Вівторок, 07 Травня 2024, 09:48:04 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2013 » Квітень » 8 » Методичне об’єднання вихователів ДНЗ
Методичне об’єднання вихователів ДНЗ
16:56:12

03 квітня 2013 року на базі Краснопільського дошкільного навчального закладу №1 «Малятко» відбулося засідання методичного об’єднання вихователів дошкільних навчальних закладів району з теми «Праця – як засіб екологічного та естетичного виховання». Відкрила засідання керівник методоб’єднання Пашнєва Раїса Іванівна, яка наголосила на тому, що праця дітей в природі є важливим засобом формування у них реалістичних уявлень про природу, практичних умінь і навичок, саме в праці діти найбільше пізнають природу. У дітей формується уявлення про важливість і потребу праці, виховується любов до праці, прагнення взяти участь у трудовій діяльності дорослих і якомога краще виконати доручену справу. Спільна робота приносить почуття задоволення, радість, виховує почуття дружби.

В ході засідання вихователі переглянули комплексне заняття екологічного спрямування з елементами пошуково-дослідницької діяльності «Гей весна іде», яке провела на високому методичному рівні вихователь середньої групи Куцеренко Лідія Владиславівна. Протягом заняття – подорожі діти виявили вміння будувати причинно-наслідкові зв’язки в природі, застосовувати на практиці раніше набуті знання. Спілкування під час подорожі перемежовувалось прикметами і приказками про весну, віршами, закличками, піснями які добре знають діти.

На занятті екологічно – природничого напрямку з елементами трудової діяльності «Красуня Весна» проведеного вихователем старшої групи Куділь Галиною Григорівною діти продовжували знайомитися із весняними явищами природи та особливостями живого довкілля навесні. Вони охоче розповідали про красу природи, про зміни що відбуваються із сонцем, зміни в рослинному та тваринному світі, виявляли свою спостережливість, цікавість до природи рідного краю. Щоб влітку на ділянці дитячого садка розквітли яскраві квіти діти висіяли насіння чорнобривців, астр, гвоздик на розсаду.

Вихователь старшої групи Кононенко Людмила Іванівна підготувала для членів методичного об’єднання інтерактивну доповідь з теми «Креативність - базова риса особистості» в якій в формі діалогу з присутніми ще раз довела що креативність це здібність дитини до творчої діяльності, до подолання і виходу за межі звичайних обмежених способів, уявлень про себе і навколишній світ, до конструктивного, нестандартного мислення і поведінки. Це здібність бачити речі в новому, незвичайному світі можливість знаходити нестандартні розв’язки ситуацій.

В роботі методичного об’єднання взяла участь методист методичного кабінету відділу освіти Л.Колибіна.

Переглядів: 1005 | Додав: krrono
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz