Четвер, 02 Травня 2024, 11:12:06 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2013 » Березень » 14 » Незабутні зустрічі
Незабутні зустрічі
17:30:47

Велика Вітчизняна війна – це трагічна сторінка в житті українського народу і не тільки, адже в боях за визволення нашої Батьківщини приймали участь не лише наші співвітчизники, а й росіяни, білоруси, поляки та багато інших людей різних національностей, які йшли пліч опліч проти спільного ворога. 13 березня до нас, на Краснопільщину, завітала делегація із Краснояружського району Російської Федерації з нагоди 70-річчя боїв на Курській дузі. Спільно з наставниками з нашої, Самотоївської, школи, Верхньої та Нижньої Сироваток ми вшанували пам'ять загиблих воїнів, поклавши квіти на братські могили в селах Самотоївка, Верхня Сироватка та Нижня Сироватка. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

Біля Меморіалів пам’яті під час розповіді ветерана Великої Вітчизняної війни М.Ф. Литвиненка, жителя села Красна Яруга, учасника боїв в цих місцях, ми неначе перенеслися в ті роки, роки захисту та визволення Сумщини не просто воїнами, а юнаками, хлопчаками, можна сказати нашими однолітками, що прибули як поповнення з Красної Яруги і прилягаючих до неї населених пунктів. Ці юнаки йшли на фронт, не навчені воювати, в своєму цивільному одязі. Спільно з іншими, більш досвідченими воїнами, вони віддавали життя, мужньо захищаючи землю від німецько-фашиських загарбників. Більшість із них пішло із життя не залишивши по собі імені, вони стали безіменними солдатами, бо їх не встигали оформляти, заносити до списків. Вони пішли в небуття, але пам'ять про їхній подвиг назавжди залишиться в наших серцях і кожного разу дивлячись на чисте, блакитне, мирне небо над головою ми вдячні тим чоловікам, юнакам, які віддали своє життя за нашу Батьківщину, за наше мирне життя на Землі. Вони воювали заради миру. Низький вам уклін, шановні ветерани!

Анна Горбач, учениця 11 класу Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ст.

Переглядів: 471 | Додав: krrono
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz