Середа, 15 Травня 2024, 16:11:08 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2016 » Червень » 29 » Літні мовні табори
Літні мовні табори
14:33:27

З метою популяризації вивчення іноземних мов та удосконалення компетенції учнів у навчальних закладах Краснопільського району (Краснопільська гімназія, Угроїдська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Ряснянський НВК) під час відпочинку та оздоровлення дітей було організовано роботу мовних таборів.

На базі Краснопільської гімназії було створено мовний табір «English bridge», у якому діти різних вікових груп мали змогу поглибити знання з іноземних мов(англійської та німецької), поєднуючи навчання із захоплюючим відпочинком.

Основна мета мовного табору – зацікавити учнів до вивчення мов, допомогти подолати психологічні та мовні бар’єри. Саме тому організатори табору підібрали завдання розважального та розвивального характеру: презентації, квести, ігри, пісні, перегляд навчального відеоматеріалу, мультфільмів, екскурсії, інтерв’ю, створення власного портфоліо.

Учасники мовного табору - учні середньої і старшої ланки. До роботи з дітьми були залучені учителі іноземних мов: Якуба Н.С., Підопригора Ю.В., Кравченко А.О., Хиценко Н.Г. та випускники Краснопільської гімназії студенти – волонтери: студентка Одеського Міжнародного гуманітарного університету Вербенко К.В., студент Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка Патлань М.В., студентка Київського національного транспортного університету, фіналістка міжнародної «Програми обміну майбутніх лідерів», яка проживала і навчалася протягом року в США, Алексенко А.Д.

Усі дні були тематичними: «День відкриття табору», «День музики», «День журналіста», «День британської культури» та інші. Кожен захід у таборі проходив цікаво і насичено. Учні змогли поповнити свій словниковий запас новою лексикою, спілкуючись у невимушеній обстановці англійською та німецькою мовами.

Підсумком роботи табору стало засідання за круглим столом, де діти презентували власні проекти за вибраними темами, продемонстрували вміння спілкуватися і зацікавленість у вивченні іноземних мов. Дуже приємно, що учні гімназії паралельно вивчають англійську і німецьку мови, що дає широкі можливості у подальшому житті.

В Угроїдській ЗОШ І-ІІІ ст. 13 школярів 6-7 класів протягом двох тижнів мали змогу покращити знання англійської мови, змістовно провести час, потоваришувати та дізнатися багато нового. Кожного дня їх гостинно зустрічали вчитель англійської мови: Стрюкова Н.В. та студентка-волонтер: студентка Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка Білоус Євгенія Вікторівна.

Згуртуванню колективу сприяло щоденне розучування англійських пісень, віршів про літо та дружбу, а також ігрова ранкова зарядка. Усі дні протягом двох тижнів мали тему: «День знайомств», «День відкриття табірної зміни», «День Захисту дітей», «День спорту та здоров’я», «День театру» та інші. Діти мали можливість дізнатися більше про малу Батьківщину, здійснюючи екскурсії по рідному селищу. Захоплююче пройшли віртуальні подорожі по Великій Британії, знайомство з королівською сім’єю, культурою та побутом цієї країни. Учні цікаво розповідали про свою родину та друзів англійською мовою. Вони підкреслили, що сім’я та друзі – найбільший скарб. Справжньою родзинкою плідної роботи як учителя, так і учнів стало створення проекту «Міст дружби».

Не менш цікаво та захоплююче пройшли дні у літньому мовному таборі у Ряснянському НВК, який тривав 2 тижні. 15 учнів, (з 5 по 8 класи) мали можливість поглибити знання з англійської мови. В цьому їм допомагала їхня наставниця, учитель англійської мови – Мандриченко Олена Сергіївна.

Робота мовного табору була спланована за тематичними днями, а саме: «День знайомств. Гра Брейн-ринг», «Їжа», «Музика та кіно», «Таланти. Театральна студія. Караоке», «Європейські країни. Створення проектів», «Сучасні хобі та інтереси молоді. Інтерв’ю», «Магазини. Shopping quest», «Моя школа», «Виїзд на природу», «Звітній концерт». Завдяки чому вдалося створити відповідне мовне середовище та умови для заохочення учнів до вивчення англійської мови.

Табір було розташовано в кабінеті інформатики, який оснащено комп’ютерами з мережею Інтернет та мультимедійним проектором.

Слід відзначити насичену й цікаву програму. Feedbacks, які було зібрано у дітей по закінченню показали, що найбільш запам’яталися наступні форми роботи: квести, створення проектів з країнознавства, перегляд фільмів. Рухливі форми роботи на свіжому повітрі змінювалися пізнавальними сесіями у класній кімнаті.

У таборі панувала атмосфера взаємоповаги, зникли мовні бар’єри, комплекси й страхи. Закриття табору відбулось у формі звітного концерту, на якому діти показали все чому навчилися і звичайно нагороди у вигляді сертифікатів за активну участь у роботі табору.

Літній мовний табір дав можливість дітям вивчити англійську мову у цікавій формі, весело провести час разом із друзями, розвинути свої таланти, отримати пізнавальну інформацію, навчитися новому.

Дитячий літній мовний табір – не лише ефективне вивчення розмовної іноземної мови, але й цікава розвивальна та розважальна програма з іграми та екскурсіями. Це можливість учня змінити своє ставлення до вивчення іноземних мов. Тож сподіваємось, що наступного навчального року буде більше навчальних закладів, які захочуть провести у себе літні мовні табори, адже у нашому районі працює значна кількість досвідчених та талановитих педагогів.

Методист РМК Підопригора Ю.В.

Переглядів: 528 | Додав: krrono
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz