Субота, 18 Травня 2024, 16:12:15 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2012 » Червень » 11 » Районний турзліт
Районний турзліт
17:15:07

Літо! Хто з школярів не мріє про нього: починається пора купання в річці та гри в футбол, відкриваються пришкільні оздоровчі табори. Однак для учнів нашого району є  ще одна вагома причина чекати канікул – це туристичний зліт, який, традиційно, ось вже 11 рік проводиться в с. Запсілля. Та й не дивно, бо що ще можна порівняти з відпочинком у сосновому лісі, піснями під гітару біля багаття та ночей, проведених у наметі закутавшись в спальники.                                                                                                       

Цього року на участь у змаганнях прибуло аж 14 команд, що говорить про зростання інтересу до спортивного туризму серед молоді. Звичайно рівень підготовки був різним, деякі команди з’явилися  після кількох річного «відпочинку». Але Віталію Роєнку та Валентину Будніку вдалося спланувати так вдало конкурси, що кожен учень: і новачок і турист, як би мовити, «зі стажем» мали змогу спробувати свої сили.                                                         

Який похід може обійтися без традиційної страви – кулішу? Саме конкурс кашоварів відкрив початок змагань. Певне організаторам потрібно було одразу дізнатися чи вміють команди готувати в польових умовах. Як виявилося – вміють. Та ще й як! Суддям важко було визначити кращого, адже всі страви – смачні.  Однак все ж таки кращими кашоварами стали учні Осоївського НВК.

Слідуючим етапом змагань була «Конкурсна програма» у формі естафети. Тут учасники змогли показати, як свою спритність, так і вміння працювати в команді. Найспритнішими тут виявилися учні із команди «Оазис» Запсільського НВК.

Ось вже й дійшов до кінця перший день. Але залишалося незрозуміло – чи вміють команди організовувати табір.  Багато фантазії, умінь проявили учні щодо обладнання своїх туристичних містечок, створили умови для проживання протягом 4-х днів. Кращим виявилися табори Мезенівського, Малорибицького НВК та Краснопільської гімназії.

На завершення логічно було провести конкурс «Встановлення намету». Де першість здобули учні В.Бобрицької ЗОШ.

Наступний день почався новими випробовуваннями – «Смугою перешкод». Скільки всього довелося почути: прусик, дюльфер, паралельки, карабін. Але для справжнього туриста це звичайні буденні слова, а особливо для команди Запсільського НВК, Хмелівської ЗОШ І-ІІІ ст., В.Бобрицької ЗОШ І-ІІІ ст., які посіли призові місця.

А ось у конкурсі «В’язки вузлів» першість здобула команда  Великорибицького НВК. Цікаво було б провести ще й конкурс «Розв’язування  вузлів» бо туристичні вузли – це не звичайні. І подекуди зав’язати набагато легше ніж розв’язати. Та я впевнений, що великорибицькі школярі справилися б на відмінно і з цим завданням.

Чи не найважчим був третій день змагань, де учням довелося не тільки показати свої вміння з техніки спортивного туризму, а й пробігти лісом декілька кілометрів на витривалість. Кращою себе тут показала команда Хмелівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Останнім конкурсом був «Розпалювання багаття». «Що тут складного?» - скажете ви. Але ж ні. Скільки обмежень: не користуватися папером, сухим листям, травою, та ще й запалити з одного сірника. «Не можливо!», - знову зауважте ви. А от командам Осоївського, Миропільського НВК, Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ст. вдалось це зробити найшвидше, та ще й отримати грамоту за призові місця.

А ось вже останній день був і радісним і сумним. Радісним – бо команди отримали заслужені грамоти, а сумним – бо закінчувався туристичний зліт, і школярі, що встигли здружитися, розлучалися на цілий рік.

За підсумками XI районного туристичного зльоту:

1 місце посіла команда  «Меридіан» Хмелівської ЗОШ І-ІІІ ст., керівник Буднік В.В.

2 місце посіла команда «Оазис» Запсільського НВК, керівник Роєнко В.А.

3 місце посіла команда «Кока-кола» Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст., керівник Дегтярьов Р.К.

І наостанок хотілося б подякувати організаторам зльоту: начальнику  відділу освіти Краснопільської райдержадміністрації І.М. Матлахову та Н.І. Середі, методисту РМК – незмінному координатору,. П.І. Влезьку – голові Запсільської сільської ради, який радо приймає учасників ось вже кілька років поспіль, Віталію Роєнку та Валентину Будніку за організацію конкурсів та неупередженне судійство.  

Вчитель історії Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст.
Руслан Костянтинович Дегтярьов.    
Переглядів: 953 | Додав: методист
Всього коментарів: 1
1 iscander  
Цікаво знати, яке місце зайняла команда В.Бобрицької ЗОШ І-ІІІ ст

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz