Середа, 01 Травня 2024, 17:02:57 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2013 » Квітень » 26 » Тиждень права
Тиждень права
09:16:39

Правове виховання – це прищеплення знань та поваги до чинних законів і норм права, формування активної позиції щодо протиправних і антигромадських дій. Правове виховання - виховна діяльність школи, сім’ї, правоохоронних органів, спрямована на формування правової свідомості, навичок і звичок правомірної поведінки школярів. Правові знання, засвоєні на уроках, поглиблюються і розширюються у позакласній виховній роботі. У правовиховній роботі школи важливу роль відіграє залучення учнів до посильної діяльності, яка передбачає певний обсяг правових знань, умінь та навичок. Це передусім участь у дитячому самоврядуванні, зокрема в роботі комісії з дисципліни і порядку, в загонах юних інспекторів дорожнього руху, юнацьких добровільних пожежних дружинах, у різних формах природоохоронної роботи, отже з метою популяризації правових знань з 15 по 19 квітня в усіх навчальних закладах Краснопільського району пройшов Тиждень правових знань на тему: «Знай свої права – виконуй свої обов’язки», в рамках якого відбувся ряд заходів, спрямованих на підвищення правових знань та правової культури учнів. Так, були проведені заходи, які спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій, були оформлені стенди, випущенні стіннівки «Всі різні, всі рівні», пройшли конкурси малюнків на тему «Мої права». Діти виражали завдання різними видами мистецтва. З дітьми молодших класів були проведені бесіди та заняття на відповідні теми, розглядалося питання запобігання різним формам насильства. Класні колективи разом із класними керівниками підготували цікаві матеріали із цього питання, газетні та журнальні статті, були використані різні форми проведення класних годин: круглі столи, диспути, години спілкування, інформаційні години тощо. Для реалізації практичних завдань в закладах працювали дільничні інспектори Краснопільського РВ УМВС України в Сумській області, для учнів загальноосвітніх шкіл були прочитані лекції з правової тематики, особливу увагу було звернуто на негативні наслідки вчинення протиправних та протизаконних діянь, про шкідливий вплив на молодий організм паління, вживання алкоголю та наркотиків, а також відповіли на ряд запитань, які хвилюють молоде покоління.

Тиждень правових знань виявився дуже інформаційним, змістовним, динамічним. Сподіваємось, що ефект його триватиме. Учні шкіл отримали багато нових знань з питань правової культури, правового захисту, законодавства та набули певного досвіду застосування цих знань на практиці в сучасному житті. Набутий досвід, спілкування, проведені заходи продовжуватимуть жити і утверджуватися у житті кожного, хто долучився до його проведення та участі. Без сумніву, проведена робота сприятиме попередженню правопорушень, а можливо, слугуватиме до вибору майбутньої професії. 

Переглядів: 623 | Додав: krrono
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz