П'ятниця, 10 Травня 2024, 20:46:14 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2013 » Червень » 20 » ХІІ районний туристичний зліт
ХІІ районний туристичний зліт
10:30:45
Ще не встигли зачинитися двері пришкільних таборів, як учні району знову отримали гарну нагоду відпочити. Та не аби як, а на природі, в наметі, покупатися в річці та поспівати пісень біля багаття ввечері.  Звичайно ж мова йде про ХІІ районний туристичний зліт для учнів 5-9 класів, який традиційно проходив на околиці с. Запсілля  в урочищі Глотове з 13 по 16 червня. Символічно, що на змагання прибуло і 12 команд. Висловлюю своє сподівання, що з кожним роком їх кількість зростатиме. 

Гостей радо зустрів «турист зі стажем» голова Запсільської сільської ради Влезько П.І. Координатором змагань виступив вчитель фізичної культури Запсільського  НВК Роєнко В.А., а обов’язки головного судді були покладені на його колегу із Хмелівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Будніка В.В.  

День заїзду для туристів, хоч і пройшов без змагань, але виявився нелегким.  Першочергово потрібно було розбити табір за всіма туристичними правилами, дотримуючись техніки безпеки, розставити намети. І тільки після цього до своїх обов’язків приступив незмінний комендант табірного життя, охоронець дитячого спокою, учитель фізичної культури Великобобрицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Штанько В.М. А ввечері діти поласували смачним кулішем «з димком». 

Чи не найвеселішим виявився 2-й день злоту. Досить новим стало для школярів змагання на дистанції «Мультигонка». Учасники могли перевірити свої здібності з техніки спортивного орієнтування, плавання, стрільби з пневматичної гвинтівки, бухтування вірьовки. А найголовніше, що цей конкурс згуртував колектив, бо кожна команда повинна була розробити власну стратегію проходження етапів всієї дистанції.

Місця в даному змаганні розподілились таким чином.

І - команда Хмелівськї ЗОШ (керівник Буднік В.В.)
ІІ - команда Запсільського НВК (керівник Роєнко В.А.)
ІІІ - команда Великорибицький НВК (керівник Рябчук В.Г.)

Що повинен вміти турист?  Все!  А першочергово – розпалити багаття.  Перевірити хто справжній турист, а кому ще треба повчитися, вирішив вчитель історії Тур’янського НВК Забара С.А., організувавши конкурс «Розпалювання багаття».  Здавалося б що може бути легшим? Але зробити це треба було з допомогою всього одного сірника, без використання хвої та сухої трави, та ще й у вітряну погоду. Школяру, який просиджує весь вільний час за комп’ютером «В контакті» чи граючи в  «Counter-Strike» таке завдання виявилося б неможливим. Однак в нашому таборі знайшлися й переможці.

І - команда Запсільського НВК (керівник Роєнко В.А.)
ІІ - команда Осоївського НВК (керівник Лизогуб А.Д.)
ІІІ - команда Краснопільської ЗОШ (керівник Дегтярьов Р.К.)

Логічну крапку у завершенні дня поставила конкурсна програма. Тут туристи могли проявити свою швидкість та спритність. Родзинкою цього змагання стало завдання – зав’язати вузол за спиною. Та не простий, чи бантик, як на кросівках,  а спеціальний, туристичний.

За підсумками місця розподілилися так:

І - команда Хмелівськї ЗОШ (керівник Буднік В.В.)
ІІ - команда Великорибицького НВК (керівник Рябчук В.Г.)
ІІІ - команда Миропільського НВК (керівник Сурган В.В.)

Третій день змагань розпочався конкурсом «Смуга перешкод». Цього року організатори вирішили внести в нього зміни і провести у вигляді естафети. Учасники повинні були подолати річку по навісній переправі, пройти ряд перепон та здійснити вертикальний спуск з дерева на спеціальному спорядженні.

І - команда Хмелівськї ЗОШ (керівник Буднік В.В.)  
ІІ - команда Запсільського НВК (керівник Роєнко В.А.)  
ІІІ - команда Тур’янського НВК (керівник Забара С.А.)  

У вільний від змагань час школярі займали себе грою у футбол та волейбол. І не обов’язково мати для цього спеціальний м’яч. Для туриста підійде все, що має круглу форму. Головне щоб весело було.

Турист, це не тільки спортсмен, а ще й винахідник.  От, наприклад, Осоївська команда «Смайлик», досить оригінально вирішила питання відсутності великої сковорідки, на якій можна приготувати страву одразу на 15 чоловік. Для таких потреб вони використали округлий диск тракторної борони, прилаштувавши до нього ручки. Цікаво, можливо на наступний рік в когось можна буде побачити гігантське барбікю з двох зубчатих борон?

Завершальним був конкурс «В’язання туристичних вузлів»

І - команда Запсільського НВК (керівник Роєнко В.А.)  
ІІ - команда Хмелівськї ЗОШ (керівник Буднік В.В.)  
ІІІ - команда Великобобрицької ЗОШ (керівник Штанько В.М.)  

Нагородження переможців відбулося в останній день зльоту на урочистій лінійці. Цього року було започатковано перехідний кубок команді, яка в загальному підсумку зайняла перше місце. Нею стала команда Хмелівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. (керівник Буднік В.В.), серебро  вибороли представники  Запсільського НВК (керівник Роєнко В.А.), ну а ІІІ місце  зайняли туристи Великорибицького НВК(керівник Рябчук В.Г.). Хотілося б відмітити ще одного тренера наших бронзових призерів – вчителя Великорибицького НВК Мотузного М.М., який доклав чималих зусиль у перемогу своєї команди.

Від імені всіх учасників ХІІ районного туристичного зльоту хочу висловити слова вдячності незмінним організаторам: начальнику відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської районної державної адміністрації Матлахову І.М., методисту РМК Середі Н.І., а також господарям – Влезьку П.І., та Роєнку В.А.  

Учитель історії Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Дегтярьов Р.К.

Переглядів: 782 | Додав: krrono
Всього коментарів: 1
1 user  
Осоївка з такою сковорідкою їздить вже 4 рік. І ніхто ще не зплагіатив ідею.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz