Середа, 24 Квітня 2024, 12:37:58 Всі права належать відділу освіти, молоді та спорту Краснопільської РДА. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело є обов'язковим ©
Відділ освіти Краснопільської райдержадміністрації Сумської області
Головна Реєстрація Вхід
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук по сайту
Оголошення
[10 Вересня 2018][Всім]
Конкурс на посаду директора ЗЗСО (0)
[06 Вересня 2018][Всім]
Протоколи засідання конкурсної комісії (0)
[14 Серпня 2018][Всім]
Оголошення конкурсів на посаду директора (0)
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2017 » Лютий » 9 » Поспішайте творити добро!
Поспішайте творити добро!
10:08:12

«З УСІХ НАУК, ЯКІ МАЄ ЗНАТИ
ЛЮДИНА, НАЙВАЖЛИВІШОЮ Є
НАУКА ПРО ТЕ, ЯК ЖИТИ,
РОБЛЯЧИ ЯКОМОГА МЕНШЕ ЗЛА
І ЯКОМОГА БІЛЬШЕ ДОБРА»
Л.ТОЛСТОЙ

Добро починається з любові. Людина, яка здатна любити навколишній світ, ніколи не скоїть злочину, не скривдить іншого. Творити добро можна тільки з душею, сповненою любов’ю. Доброта й гідність, щирість та вміння розділити чужий біль , вчасно підтримати один-одного у важку хвилину – ці чесноти завжди були притаманні українському народу.

Крок за кроком, все далі і далі
Відліковує сторінки наше життя
Чого варті ми без добра і моралі
Без любові – найціннішого почуття?

Милосердя, добропорядність… Ми часто чуємо ці слова і навіть часто вживаємо їх у мовленні, іноді не відчуваючи всю глибину їхнього змісту. Якщо замислитись, то можна сказати, що вони означають безцінні риси характеру, стан душі, певний комплекс реакцій, психологічний підхід не тільки до людей, які потребують допомоги, а до всього живого, що нас оточує. Милосердна людина не залишається байдужою до чужого горя, вона обов’язково допоможе чи добрим словом, чи матеріально. На безкорисні вчинки, звичайно, здатні не всі, але саме такі вчинки збагачують нашу духовну скарбницю і розцвічують сіру буденність стражденної душі.!

Як виховати ці риси характеру! Звідки беруться жорстокість і насилля?! Чи можна зробити світ щасливим? Складні питання! Так, нелегкі… Але, якщо кожен із нас щохвилини буде прагнути творити добро чи то вдома, чи на робочому місці, у спілкуванні з навколишнім світом , впевнена – світ перестане бути таким жорстоким. Не тільки словом, а конкретними справами підтверджує свою небайдужість до цієї проблеми колектив Краснопільської гімназії. Так, разом, дорослі і діти взяли участь у соціальному проекті «Творимо культуру миру разом», реалізований у листопаді-грудні минулого року, спрямований на формування демократичної культури юного покоління,сприяння психосоціальній підтримці учнів, які постраждали внаслідок військового конфлікту в Україні.

У проекті взяли участь старшокласники – члени учнівського самоврядування.

У представленому відеоролику діти під керівництвом педагога - організатора В.М. Ушкалової за підтримки заступника директора з навчально-виховної роботи Л.М. Хомічової відобразили у спільні роботі низку суспільно-корисних справ (флешмоби, акції, зустрічі з учасниками АТО тощо).

Дуже важливо, щоб на шляху до нових злетів і перемог ми не руйнували , а будували, творили, сіяли в людських серцях Віру, Надію і Любов, прагнули до порозуміннях і злагоди в ім’я Миру на Землі.

Методист з психологічної служби Скирта Т.С.

Переглядів: 461 | Додав: krrono
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Всі права належать відділу освіти Краснопільської РДА © 2024
Порада
Ви використовуєте браузер Для коректного відображення сайту використовуйте браузер Mozilla Firefox, який відрізняється безпечністю та стабільністю.
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Посилання
Законодавство України Мiнiстерство освiти і науки, молоді та спорту України Департамент освiти і науки Сумської обласної державної адміністрації Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Краснопільська районна державна адміністрація Краснопільська районна рада Краснопілля. Край слобожанський Освітній портал Педагогічна преса Урядова «гаряча лінія»
Хостинг від uCoz