Середа, 01 Травня 2024, 13:54:21 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2010 » Червень » 7 » Атестація Самотоївської та Великобобрицької ЗОШ І-ІІІ ст.
Атестація Самотоївської та Великобобрицької ЗОШ І-ІІІ ст.
16:14:21
       Великобобрицька та Самотоївська загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів, дотримуючись основних принципів освіти в Україні, спрямовуючи свої зусилля на всебічний розвиток людини як особистості та найвищої цінності суспільства, розвиток її талантів, розумових і фізичних здібностей, виховання високих моральних якостей, досягли значних успіхів у реалізації цієї мети, хоча, як показала атестаційна експертиза цих закладів, в кожного з цих закладів свої підходи, методи, свої родзинки в роботі, а, отже, і свої оригінальні, цікаві результати.
       Педагогічний колектив Великобобрицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, очолюваний молодою, але ініціативною, вимогливою, грамотною директором Мандриченко Іриною Анатоліївною, налічує 21 працівника і успішно працює над забезпеченням якісною освітою 185 учнів. Для цього дирекція проводить значну роботу по зміцненню матеріально-технічної бази, тісно співпрацюючи в цьому напрямку з виконкомом сільської ради, з ТОВ «Вікторія», з громадськістю села, батьками.
       Великобобрицька ЗОШ І-ІІІ ступенів – заклад з багатою історією, яка починається з 1699 року, та з міцними традиціями. То ж і не дивно, що тут зростають не просто розумні учні, а самостійні, самодостатні особистості з власними поглядами та переконаннями, здатні використовувати здобуті знання на благо народу, державі.
       Учні школи є постійними учасниками олімпіад, турнірів, конкурсів тощо. Протягом останніх трьох років у районних олімпіадах взяло участь 110 учнів, із них 56 (50%) стали переможцями, 12 із них були учасниками ІІІ етапу. Учасниками у ІІ етапі конкурсу з української мови ім. П.Яцика були 42 учні, із них 12(26%) стали переможцями. За період з 2006 року в роботі МАН, що працює при Сумському Центрі позашкільної освіти, навчалося 4 учні.
       Цікавим є досвід роботи Великобобрицького шкільного лісництва, команда якого у 2009 році зайняла ІІІ місце в захисті науково-дослідних робіт на ІІІ Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв у м. Рівне, а в 2008 році приймала учасників такого зльоту на своїй базі.
       Роботою колективу Самотоївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, у складі якого 27 педагогічних працівників, уже чотирнадцятий рік керує досвідчений директор, ентузіаст, новатор Кравченко Тетяна Іванівна, яка сама розробила дві авторських програми з хімії і активно залучає до такої роботи працівників навчального закладу. Педагогічні напрацювання практичного психолога закладу Бесараб В.В. опубліковані в методичному віснику обласного центру практичної психології і соціальної роботи «Психологічний вектор».
       Протягом останніх трьох років у районних олімпіадах взяли участь 77 учнів, що становить 20% від загальної кількості учнів закладу. Із них 12 (16%) стали переможцями. Учасниками ІІ етапу конкурсу з української мови ім. П.Яцика були 25 учнів, із них 5(20%) стали переможцями. Команда закладу, яка стала переможцем районного етапу конкурсу для учнів початкових класів «Совенятко», виборола ІІІ місце в обласному етапі конкурсу.
       Колектив Самотоївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів вдало поєднує у своїй роботі традиційні та інноваційні технології навчання, знаходячи раціональне зерно у кожній формі, кожному методі роботи. В минулому році проект цього закладу з літнього оздоровлення виборов для школи грант Міжнародного фонду «Відродження» у сумі 26 тис. грн. на оздоровлення школярів, що дозволило організувати дітям незабутній відпочинок, придбати деяке обладнання, інвентар, які використовуються і після оздоровлення.
       Велику увагу дирекція, колектив приділяють патріотичному вихованню учнів, туристсько-краєзнавчій роботі, утвердженню здорового способу життя, міжнародному співробітництву. Постійно підтримуються тісні зв’язки з рідними Героя Радянського Союзу І.Вдовитченка, які проживають в смт Красна Яруга, та працівниками Красноярузького музею Бєлгородщини Російської Федерації. Традиційно проводяться дружні зустрічі в с.Думівка, де загинув І.Вдовитченко та в Красній Ярузі Бєлгородської області. Щорічно проводяться екскурсії до м.Бєлгород, на Курську Дугу, Прохорівське поле.
       Дуже добре попрацювали колективи обох навчальних закладів по естетичному оформленню приміщень, створенню затишку, творчої обстановки. Великобобрицька ЗОШ І-ІІІ ступенів має, щоправда, велику перевагу у цьому плані: за три роки заклад отримав від Великобобрицької сільської ради близько 170 тис.грн. додаткових коштів за рахунок відрахувань із Сумського міського бюджету, що дає можливість зміцнити матеріальну базу закладу, провести різноманітні заходи з дітьми.
       З невирішених питань в обох закладах залишаються забезпечення навчальних кабінетів обладнанням та матеріалами з метою приведення їх у відповідність з положенням про навчальні кабінети, деякі інші питання, пов’язані з фінансуванням закладів.
       Відповідно до орієнтовних критеріїв оцінювання діяльності загальноосвітніх навчальних закладів, затверджених Міністерством освіти і науки України, результативність освітньої діяльності Самотоївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. відповідає достатньому рівню – 47,05 бала, Великобобрицької ЗОШ І-ІІІ ст. – достатньому рівню – 45,0 бала. 
       На своєму черговому засіданні регіональна експертна рада по ліцензуванню та атестації закладів освіти Сумської області підтвердила рішення експертної комісії відділу освіти Краснопільської райдержадміністрації щодо рівня освітньої діяльності Великобобрицької та Самотоївської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів Краснопільської районної ради Сумської області і визнала їх атестованими з достатнім рівнем освітньої діяльності.

     Провідний спеціаліст відділу освіти, Т.Д.Чуєнко
Переглядів: 1249 | Додав: методист
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz