопільській районній державній адміністрації проведено церемонію урочистого вручення стипендій голови РДА, відзначення учнів-переможців ІІІ етапу олімпіад та вшанування учителів, що їх підготували.

У заході взяли участь голова Краснопільської районної державної адміністрації Яремчук Ю.А., голова Краснопільської районної ради Савоненко В.О., в.о. начальника відділу освіти, молоді та спорту Ткаченко Т.В., директори загальноосвітніх закладів району, представники ЗМІ. На урочистій церемонії були присутні юні інтелектуали, творчі особистості, лідери, успішні учні та талановиті вихованці із загальноосвітніх закладів району, їх батьки та педагоги-наставники.

Яремчук Ю.А., голова райдержадміністрації , за дорученням голови обласної державної адміністрації привітав та вручив диплом стипендіата голови Сумської обласної державної адміністрації та першу стипендію голови ОДА учениці 10 класу Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Свинаренко Катерині Миколаївні.

У вітальному слові Ю.А.Яремчук зазначив, що в Краснопіллі доброю традицією є відзначення кращих учнів навчальних закладів, адже підтримка талановитого підростаючого покоління – один із напрямків діяльності районної влади, акцентував увагу на необхідності залучення молоді до активної участі у суспільному житті району. Відмітив, що цей день важливий не лише для учнів, батьків, учителів, а й для всіх, хто опікується тими, хто небайдужий до знань, творчості, спорту, хто робить перший крок в науці, спорті чи іншій сфері діяльності. Юрій Анатолійович побажав присутнім успіхів у навчанні та вручив учням загальноосвітніх навчальних закладів району, які успішно навчаються і беруть активну участь у громадському житті, дипломи про призначення стипендії голови Краснопільської районної державної адміністрації та перші стипендії.

Цього року фінансових винагород за особливі успіхи в навчанні, творчості та спорті удостоєні 13 школярів 8–10 класів загальноосвітніх закладів району: Акименко Владислав, Корнієнко Едуарда, Рудика Владислава, учні Краснопільської гімназії; Горецька Лілія, Гербут Яна, учні Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст.; Гонтар Олена, Гудименко Катерина, учениці Ряснянського НВК; Петрова Тетяна, учениця Хмелівської ЗОШ І-ІІІ ст.; Симоненко Євгенія, учениця Миропільського НВК; Дворянова Тетяна, учениця Великобобрицької ЗОШ І-ІІІ ст.; Грубий Владислав, учень Покровської ЗОШ І-ІІ ст.; Небелиця Володимир, учень Порозчанської ЗОШ І-ІІ ст.; Салига Артем, учень Великорибицького НВК.

Обдаровані діти – майбутній цвіт нації, її інтелектуальна еліта. Важливий напрямок роботи з обдарованими дітьми – підготовка та їх участь у Всеукраїнських учнівських олімпіадах. Олімпіади сприяють розвитку пізнавального інтересу школярів, підвищують престиж науки, допомагають обрати майбутню професію і виявляють найбільш обдарованих і талановитих учнів.

Ідея формування творчої особистості є провідною в роботі багатьох навчально-виховних закладах. Це, передусім, творче середовище, де формуються юні громадяни України як креативні особистості, розкриття яких збагатить наше суспільство, забезпечить перспективний його розвиток. І в цьому контексті на перший план виходить організація роботи з обдарованими дітьми, головною метою якої є створення умов формування високо інтелігентної, творчої особистості..

Переможцями ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2016 році стали: Акименко Владислав, учень 10 класу та Галеженко Валерія, учениця 11 класу Краснопільської гімназії – ІІІ місця з англійської мови, Акименко Віталій, учень 8 класу Краснопільської гімназії - ІІІ місце з математики, Горецька Лілія, учениця 9 класу Краснопільської загальноосвітньої школи – ІІІ місце з географії, Рябуха Сергій, учень 8 класу Краснопільської гімназії – ІІІ місце з історії.

Вітаючи переможців ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін голова Краснопільської районної ради В.О.Савоненко відзначив, що у залі зібралися люди, які творять інтелектуальний простір Краснопільщини, наголосив, що рівень цивілізації визначається саме рівнем інтелекту. У своєму вітальному слові Віталій Олексійович відмітив, що влада завжди пильно слідкує за досягненнями обдарованої молоді, підтримує їх та пишається ними, висловив надію, що закінчивши рідну школу та ставши студентами вищих закладів, учні не забудуть своєї малої батьківщини.

Завдання вчителя – творити поле добра і любові, щоб кожна дитина довірливо ставилася до педагога, любила його. Лише за таких умов приходить справжня зацікавленість навчанням, ося­гається "щастя шкільного життя", відбувається реалізація природних нахилів і здібностей учнів. Дар відкрити чарівну квітку обдарованості школяра дається не кожному, а лише тому, хто насправді любить дітей і вміє прокласти стежки до їхнього розуму і серця. І такими учителями, безперечно, є Манжула Ольга Іванівна, учитель Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Білоус Наталія Іванівна, Мажара Валентина Григорівна, Якуба Надія Семенівна – учителі Краснопільської гімназії, яким були вручені подяки голів райдержадміністрації та районної ради.

Лілія Горецька звернулася зі словами щирої вдячності до очильників району, учителів та батьків, та підкреслила, що досягнення дітей – це велика наполеглива праця, помножена на терпіння, мудру науку, розумну опіку, доброту!

…Який сьогодні тут зібрався цвіт,
Вкраїни гордість, радість і натхнення!
Наповнюється вірою весь світ,
Нам прославлять майбутнє й сьогодення!

Ф О Т О З В І Т

Переглядів: 799 | Додав: krrono
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz