П'ятниця, 19 Квітня 2024, 07:13:41 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » Архів новин

« 1 2 ... 55 56 57 58 59 ... 72 73 »

Під час весняних канікул на базі Краснопільської гімназії проведено семінар-нараду вчителів історії, на якому розглянуто ряд нагальних, важливих питань.

В роботі семінару взяли участь колеги із Краснояружського району Бєлгородської області-методист управління освіти Леонова Олена Анатолівна, Радченко Галина Михайлівна - спеціаліст Центру додаткової освіти для дітей, Комарова Ольга Іванівна – вчитель історії Графовської школи, які поділилися досвідом роботи щодо організації військово-патріотичного виховання учнівської молоді в районі.

Основне питання на якому зосередила увагу Радченко Г.М. – 70-річчя боїв на Курській дузі, участі краснояружців в боях на території нашого району, а краснопільчан – на території сусіднього району та запропонувала взяти участь пошуковцям нашого району в військово-патріотичній акції «Помни имя свое», яка на території Краснояружського району стартувала 22 лютого 2013 р. – в день 70 річчя визволення селища Красна Яруга від німецько-фашистських загарбників.

З вимогами до написання історичних нарисів своїх населених пунктів ознайомила член обласної творчої групи Супрун Н.В., вчитель історії Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ст. Кожен учитель отримав завдання, до 15 квітня, підготувати матеріал про своє село в розрізі напрямів освітнього проекту «Рідна Сумщина».

Не оминули увагою вчителі історії і пита ... Переглянути повністю »

Переглядів: 700 | Дата: 02 Квітня 2013 | Комментарі (0)

Народна пісня, дума чи романс 
У душу ллється і заполоняє. 
Та заворожує, чаклує нас, 
І в саме серце раптом проникає. 
Сльоза накотиться, не зупинить... 
Десь винирне з душі неждано. 
Услід за піснею душа летить... 
А серце рветься невблаганно… 

Кажуть: пісня і мова — то душа народу. Мабуть, жодна подія не відбулася і не відбудеться без щирої  пісні. Вона несе в собі й любов, і сум, і ніжність, і втіху. Пісня лунає тоді, коли хочеться показати свої почуття або настрій.

З піснею  радість — подвійна радість, а горе — половина горя. Пісня зворушує, допомагає запам’ятати різні події.

З метою широкої пропаганди серед дітей і молоді кращих зразків народної та сучасної української естрадної пісні,  виявлення і підтримки обдарованої учнівської молоді в напрямку вокального мистецтва 29 березня   в Сумському державному університеті  було проведено VIІ обласний конкурс юних вокалістів «Співуча веселка», який  проходив у межах Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси». На конкурс завітали учасники з усіх районів Сумщини.

Конкурс проводився у трьох вікових групах - молодшій, середн ... Переглянути повністю »

Переглядів: 741 | Дата: 02 Квітня 2013 | Комментарі (0)

Для кожного в житті є шанс відкритись –
Тільки знайди в собі талант.
І розвивай його, наскільки стане сили –
У різнобарвності життя потрібним стань.

Кажуть, що романтика зникає із сучасного життя, але це неправда, її вистачає і в нашому ХХІ столітті. Днями в Краснопільському районному центрі дитячої та юнацької творчості відвальсував бал талантів – «Зірковий бал». Його організовують уже декілька років поспіль, передусім для учнів загальноосвітніх шкіл, які гарно вчаться, завойовують призові місця на районних та обласних олімпіадах з різних навчальних дисциплін, є учасниками та призерами різноманітних конкурсів не тільки в області , а й на Всеукраїнському рівнях, мають спортивні досягнення тощо. А ще для них це можливість поспілкуватися, ближче познайомитися один з одним. Цього року покружляти у танці приїхали 26 пар з усього району Дрес-код не надто суворий. На дівчатах - і кринолін, і справжнє міні. Проте хлопцям - сучасна мода не до вподоби.

Лазоренок Микола, учасник балу:

- Дівчата мають бути такими, - гарна сукня, зачіска, щоб кидалась одразу в очі. Хлопцям із одягом простіше. Класична частина - віденський вальс. Аби так рухатись, я тренувався цілий місяц ... Переглянути повністю »

Переглядів: 580 | Дата: 25 Березня 2013 | Комментарі (0)

15 березня на базі Хмелівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся семінар учителів фізики за темою «Сучасний урок фізики в умовах сільської малокомплектної школи».  

Метою семінару було розширити і поглибити знання учасників семінару-практикуму про різноманітність форм і методів сучасного уроку, поділитися досвідом їх використання в умовах сільської малокомплектної школи.

Учасникам семінару було запропоновано урок учителя ІІ категорії Слюсарева Владислава Ігоревича за темою: «Лінзи. Оптична сила і фокусна відстань лінзи. Побудова зображень, що дає тонка лінза.» та усний журнал «Повернення додому», присвячений пам’яті видатного українського фізика І.П.Пулюя.  

Мета семінару була досягнута. Членам методичного об’єднання, які були на семінарі було відмічено використання під час уроку мультимедійної дошки, а також усний журнал, як одна із форм позакласної роботи з фізики, що став цікавинкою засідання. 

                                                                                                                ... Переглянути повністю »

Переглядів: 488 | Дата: 18 Березня 2013 | Комментарі (0)

На виконання наказу управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 27.11.2012 № 845-ОД «Про проведення ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та участь команд учнів Сумської області у ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2012-2013 навчальному році» та з метою підготовки учнів до участі в IV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання, 18 лютого вперше, в рамках олімпіадних змагань, була проведена виставка учнівських робіт.

Керівники команд оформлювали стенд району з творчого доробку учнів за період, що пройшов від минулої олімпіади. Переможців виставки визначено у таких номінаціях:

  • упровадження інноваційних технологій;
  • висока майстерність виконання виробів;
  • збереження народних традицій;
  • стиль оформлення стенду;
  • презентація району, міста.

Краснопільський район отримав Диплом ІІ ступеня в номінації упровадження інноваційних технологій.

У підготовці до оформлення стенду Краснопільського району виставки взяли участь Бранцівський НВК, Мезенівський НВК, Осоївський НВК, Ряснянський НВК, Тур’янський НВК, Великобобрицька, Самотоївська, Угроїдська, Краснопільська, Славгородська ЗОШ І-ІІІ ступенів та Краснопільська гімназія.  

... Переглянути повністю »

Переглядів: 634 | Дата: 18 Березня 2013 | Комментарі (0)

13 березня 2013 року на базі Краснопільської гімназії  відбувся семінар для вчителів англійської мови нефахівців. Учасники семінару відвідали урок вчителя І категорії Підопригори Юлії Василівни у 1 класі за темою «Дні тижня. Мій розпорядок на тиждень. Вивчення букви У у».  

Семінар відбувся за сприятливої підтримки колективу Краснопільської гімназії. Вчителі із задоволенням обговорили урок та обмінялися досвідом.                                                                                                                                                                                                                                                                                         ... Переглянути повністю »

Переглядів: 505 | Дата: 15 Березня 2013 | Комментарі (0)

"Хто не знає свого минулого, той не вартий щасливого майбутнього", – писав відомий український поет Максим Рильський. І це справді так. Учні нашої школи свято бережуть пам'ять про своїх предків. Шанобливе ставлення дітей до предметів народної старовини, бажання прилучитися до прадавніх національних витоків вилилось у рішення створити шкільний музей. Шкільний музей декоративно-ужиткового мистецтва був створений у жовтні 2012 року на основі матеріалів, зібраних під час учнівської експедиції в рамках руху "Моя земля – земля моїх батьків". Активну участь у поповненні музею експонатами взяли не тільки учні, педагоги, а й жителі нашого села.

У результаті пошукової роботи учнів і вчителів школи була зібрана етнографічна колекція, що стала основою фондів шкільного музею. Приносили старовинні домашні речі, які ще подекуди збереглися в бабусь і прабабусь на селі. Щоб якось відзначити трудові зусилля дітей по створенню музею народознавства, створили «Книгу пошани», до якої записували всіх,хто хоч якось допомагав в організації створення музею або приніс, хоч би один експонат.

Кожна нова зустріч із цікавими людьми збагачувала школярів духовно. Зібрані матеріали класифіковані: жіночий та чоловічий одяг , глиняний посуд, предмети побуту, вироби ткацтва, картини місцевих художників, вишивки умільців села. При музеї діють секції: пошуково-кр ... Переглянути повністю »

Переглядів: 572 | Дата: 15 Березня 2013 | Комментарі (0)

Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти здійснено моніторинг результатів, які показали випускники установ загальної середньої освіти Сумської області під час проходження зовнішнього незалежного оцінювання протягом п'яти років (2008-2012).

Приємно повідомити, що Краснопільська гімназія увійшла до десяти кращих установ Сумської області, зайнявши почесне 5 місце, що є високою оцінкою роботи педагогічного колективу та професійного рівня керівника. З чим їх і вітаємо! 

Переглядів: 581 | Дата: 15 Березня 2013 | Комментарі (0)

Велика Вітчизняна війна – це трагічна сторінка в житті українського народу і не тільки, адже в боях за визволення нашої Батьківщини приймали участь не лише наші співвітчизники, а й росіяни, білоруси, поляки та багато інших людей різних національностей, які йшли пліч опліч проти спільного ворога. 13 березня до нас, на Краснопільщину, завітала делегація із Краснояружського району Російської Федерації з нагоди 70-річчя боїв на Курській дузі. Спільно з наставниками з нашої, Самотоївської, школи, Верхньої та Нижньої Сироваток ми вшанували пам'ять загиблих воїнів, поклавши квіти на братські могили в селах Самотоївка, Верхня Сироватка та Нижня Сироватка. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

Біля Меморіалів пам’яті під час розповіді ветерана Великої Вітчизняної війни М.Ф. Литвиненка, жителя села Красна Яруга, учасника боїв в цих місцях, ми неначе перенеслися в ті роки, роки захисту та визволення Сумщини не просто воїнами, а юнаками, хлопчаками, можна сказати нашими однолітками, що прибули як поповнення з Красної Яруги і прилягаючих до неї населених пунктів. Ці юнаки йшли на фронт, не навчені воювати, в своєму цивільному одязі. Спільно з іншими, більш досвідченими воїнами, вони віддавали життя, мужньо захищаючи землю від німецько-фашиських загарбників. Більшість із них пішло із життя не залишивши по собі імені, вони стали безіменними солдатами, бо ... Переглянути повністю »

Переглядів: 470 | Дата: 14 Березня 2013 | Комментарі (0)

На базі Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася зустріч представників учнівських та педагогічних колективів Краснояружського району Бєлгородської області Російської Федерації та Верхньосироватської ЗОШ І-ІІІ ст. Сумського району, яка присвячена 90-річчю утворення Краснопільського району. Для учасників місцевим краєзнавцем Десятниченко О.О. проведений урок «Краснопільщина - мій рідний дім», на початку якого до присутніх з привітальним словом звернулася завідуюча шкільним музеєм «Пам'ять» Вдовіченко Є.А.                                                                                                                                                                                                                                                             &n ... Переглянути повністю »
Переглядів: 506 | Дата: 14 Березня 2013 | Комментарі (0)

Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz