Четвер, 02 Травня 2024, 15:16:28 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2017 » Листопад » 7 » Нова українська школа
Нова українська школа
09:28:57

Нова українська школа – нові підходи до навчання і викладання

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич

Минуло два місяці по тому, як розпочалося впровадження пілотного проекту щодо запровадження Концепції Нової української школи в 1-х класах Краснопільської загальноосвітньої школи I-III ступенів в рамках дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня з теми: «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти».

Враховуючи нову структуру освітнього процесу, вчителі 1-х класів: Півень Римма Володимирівна, Криворотенко Людмила Анатоліївна, забезпечують процес входження кожної дитини в шкільне життя, послідовність адаптації до нового середовища. Однією з успішних практик є проведення ранкових зустрічей, що допомають вчителю у створенні взаємин між дітьми і потребує немало часу і уваги. Одним із ключових компонентів концепції Нової української школи є педагогіка партнерства. Саме питанню спілкування, взаємодії та співпраці між учителем, учнем і батьками приділяється основна увага сьогодні в цьому колективі.                                              

З метою успішного вирішення питання в освітньому процесі щодо запровадження Державного стандарту початкової загальної освіти, керівники школи: Яремчук А.І.(директор), Терещенко Н.А.(заступник директора по навчально-виховній роботі), вчителі 1-х класів: Півень Р.В., Криворотенко Л.А., відповідно рекомендаціям Департаменту освіти і науки, Сумського ОІППО беруть безпосередню участь в роботі тренінгів, Всеукраїнських семінарів; використовують в освітньому процесі, зазначені в листі Міністерства освіти і науки України від 23.08.2017 р. №1/9-450, методичні рекомендації для експериментальних загальноосвітніх навчальних закладів.

Нещодавно, на прохання керівника Лебединського відділу освіти Дудченко Л.П., за домовленістю з начальником відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Матлаховим І.М. відбулася зустріч в Краснопільській загальноосвітній школі I-III ст. з питань створення освітнього середовища для першокласників в рамках Нової української школи.

В свою чергу, за ініціативи начальника відділу, молоді та спорту І.М. Матлахова, керівники загальноосвітніх навчальних закладів району, з метою ознайомлення з умовами навчання учнів 1-х класів за новим Державним стандартом, відвідали загальноосвітній навчальний заклад I-III ст. № 27,в м. Суми, де мали змогу поспілкуватися з педпрацівниками, які беруть участь в експерименті, ознайомитись з питаннями облаштування класних кімнат, в яких навчаються учні 1-х класів за пілотним проектом.

Педагоги району добре усвідомлюють,що місія Нової школи -допомогти розкрити та розвинути здібності, таланти і можливості кожної дитини на основі партнерства між учителем, учнем і батьками. Вирішенню цих важливих питань передує наполеглива, повсякденна творча робота освітян.

Методист райметодкабінету Откидич Л.В.

Переглядів: 719 | Додав: krrono
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz