Середа, 15 Травня 2024, 10:40:11 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2016 » Вересень » 30 » ГУРТКАМ - БУТИ!
ГУРТКАМ - БУТИ!
10:52:02

Позашкільна робота дозволяє дітям не вештатись вулицями, маючи купу невитраченої енергії та часу - саме в гуртках дитина має можливість розвивати свої здібності у прикладній роботі, яка може дуже знадобитись у майбутньому дорослому житті. А ще дитина має цінний досвід спілкування не лише у класному колективі, де «усі місця розподілені та зайняті», де досить мало шансів проявити себе в іншій іпостасі й майже нема шансів на те, щоб змінити стереотип сприйняття дитини колективом однокласників у іншій ролі й на іншому ієрархічному місці.

Діти, які відвідують гуртки, більше здатні до саморозвитку та самовдосконалення, ніж їхні однолітки, які «відпочивають» на дивані з чіпсами під «ящиком» або на вулиці з друзями, які теж нічим додатковим не обтяжені й так само легко дивляться в майбутнє, упевнені в тому, що їхні батьки-гаманці вічно живі.

А в житті дитині може знадобитися будь-що: і бісероплетіння, і вміння малювати, і вміння танцювати та співати, і вміння шити та вишивати, уміння поставити палатку та зварити обід на вогнищі в казанку і потім вимити цей казан у холодній річковій воді, і вміння орієнтуватися на місцевості за компасом і природними ознаками…

Школа цього всього не вивчає. Школа дає інтелектуальні знання та скупий досвід колективної взаємодії в одній ніші. Гуртки дозволяють розширити соціальні рамки для дитини, відчути себе цікавим для інших у соціально здоровій групі.

Уявімо на мить, що дитина нічим не зайнята, крім школи… Вузьке коло спілкування жене дитину на вулицю на пошуки чогось цікавенького. А там її свіжої крові вже чекають неформальні молодіжні угрупування: панки, емо – панки, фріки, готи та інші. Вони готові запропонувати підліткам «цікаво» провести час, навчити епатажної поведінки, перевдягнути її в «уніформу приналежності» до групи, покажуть, яку дозу «легких» наркотиків треба вжити для куражу. І тоді ваш підліток обов`язково відчує себе комусь потрібним і цікавим, його час буде наповнений змістом.

Чи подобається вам, як батькам і вчителям, такий зміст? Якщо подобається – продовжуйте бути зайнятими настільки, щоб не знати, чим живе й цікавиться ваша дитина, продовжуйте й далі економити гроші та час на гуртках, продовжуйте мовчки спостерігати, як поглинає вашу дитину неформальне спілкування в Інтернеті та зменшуються її шанси на соціально здорове виживання.

Якщо ж такий зміст життя дитини вам не подобається, поцікавтесь у сусідів або в районному відділі освіти, які позашкільні установи існують? Коли володітимете інформацією, зважте, яке захоплення дитини могло би бути вам по кишені, бо купувати бісер, папір, пряжу, фарби чи випалювач ви будете за рідні кошти. І коли підрахуєте, звертайтесь до своєї дитини з кількома пропозиціями, обговоріть, що її цікавить і як це може їй знадобитись у майбутньому. Можливо, треба буде відвідати по одному заняттю в кількох гуртках, щоб визначитися з колом дитячих зацікавлень і батьківських можливостей.

Тож запрошуємо всіх бажаючих відвідувати гуртки Краснопільського районного центру дитячої та юнацької творчості:

  • «Чарівна намистинка» (плетіння з бісеру) та молодіжний клуб «FRIENDLY», кер. Оксана Овєчкіна
  • Вокальні - кер. Таісія Давиденко, Ірина Акименко
  • Хореографічні - «Доміно», «Ладушки», «Алегро», кер. Світлана Гриценко, «Щасливе дитинство», кер. Вікторія Ушкалова
  • «Художня обробка деревини», кер. Олексій Щебетенко
  • «Сувенірчик» (виготовлення іграшок-сувенірів), кер. Юлія Завгородня
  • «Ред булл» (вишивка стрічками, виготовлення прикрас), кер. Світлана Лебеденко
  • Театральний «Соняшник», кер. Інна Савченко
  • Історики-краєзнавці, кер. Оксана Янкова

Отже, гурткам - бути!

Переглядів: 365 | Додав: krrono
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz