Середа, 01 Травня 2024, 11:09:17 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2010 » Липень » 29 » Атестація навчальних закладів
Атестація навчальних закладів
10:42:32
         22 липня 2010 року відбулося чергове засідання регіональної експертної ради по ліцензуванню та атестації закладів освіти Сумської області, на якому підтверджено рішення експертної комісії відділу освіти Краснопільської райдержадміністрації щодо рівня освітньої діяльності Великорибицького  навчально-виховного комплексу Краснопільської районної ради Сумської області та Славгородського дошкільного навчального закладу (ясла-садка) «Ромашка» Славгородської сільської  ради і визнано їх  атестованими з достатнім рівнем освітньої діяльності  із збереженням статусу навчального закладу, а керівників – такими, що відповідають займаним посадам.
         Великорибицький навчально-виховний комплекс розміщується в типовому, 1978 року побудови, приміщенні. Є спортивна зала, їдальня, бібліотека, приміщення опалюється природнім газом, хоча зараз монтуються котли паралельного опалення дровами. У 2005 році заклад реорганізований у навчально-виховний комплекс. Дошкільна група Великорибицького НВК розміщена в окремому типовому приміщенні. Для дітей дошкільної групи обладнано ігровий і спортивний майданчики. Є дослідна ділянка, на якій діти вирощують різні овочі і зелень. У навчальному закладі навчаються і виховуються 62 учні та  15 вихованців дошкільної групи. Закладом керує директор Ємельяненко Віра Вікторівна, яка працює на даній посаді 25-ий рік.
         З 12 педагогічних працівників 10 мають повну вищу педагогічну освіту, 2 – базову вищу педагогічну освіту, один з них навчається заочно. 7 працівників атестовані як спеціалісти І категорії, один має ІІ кваліфікаційну категорію. В дошкільній групі два вихователі мають середню спеціальну, музичний керівник - вищу освіту.
         Заклад має 3 комп’ютери, з 1 вересня  буде підключений до мережі Інтернет.
         За результатами семестрового оцінювання та результатами контрольних випробувань з математики і української мови, проведених експертною комісією у 4 та 9 класах, учні показали  результати, які відповідають   високому рівню. Є в них і призові місця на районному етапі всеукраїнських олімпіад.
         Робота закладу планується на всіх рівнях по різних напрямках. Ефективність управлінських рішень відповідає достатньому рівню. На достатньому рівні дирекція здійснює і внутрішкільний контроль.  Навчально-виховний комплекс є осередком виховної роботи,  соціально-культурного життя на селі.
         Загальна кількість залікових балів за результатами атестації складає 40,48, що відповідає  достатньому рівню.
         Славгородський ДНЗ розміщений у пристосованому приміщенні (колишня школа). У цьому приміщенні заклад розпочав роботу у 1981 році.
         Сьогодні тут працює одна група. Відвідує заклад 20 чоловік. Відсоток охоплення по селу становить 67.
         Всі діти 5-річного віку охоплені дошкільною освітою. В цьому році їх 7. В закладі працює 3 педагоги. Завідуюча Сенчищева Надія Миколаївна має повну вищу освіту, стаж 20 років. Два вихователі мають повну базову освіту, із них 1 навчається у вищому навчальному закладі і в цьому році закінчує його.
         Територія закладу огороджена, є ігровий та  спортивний майданчики, город, квітники. Ігрове і спортивне  обладнання збережено і становить 90%. За останні 3 роки зміцніла матеріальна база: встановлено нові ванни для миття посуду, куплено і встановлено водонагрівач, закуплено нові столи на харчоблок, придбано килимові покриття, постільну білизну, стільчики, телевізор, DVD, проведено ремонт туалетної кімнати. У 2008 році проведено опалення ще у 2 кімнати де обладнано: фізкультурну кімнату, ігрову, кабінет завідуючої, медичний і методичний кабінети.
         В обох закладах є, звичайно, і багато проблем, недоліків, недоробок. Деякі з них вирішені одразу в ході проведення атестації, якісь - під час підготовки навчальних закладів до наступного навчального року, частину вирішити поки що не вдається. Колективам варто попрацювати над розробкою авторських програм, публікувати свої досягнення в пресі, більше працювати по виявленню обдарованих дітей та проводити роботу по розвитку їхніх здібностей. На жаль, нинішнім педагогам доводиться багато часу, коштів витрачати на підтримання і зміцнення матеріальної бази навчальних закладів, на пошуки меценатів, спонсорів. Та працездатність, ініціативність цих колективів дають всі підстави сподіватися, що вони не зупиняться на досягнутому, попрацюють над усуненням виявлених у ході атестаційної експертизи недоліків, доб’ються набагато кращих показників у своїй роботі.

         Провідний спеціаліст   відділу освіти                                  Т.Д.Чуєнко
         Методист райметодкабінету відділу освіти                         В.П.Ревуцька
Переглядів: 1234 | Додав: методист
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz