П'ятниця, 26 Квітня 2024, 13:34:11 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2009 » Травень » 22 » У подорож по Краснопільщині
У подорож по Краснопільщині
14:08:08
         Вже стало доброю традицією проведення районної конференції, яка в цьому році відбулася 19 травня в Краснопільському ЦДЮТ. Адже краєзнавству в наш час належить провідна роль у формуванні молодого покоління. Останнім часом у закладах освіти району, як і по всій Україні, пожвавилася пошуково-дослідницька робота. З цією метою в районі створено 52 пошукових загони, в яких працює біля 600 учнів.
         Організувати роботу, визначити освітні напрямки діяльності на тривалий час допомагає рух учнівської молоді «Моя земля – земля моїх батьків». Вивчаючи, досліджуючи рідний край, учні беруть участь в експедиціях «Історія міст і сіл України», «Україна вишивана», «Краса і біль України» та інших.
         Кожна експедиція – це збір матеріалів, нові відкриття, нові враження, нові зустрічі, коли своє сердечне, власне стає загальним, суспільним. Юні історики, фольклористи, етнографи, мистецтвознавці, що уособлюють працею повертають до вічного життя імена загиблих синів і дочок України, відтворюють, створюють сторінки рідної історії.
        На цьогорічній конференції було представлено 15 цікавих доповідей-звітів. Серед них хочеться відмітити виступ Змислі Михайла (Осоївський НВК), який розповів про своїх дідів і прадідів, учасників ВВв. Карабець Каріна, голова штабу ради Кімнати бойової слави Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст., проінформувала про пошуково-краєзнавчу роботу своєї школи. Про сторінки з історії ВВв розповіли Коробка Тетяна (Самотоївська ЗОШ І-ІІІ ст.), Цилюрик Світлана  та Сиромукова Каріна (Угроїдська ЗОШ І-ІІІ ст.), Коломієць Наталія (Мезенівський НВК), Стома Вікторія і Шаркова Аліна (Порозчанська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Доценко Володимир (Покровська ЗОШ І-ІІІ ст.).
         Приємно, що діти цікавляться не тільки подіями свого села, а й знають історію створення своєї школи. Так, про свої школи розповідали Іванова Аня (Великобобрицька ЗОШ І-ІІІ ст.), Ковбушко Аліна (Тур’янський НВК) та Терещенко Юлія (Миропільський НВК). Також добре прозвітували прро роботу своїх загонів Акименко Світлана (Краснопільська гімназія), Лазнєва Аліна (Краснопільський ЦДЮТ), Огнівенко Дар’я (Грабовський НВК), Берлєт В’ячеслав (Великорибицький НВК) та Овадчук Вікторія (Чернеччинський НВК).
        На конференції були оголошені результати районних конкурсів за цей навчальний рік. Так, роботи гуртківців Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ст. та учня Осоївського НВК Змислі М., направлені до участі в обласному конкурсі пошукових загонів «Подвиг». Преможцями районного туру туристсько-краєзнавчої експедиції «Краса і біль України» стали роботи вихованців гуртка «Історики – краєзнавці» ЦДЮТ та Великорибицького НВК. Ці роботи були направлені в м. Суми для участі в обласному турі конкурсу. А роботи вихованців ЦДЮТ, Миропільського НВК, Славгородської ЗОШ І-ІІІ ст. визнані кращими в конкурсі «Історія міст і сіл України». І це далеко не весь перелік конкурсів, у яких взяли участь наші пошуківці.
         Конференція закінчилася, а у юних краєзнавців продовжується робота, про яку вони прозвітують на наступній травневій зустрічі. Так хочеться побажати всім їм плідної праці і гарного літнього відпочинку.
О.Янкова, керівник гуртка «Історики-краєзнавці» ЦДЮТ
Переглядів: 1225 | Додав: методист
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz