Неділя, 05 Травня 2024, 10:47:00 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2010 » Лютий » 18 » Атестація Тур'янського НВК
Атестація Тур'янського НВК
09:16:26
         Відбулося чергове засідання регіональної експертної ради по ліцензуванню та атестації закладів освіти Сумської області. На ньому підтверджено рішення експертної комісії відділу освіти Краснопільської райдержадміністрації щодо рівня освітньої діяльності Тур’янського навчально-виховного комплексу Краснопільської районної ради Сумської області.
         Педагогічний колектив навчального закладу під керівництвом досвідченого педагога, вимогливого директора Забари Галини Миколаївни успішно працює над реалізацією завдань по забезпеченню рівного доступу громадян до якісної освіти, формуванню освіченої особистості, здатної використовувати здобуті знання для конкурентоспроможної діяльності в будь-якій сфері суспільного життя. Для цього дирекція проводить значну роботу по зміцненню матеріально-технічної бази, тісно співпрацюючи в цьому напрямку з виконкомом Тур’янської сільської ради, з товариством «ВКП Центрум», з громадськістю села, з батьками.
         Приємне враження справляють основне двоповерхове приміщення, яке, хоч і побудоване в 1936 р., утримується в хорощому стані, майстерня, спортзал, доглянута територія, естетичне оформлення приміщень закладу. Сформовано дружний колектив фахівців, здатний вирішувати поставлені перед освітнім закладом завдання.
         Відповідно до орієнтовних критеріїв оцінювання діяльності загальноосвітніх навчальних закладів, затверджених Міністерством освіти і науки України, результативність освітньої діяльності Тур’янського навчально-виховного комплексу відповідає достатньому рівню.
         Високим рівнем оцінені навчальні досягнення учнів за результатами річного (семестрового) оцінювання, участь учнів у виховних заходах, забезпечення соціальної підтримки дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених сімей та інших учнів із соціально вразливих категорій; достатнім – планування діяльності навчального закладу, ефективність управлінських рішень, впровадження інноваційних педагогічних технологій в управління закладом та у навчальний процес, інформаційне забезпечення діяльності закладу, діяльність закладу з укомплектованості педагогічними кадрами, підвищення кваліфікації педагогічних працівників, організація методичної роботи та її результативність, профорієнтаційна робота, спрямована на вибір учнями педагогічної професії, загальний стан будівель та приміщень, зовнішня естетична культура, забезпеченість навчально-методичною літературою та ефективність її використання, дотримання правил техніки безпеки, охорона праці, стан матеріально-технічного забезпечення, фінансове забезпечення, стан розвитку учнівського самоврядування, створення умов для забезпечення прав і свобод учасників навчально-виховного процесу, робота по соціальному захисту, збереженню та зміцненню здоров’я учнів та працівників школи, організація харчування учнів, організація відпочинку та оздоровлення учнів, ведення ділової документації, взаємодія з органами місцевого самоврядування, громадськістю села, суспільний рейтинг навчального закладу.
         Середнім рівнем оцінено концепцію розвитку навчального закладу, освітній рівень педагогічних працівників, організацію атестації педагогічних працівників, забезпеченість комп’ютерною технікою, рівень навчальних досягнень учнів за результатами контрольних випробувань, проведених незалежною експертною комісією, ступінь впливу навчального закладу на соціальну адаптацію учнів.
         На жаль, ще на низькому рівні наукова, науково-методична, дослідницька робота педагогічних працівників, низькою залишається участь учнів у районних, обласних, всеукраїнських олімпіадах, турнірах, конкурсах Малої академії Наук, хоч інколи учні показують непогані результати в районних олімпіадах.
         Не вирішеними залишаються багато питань, що потребують додаткових фінансових затрат, зокрема забезпечення кабінетів обладнанням та матеріалами, комп’ютерною технікою, однак є ряд питань, які закладу під силу вирішити і за рахунок наявних резервів – варто попрацювати над розробкою авторських програм, публікувати свої досягнення в пресі, більше працювати по виявленню обдарованих дітей та проводити роботу по розвитку їхніх здібностей, готувати їх до участі в конкурсах та олімпіадах.
         Відрадно, що атестація не стала авральним заходом. До неї колектив ішов поступовими розміреними кроками, які було добре помітно всім, хто в останні роки відвідував семінари на базі навчального закладу. 
         Директор правильно розуміє завдання, що стоять перед закладом, має чітку програму дій на перспективу. Тому відділ освіти має всі підстави сподіватися, що колектив не зупиниться на досягнутому і, попрацювавши над усуненням виявлених у ході атестаційної експертизи недоліків, доб’ється ще кращих показників у своїй роботі.

Переглядів: 1230 | Додав: методист
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz